Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλάζει την ιστορία: Οι Έλληνες έκαναν εγκλήματα στην Ανατολία

Τσαβούσογλου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εκδηλώσεις αλλά και δηλώσεις που έγιναν στην Ελλάδα για την 19η Μαΐου.

H ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο μάλιστα και για υποχρέωση της Ελλάδας σε καταβολή αποζημίωσης προς το λαό της Ανατολίας, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η δήλωση αναφέρει «η 19η Μαΐου του 1919 είναι μια ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στην Τουρκία και στο εξωτερικό καθώς είναι η ημέρα που ξεκινάει η πορεία για τον αγώνα της ανεξαρτησίας μας. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάποιες σκληροπυρηνικές ομάδες που στην Ελλάδα δρουν και αποσκοπούν στην υποκίνηση μίσους προς την Τουρκία αλλά και δημιουργούν ευφάνταστες κατηγορίες για να επισκιάσουν την σημαντική για εμάς ημέρα, όπως και τις δηλώσεις κάποιων Ελλήνων πολιτικών που με κίνητρα εσωτερικής πολιτικής κάνουν δηλώσεις και διαστρεβλώνουν τις ιστορικές πραγματικότητες και δημιουργούν.

Σε αυτούς που δημιουργούν αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς τους υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της εισβολής του ελληνικού στρατού στην Ανατολία, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη της ωμής βίας που ξεπερνούσε και τους κανόνες του πολέμου και καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση που καταγράφηκε στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Η βία του εισβολέα ελληνικού στρατού όταν έφτασε σε επίπεδα που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους, οι σύμμαχοι της δημιούργησαν μια επιτροπή και κατέγραψαν τα απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού στρατού.

Ως εκ τούτου, είναι σαφές ότι οι αβάσιμοι ισχυρισμοί εναντίον της ιστορίας μας δεν σχετίζονται με τη λογική, τη συνείδηση και το δίκαιο. Αυτές οι ομιλίες είναι ασυμβίβαστες με τους στόχους της προώθησης των διμερών σχέσεων μας και αφήνουν μια κακή κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Το 1935 ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, αυτή είναι μια ξεκάθαρη απόδειξη πως δεν υπάρχει κάποιο ιστορικό ζήτημα ανάμεσα στις δυο χώρες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι ανεύθυνοι πολιτικοί αλλά και ακραίοι Έλληνες».

Προτεινόμενα για εσάς

Πάιατ: Η Ελλάδα είναι σαφώς ένας από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός 18/10: 3.164 κρούσματα, 43 θάνατοι, 347 διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Η Ελλάδα το 2040» – Μητσοτάκης: Ευελιξία για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων εξελίξεων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ιταλία: Η αρχαιολογική ανακάλυψη που «φουντώνει» την εμπορική διασύνδεση με την Ελλάδα

Λάμπρος Κατσαρός

Ερσίν Τατάρ: Μαθήματα κυριαρχίας από τον ηγέτη του Ψευδοκράτους – «Θα κυριαρχήσουμε από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο

Λάμπρος Κατσαρός

Η χώρα διευρύνει τις συμμαχίες της και δυναμώνει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο γρίφος της ακρίβειας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορονοϊός 17/10: 1.712 κρούσματα, 27 θάνατοι, 357 διασωληνωμένοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τέλη Οκτωβρίου η τελευταία επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ως Καγκελάριος της Γερμανίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom