Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Έλον Μασκ προτείνει να βομβαρδιστεί με πυρηνικά ο Άρης για να γίνει κατοικήσιμος

Πατέρας ξανά ο Έλον Μασκ και το όνομα - «γρίφος» του μωρού!

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla Έλον Μασκ ξανακτύπησε: «Βομβαρδίστε με πυρηνικά τον Άρη!» (Nuke Mars), αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter επαναπροτείνοντας την ιδέα του να βομβαρδισθεί ο «κόκκινος πλανήτης» με πυρηνικά όπλα προκειμένου να τον κάνουν πιο κατοικήσιμο για τον άνθρωπο.

Σκοπός του βομβαρδισμού του Άρη με πυρηνικά είναι να λιώσουν οι παγοσκεπείς κορυφές του και να απελευθερωθεί πρώτα το νερό, που είναι παγιδευμένο στους πόλους του και κατόπιν το CO2 στην ατμόσφαιρά του, ώστε με το φαινόμενο αντίστοιχο του γήινου «θερμοκηπίου», που θα δημιουργηθεί να γίνουν πιο ανεκτές οι ακραίες θερμοκρασίες του.

Το 2015 ο ‘κος Τέσλα’ είχε ξαναδιατυπώσει την θεωρία του για χρήση βόμβας υδρογόνου μπροστά στις τηλεκάμερες της εκπομπής The Late Show With Stephen Colbert, με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει ο οικοδεσπότης του ως τον «κακό των κόμικς».

Οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει όχι μόνον απραγματοποίητη, αλλά και ανεύθυνη, τη θεωρία του Μασκ, τόσο από πλευράς της διαθέσιμης από τον άνθρωπο τεχνολογία για την υλοποίησή της, όσο και για το αποτέλεσμα.

Το να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τον Άρη σε περιβάλλον αντίστοιχο της Γης (Terraform, όπως λέγεται, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο) αγγίζει μάλλον τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δεν προσεγγίζει καν τις όποιες πιθανές δυνατότητες να αποικηθεί ο πλανήτης αυτός.

Προτεινόμενα για εσάς

Πατέρας ξανά ο Έλον Μασκ και το όνομα – «γρίφος» του μωρού!

Tinad

Ο Έλον Μασκ αθωώθηκε στη δίκη του για δυσφήμηση Βρετανού σπηλαιολόγου

Ανδρέας Ντίνης

Έλον Μασκ: 146.000 παραγγελίες για το cybertruck της Tesla – Παρά το φιάσκο της παρουσίασης

Δημήτρης Κατσάκος

Απόλυτο φιάσκο για Έλον Μασκ: Έχασε 768 εκατ. δολάρια σε μία μέρα με το νέο Tesla

Δημήτρης Κατσάκος

Στόλο ταξί χωρίς οδηγό ετοιμάζει ο Έλον Μασκ μέχρι το 2020

Δημήτρης Κατσάκος

Ο Έλον Μασκ χτίζει ένα υπόγειο τούνελ για αυτόνομα αυτοκίνητα [εικόνες]

George Michaelides