Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Σκάνδαλο dieselgate: Η Porsche θα πληρώσει πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ

Σκάνδαλο dieselgate: Η Porsche θα πληρώσει πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ

Newsroom eleftherostypos.gr

Η γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche, η οποία ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δέχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 535 εκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία στο πλαίσιο του σκανδάλου των κινητήρων ντίζελ με παραποιημένο λογισμικό το οποίο έκρυβε τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φανόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης δήλωσαν πως η αρμόδια διεύθυνση της εταιρείας παραμέλησε τις νομικές υποχρεώσεις της να επιβλέπει, γεγονός που τελικά επέτρεψε την πώληση ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που εκπέμπουν υπερβολικούς ρύπους.

Το πρόστιμο σε βάρος της Porsche για το σκάνδαλο dieselgate επιβάλλεται έπειτα από πρόστιμο 1 δισεκ. ευρώ που επιβλήθηκε στη Volkswagen από εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ και πρόστιμο 800 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο επέβαλαν ειαγγελείς του Μονάχου στην Audi.

Αμερικανικές αρχές είχαν αποκαλύψει στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 συστηματική παραποίηση των τιμών των εκπομπών ρύπων από τη Volkswagen, με αποτέλεσμα να πυροδοτήσουν το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σκάνδαλο στην ιστορία της εταιρείας, το οποίο έχει κοστίσει στον όμιλο Volkswagen 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ποινές και πρόστιμα.

Μετά το πρόστιμο που επιβλήθηκε σήμερα στην Porsche, δεν υπάρχει πλέον καμιά διαδικασία τέτοιου τύπου με στόχο τον όμιλο Volkswagen ή τις μάρκες του, ανέφερε εκπρόσωπος του κατασκευαστή.

Όμως η πληρωμή αυτού του προστίμου «δεν επηρεάζει» τις ατομικές διώξεις ή τις προσφυγές πελατών, διευκρίνισε η εισαγγελία της Στουτγάρδης.

Προτεινόμενα για εσάς

«Volkswagen MORE for you»: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα απόκτησης ενός Volkswagen

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

To Volkswagen T-Roc Cabriolet έφτασε στην ελληνική αγορά

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Η νεκρώσιμη ακολουθία του «Παλιο-diesel»

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Οδηγούμε την νέα γενιά του Volkswagen Golf

Δείτε την Porsche Taycan να κάνει …αθόρυβα donuts

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Οδηγούμε την Porsche 911 Speedster: Ταχύτατη και ενίοτε άγρια

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

Ε-up!: Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το μικρό ηλεκτροκίνητο Volkswagen

Θεμιστοκλής Θεοδωρόπουλος

VW: Αναγκαστική άδεια σε σχεδόν 80.000 εργαζόμενους στη Γερμανία

Kon

Το Volkswagen Transporter γιορτάζει 70 χρόνια κυκλοφορίας