ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Φραγκίσκος: Όργανα του Σατανά οι παιδόφιλοι ιερείς

Ο πάπας Φραγκίσκος από την Ταϋλάνδη ζήτησε την προστασία της «αξιοπρέπειας» των παιδιών

Newsroom eleftherostypos.gr

Η διάσκεψη γα την προστασία των ανηλίκων τελείωσε σήμερα στην Αγία Έδρα και ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε «τερατώδες» το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων, κάνοντας παράλληλα έκκληση για μια συνολική μάχη ενάντια σε ένα έγκλημα που πρέπει να «σβηστεί από το πρόσωπο της γης».

«Ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας, κηρύσσοντας ουσιαστικά τον πόλεμο στα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης που μαστίζουν το Βατικανό.

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Στην ομιλία του προς τους σχεδόν 200 ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που είχαν συγκεντρωθεί στη Ρώμη, ο Ποντίφικας δήλωσε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη και την τιμωρία της σεξουαλικής κακοποίησης θα ενισχυθούν και ότι θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω η ηλικία του ανήλικου, που σήμερα είναι τα 14 έτη.

‘Ομως, δεκάδες θύματα παιδεραστών ιερέων που εδώ και τρεις μέρες βρίσκονται στο Βατικανό, διαδήλωσαν στους δρόμους της Ρώμης, καταγγέλοντας ότι τα αποτελέσματα της συνόδου αυτής είναι ανεπαρκή.

Οι αργανώσεις των θυμάτων προσθέτουν ότι «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Υπογράμμισαν, δε, ότι πρόκειται για ένα ολοένα και αυξανόμενο φαινόμενο και ζήτησαν, έστω και στο μέλλον, να μπορέσουν να συναντηθούν με τον ποντίφικα και τους στενότερους συνεργάτες του, για να του ζητήσουν να αποκλείσει από την εκκλησιαστική κοινότητα τους παιδόφιλους, αλλά και όλους όσους, επί τόσες δεκαετίες, τους βοήθησαν και τους πρόσφεραν συγκάλυψη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Γιατί ο Πάπας προσκάλεσε 5 αστέρια του ΝΒΑ στο Βατικανό

Μαρίνα Μπενέκου

Παλαιών Πατρών Γερμανός: Προσφορά και προκατάληψη [Γ’ Μέρος]

Δημήτρης Ντόγκας

Σάλος στο Instagram: Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να έκανε like σε σέξι φωτογραφία μοντέλου [εικόνες]

Μαρίνα Μπενέκου

Ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε το… όπλο του – Τι είπε για τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης στην Εκκλησία

Μαρίνα Μπενέκου

Παπάς βγήκε στον δρόμο και θυμιάτιζε τους περαστικούς στην Ηλιούπολη

Ανδρέας Ντίνης

Συναγερμός στο Βατικανό: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του πάπα

Tinad

Συναγερμός στο Βατικανό: Γιατί φοβούνται για την υγεία του Πάπα

Μαρίνα Μπενέκου

Σοκαριστικές καταθέσεις: Ο παπάς είχε ζωσμένο το όπλο στη μέση, έβριζε τα Θεία και απειλούσε να πιει… αίμα

Μιχάλης Μάρδας

Απίστευτο: Παπάς στην Κρήτη βγήκε ημίγυμνος με όπλο στο δρόμο!

Ανδρέας Ντίνης