BREAKING NEWS
Συναγερμός: Επίθεση σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν
χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
13/06/2019
|
09:49

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τις αναφορές από Ιρανικά ΜΜΕ ότι είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, δυο συνεχόμενες εκρήξεις έγιναν σε δυο τάνκερ που έπλεαν στην περιοχή.

Δύο πετρελαιοφόρα που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν εκκενώθηκαν ύστερα από SOS εξέπεμψαν. Οι πρώτες πληροφορίες  κάνουν λόγο για εκρήξεις.

Το Reuters μεταδίδει, επικαλούμενο τέσσερις πηγές από το χώρα της εμπορικής ναυτιλίας ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές.

https://twitter.com/maya_alamri2/status/1139063571361521664?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1139063571361521664&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftanker-dehthikan-epithesi-ston-kolpo-toy-oman

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τα τάνκερ «Front Altair» με σημαία των Νήσων Mάρσαλ  και «Kokuka Courageous», με σημαία Παναμά.

Τόσο από τις ιδιοκτήτριες εταιρίες των πλοίων όσο και από τις Αρχές του Ομάν και των Hνωμένων Αραβικών Εμιράτων  δεν υπήρξε επιβεβαίωση όσον αφορά στα χωρικά ύδατα που συνέβη το περιστατικό.

Νωρίτερα, το τμήμα των Εμπορικών Επιχειρήσεων του βρετανικού Ναυτικού εξέδωσε προειδοποίηση για «απροσδιόριστο» περιστατικό που σημειώθηκε μεταξύ δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. Παράλληλα, το Ναυτικό του Ηνωμένου Βασιλείου κάνει λόγο για μια κατάσταση που χρήζει «εξαιρετικής προσοχής» εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον και Τεχεράνης αλλά και στο περιθώριο της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στο Ιράν. «Τόσο η Βρετανία όσο και οι σύμμαχοι της χώρας διερευνούν το περιστατικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Βασιλικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αμερικανικός 5ος Στόλος ανέφερε στο Bloomberg ότι δύο τάνκερ έχουν υποστεί ζημιές σε ένα επεισόδιο στον Κόλπο του Ομάν, το οποίο ένας από τους χειριστές του πλοίου περιέγραψε ότι μοιάζει με επίθεση.   To βρετανικό ναυτικό προχώρησε σε έκτακτη προειδοποίηση στα πλοία του να κινούνται με εξαιρετική προσοχή στην περιοχή διευκρινίζοντας ότι ερευνά το περιστατικό.

 

https://twitter.com/GDarkconrad/status/1139063203248377857?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1139063203248377857&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Ftanker-dehthikan-epithesi-ston-kolpo-toy-oman

Και το Associated Press, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση του Ιράν, μεταδίδει ότι δύο πετρελαιοφόρα έγιναν στόχος επίθεσης και έκανε λόγο για εκρήξεις σε ένα εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου είχαν δεχθεί επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ 4 πλοία, δύο από την Σαουδική Αραβία, ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα από την Νορβηγία. Το επεισόδιο προκάλεσε σφοδρή ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, καθώς η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις. Επίσημα το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής
TAGS:
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Άγρια επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές [εικόνες]

Σχετικά Άρθρα