Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Αλλάζει σελίδα το κόμμα του Μπερλουσκόνι – Σε ποιους εμπιστεύτηκε τις τύχες του

Αλλάζει σελίδα το κόμμα του Μπερλουσκόνι – Σε ποιους εμπιστεύτηκε τις τύχες του

Newsroom eleftherostypos.gr

Το κόμμα που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το Forza Italia, αλλάζει σελίδα και ο ιστορικός του ηγέτης αποφάσισε να μην καθορίζει τη λειτουργία του από το Α ως το Ω.

Η χθεσινή απόφασή του να ορίσει τους Μάρα Καρφάνια και Τζοβάνι Τότι ως νέους συντονιστές που θα διαχειρισθούν την πορεία του κόμματος έως το επόμενο συνέδριό του, ίσως στα τέλη Σεπτεμβρίου, μπορεί να θεωρηθεί μία πολιτική κίνηση για να κρατήσει ενωμένο το κόμμα, που τον τελευταίο καιρό έδειχνε σημάδια κεντρόφυγων τάσεων στο εσωτερικό του και βίωνε μία μεγάλη αιμορραγία ψήφων στις εκλογές.

Με βάση την απόφαση του Μπερλουσκόνι θα ξεκινήσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες και οι διαβουλεύσεις «στη βάση της παράταξης, για να καταστρωθούν οι κανόνες βάσει των οποίων θα οργανωθεί και θα διεξαχθεί το συνέδριο, ίσως και οι εσωκομματικές εκλογές.

Υποβοηθητικά, στους δύο κεντρικούς συντονιστές της Forza Italia θα προστεθούν και οι Αντόνιο Ταγιάνι, πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, και οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή Μαριαστέλα Τζελμίνι και τη Γερουσία Άνα Μαρία Μπερνίνι, έτσι ώστε να δοθεί η εικόνα της συμβολής «όλου του κόμματος» και όχι μόνον των δύο συντονιστών, εγνωσμένων ‘ανταρτών’, που με τη δραστηριότητά τους –ο Τότι στα όρια της διάσπασης, η Καρφάνια με την εκ των ένδον αντίδρασή της– είχαν φέρει το κόμμα σε πλήρη ακινησία.

Η Καρφάνια ανακοίνωσε αμέσως μετά πως ευχαριστεί τον Μπερλουσκόνι για την «εμπιστοσύνη» που έδειξε στο πρόσωπό της και υποστήριξε πως «ουδέποτε έλαβε αποστάσεις» από το κόμμα, το οποίο όμως κατ’ αυτήν θα πρέπει να αλλάξει.

Ο Τότι δήλωσε από την πλευρά του πως «η επανάσταση δεν γίνεται με μία συντονιστική επιτροπή» και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναδειχθεί το «περιεχόμενο», να υπάρξουν σύντομοι χρόνοι και «ανοικτό συνέδριο και εσωκομματικές εκλογές». Εξέφρασε πάντως την ευαρέσκειά του, τονίζοντας πως «είναι μία ιστορική ημέρα. Θα πρέπει να εργασθούμε, να ιδρώσουμε, αλλά τελικά, με προεξάρχοντα τον Μπερλουσκόνι, όλοι έχουν κατανοήσει πως χρειάζεται μία στροφή».

Προτεινόμενα για εσάς

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Αθωώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας για τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα – «Ήταν απλά πάρτι»

Λάμπρος Κατσαρός

Ιταλία: Δύσκολες ώρες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι – Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Λάμπρος Κατσαρός

Μια CDU για τον Σίλβιο, ένα σκήπτρο για τον Κόντε

Kon

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ξανά στο νοσοκομείο ο Μπερλουσκόνι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ιταλία: Η εντολή στον Ντράγκι για το στοίχημα των 200 δισ. – Πάρτι στις χρηματαγορές

Δημήτρης Ντόγκας

Στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα ο Μπερλουσκόνι – Τι αποκάλυψε ο γιατρός του

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μπερλουσκόνι: Ο Τραμπ έχασε τις εκλογές λόγω της υπερβολικής του αλαζονείας

Evanthia Karra

Κορονοϊός vs Μπερλουσκόνι

Kon