Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Διχασμός στην Βρετανική κυβέρνηση για τον χειρισμό του Brexit

Εν μέσω πληροφοριών στον βρετανικό Τύπο για σοβαρή διάσταση απόψεων στους κόλπους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη διαχείριση του Brexit, o ΥΠΟΙΚ Φίλιπ Χάμοντ και θερμός υποστηρικτή του Bremain πριν από το δημοψήφισμα διεμήνυσε στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Βρετανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για σφοδρές διαφωνίες μεταξύ μελών της κυβέρνησης Μέι για τον χειρισμό της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Daily Telegraph δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Φίλιπ Χάμοντ ενδέχεται να παραιτηθεί διότι έχει δυσαρεστήσει συναδέλφους του στους κόλπους της κυβέρνησης με την έκκλησή του για προσοχή ως προς τα μέτρα ελέγχου της μετανάστευσης.

Η Τερέζα Μέι, πρωθυπουργός και ένθερμη υποστηρίκτρια του Brexit, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Χάμοντ και θέλει να ακούει διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο μίας επιτυχούς εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έσπευσε να δηλώσει εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε στην πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις «οικονομικές πραγματικότητες» για το Brexit, αλλά και ότι δεν θα επιτρέψει σε εκείνους που υποστήριξαν το Brexit στο δημοψήφισμα του Ιουνίου να τον εκδιώξουν από την κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου αιφνιδίασε τον επιχειρηματικό κόσμο του Ηνωμένου Βασιλείου και προκάλεσε τη σοβαρότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πολιτική και χρηματοπιστωτική αναταραχή στη Βρετανία.

Η διάσταση απόψεων για τον τρόπο χειρισμού του Brexit προκαλεί ρήγματα στους κόλπους της κυβέρνησης των Τόρις, που είναι διχασμένοι εδώ και δεκαετίες για το θέμα της παραμονής ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο διοικητής της τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ αποστόμωσε την περασμένη εβδομάδα την Τερέζα Μέι που επέκρινε την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να λάβει οδηγίες από πολιτικούς για το πώς θα κάνει τη δουλειά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κομισιόν: Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID είναι μια διεθνής επιτυχία

Μαρίνα Μπενέκου

Η ΕΕ εξήγαγε παγκοσμίως πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων σε 10 μήνες

Μαρίνα Μπενέκου

Η Ισπανία βράβευσε την Άνγκελα Μέρκελ για τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη

Μαρίνα Μπενέκου

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας σε στήριξη της Ελλάδας

Μαρίνα Μπενέκου

Σύνοδος ΕΕ-Ουκρανίας: Το φυσικό αέριο στο επίκεντρο

Μαρίνα Μπενέκου

Polexit: «Αποκλείεται να συμβεί», λέει ο Τιερί Μπρετόν

Μαρίνα Μπενέκου

Τσεχία- εκλογές: Φαβορί ο Πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις

Μαρίνα Μπενέκου

Μάγχη: «Αν δεν κάνει πίσω ο Τζόνσον, οι Αγγλοι δεν θα έχουν να φάνε αυτά τα Χριστούγεννα», λένε οι Γάλλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΕΕ: Υπάρχουν αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου για τον χειμώνα

Μαρίνα Μπενέκου