Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Έμμεση παρέμβαση της βασίλισσας Ελισάβετ για το Brexit

Newsroom eleftherostypos.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ προέβη σε έμμεση παρέμβαση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ζητώντας να βρεθεί κοινό έδαφος προκειμένου η Βρετανία να αντιληφθεί την ευρύτερη εικόνα.

Το προβλήματα όλο και πληθαίνουν για τους Βρετανούς, αφού η κυβέρνηση της Μέι βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι Βορειοϊρλανδοι βάζουν όρους στη στήριξη plan B, ενώ το «no-deal» Brexit να είναι γίνεται απτή πραγματικότητα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο βρετανικός τύπος μετά την ομιλία της βασίλισσας στο Ινστιτούτο γυναικών του Νόρφολκ.

Την ίδια στιγμή κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοσπαράζονται καθιστώντας τη χώρα έρμαιο της πολιτικής κρίσης των τελευταίων 50 ετών, αφού η Βρετανία θα πρέπει τελικά να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου.

Το μήνυμα της βασίλισσας, ωστόσο, ήταν έμμεσο και απέφυγε να δώσει άμεσα πολιτικό χαρακτήρα, μεταφέροντας όσα ήθελε, χωρίς φυσικά να αναφερθεί στο Brexit.

“Καθώς αναζητούμε νέες απαντήσεις στη σύγχρονη εποχή, εγώ τουλάχιστον προτιμώ τις δοκιμασμένες συνταγές, όπως το να μιλάμε όμορφα ο ένας για τον άλλον και να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις. Να συνεργαζόμαστε για να βρίσκουμε ένα κοινό έδαφος και να μην χάνουμε ποτέ την ευρύτερη εικόνα“, δήλωσε η ίδια.

Τα βρετανικά μέσα αντιλήφθηκαν τις δηλώσεις της ως ένα κωδικοποιημένο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Οι Times έγραψαν μάλιστα “Σταματήστε την διαμάχη για το Brexit, λέει η βασίλισσα στους αντιμαχόμενους πολιτικούς“ και το BBC τόνισε πως “αναμφίβολα η βασίλισσα στέλνει ένα μήνυμα“.

Παράλληλα ο Φίλιπ Χάμοντ, Υπουργός Οικονομικών, αναγνώρισε πως λανθάνει «τεράστια σοφία» στα λόγια της Ελισάβετ με δήλωσε του στο BBC. Υπάρχει τεράστια σοφία σε αυτά τα λόγια και δεν θεωρώ ότι κάποιος θα εκπλαγεί ακούγοντας τη βασίλισσα να υποστηρίζει την άποψη ότι σε όλα τα πράγματα που είναι αμφιλεγόμενα θα πρέπει να αναζητούμε έναν συμβιβασμό, ένα κοινό έδαφος, μια προοπτική“, είπε.

“Είναι ουσιαστικά αυτό που κάνουμε στη χώρα μας. Αυτός είναι ο τρόπος που επιλύουμε προβλήματα σε αυτή τη χώρα… Υπήρξε η τεράστια δύναμή μας εδώ και αιώνες το ότι μπορούσαμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμούς που ενώνουν το έθνος“, συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

 

Προτεινόμενα για εσάς

Ανησυχία για τη Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε τη συμμετοχή της στην Διάσκεψη COP26

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βασίλισσα Ελισάβετ: Διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο μετά την ακύρωση της επίσκεψής στην Β. Ιρλανδία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε ταξίδι στη Β. Ιρλανδία για ιατρικούς λόγους

Μαρίνα Μπενέκου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Είμαι πολύ νέα για το βραβείο «Ηλικιωμένη της χρονιάς»

Μαρίνα Μπενέκου

Εκνευρισμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με τους ηγέτες που «πολλά λένε αλλά λίγα κάνουν» για την κλιματική αλλαγή

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η βασίλισσα, ο Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Σύνοδο Κορυφής COP26 για την κλιματική αλλαγή

Μαρίνα Μπενέκου

Μάγχη: «Αν δεν κάνει πίσω ο Τζόνσον, οι Αγγλοι δεν θα έχουν να φάνε αυτά τα Χριστούγεννα», λένε οι Γάλλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

AUKUS: Εμβάθυνση της συνεργασίας ΗΠΑ- Αυστραλίας για το διάστημα

Μαρίνα Μπενέκου

Βρετανία: Στέρεψαν οι αντλίες βενζίνης, άδειασαν τα σούπερ μάρκετ…

Ελεύθερος Τύπος Newsroom