Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ίδρυμα του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο δωρίζει 5 εκατομμύρια δολάρια για τον Αμαζόνιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Πριν από μια βδομάδα ο Αμαζόνιος ήταν απλώς ένα μονόστηλο στις εφημερίδες ή ένα θέμα μισού λεπτού στα μαζεμένα διεθνή στα δελτία ειδήσεων. Ξαφνικά, μέσα σε λίγα 24ωρα ο κόσμος ξύπνησε, ευαισθητοποιήθηκε και πλέον είναι απίθανο να μη γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει και τι σημαίνει. Είναι φωνές όπως του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που έφεραν την αλλαγή.

Στην περίπτωση του ΝτιΚάπριο δεν είναι μόνο η φωνή του. Είναι και η χρόνια δράση του είτε ατομικά είτε μέσα από τις οργανώσεις που έχει ιδρύσει. Ανάμεσα τους είναι και το Earth Alliance, μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της χλωρίδας, αφού μέχρι σήμερα τα ιδρύματα του καταπιάνονταν με τα επαπειλούμενα είδη και τον κόσμο της θάλασσας. Άλλωστε, πριν λίγες μέρες είχε αναρτήσει και το σχετικό βίντεο από τον μολυσμένο από πλαστικά βυθό της Άνδρου.

Απίστευτη καταστροφή στον Αμαζόνιο: 9,5 εκατ. στρέμματα κάηκαν στη Βολιβία

Χθες το Earth Alliance, όπου ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είναι ένας από τους τρεις μετόχους, ανακοίνωσε τη δωρεά του σε οργανισμούς για την προστασία και διάσωση του Αμαζονίου. Μάλιστα, τρέχουν και μια διαδικασία δωρεών ώστε να αποτελέσουν μια ακόμα αξιόπιστη επιλογή για όσους θέλουν να συνεισφέρουν.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από το Earth Alliance, υπάρχουν η WWF, το Amazon Watch και 3-4 ακόμα οργανώσεις που συγκεντρώνουν χρήματα για τον Αμαζόνιο, είτε για το κομμάτι της πρόληψης είτε του περιορισμού της ζημιάς από τις υπάρχουσες εστίας φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό καλοκαίρι οι εστίες έχουν ξεπεράσει τις 73.000 με τον Πρόεδρο της Βραζιλίας να διατείνεται πως οι φωτιές μπαίνουν από εχθρούς της κυβέρνησης για να τον κάνουν να φανεί λίγος. Αυτό είναι το νέο του επιχείρημα, γιατί πριν έλεγε ότι είναι φυσιολογικά όσα συμβαίνουν.

Την ίδια στιγμή, στον αντίποδα, εκεί όπου υπάρχει λογική και σύνεση, Βραζιλιάνοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι η μεγαλύτερη αιτία των πυρκαγιών είναι ο άνθρωπος. Είναι άνθρωποι αυτοί που βάζουν τις φωτιές με σκοπό να αποψιλωθεί το δάσος του Αμαζονίου και να γίνουν καλλιέργειες βοοειδών και σόγιας. Αυτά τα δύο είναι οι κυριότερες αιτίες για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς

Οι άνθρωποι δεν βάζουν μυαλό – Φλέγεται και πάλι ο Αμαζόνιος!

Μιχάλης Μάρδας

Τεράστια η καταστροφή στον Αμαζόνιο: Αριθμός – ρεκόρ πυρκαγιών τον Ιούνιο

Tinad

Μητσοτάκης για δωρεά του «Νιάρχος» στο ΕΣΥ: Κάθε ιδιωτική προσφορά θα βρίσκει τη θέση που της αξίζει

Μιχάλης Μάρδας

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά 174 υπερσύγχρονων ΜΕΘ και ΜΑΘ σε 15 νοσοκομεία

Tinad

Πέθανε από κορωνοϊό ο υπερασπιστής του Αμαζονίου

Μιχάλης Μάρδας

Ιθαγενείς κρύβονται στη ζούγκλα του Αμαζονίου για να γλιτώσουν από τον κορωνοϊό

Δωρεά του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στο ΕΣΥ: 40 Ειδικά φορεία και 20 μόνιτορ

Tinad

Σε δωρεά 10 εκατ. ευρώ προχωρά ο Ralph Lauren για να αντιμετωπιστεί η κρίση από τον κορωνοϊό

Tinad

ΟΛΠ: Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

Kon