Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Απήγαγαν σύζυγο επιχειρηματία στην Νορβηγία και ζητούν λύτρα σε κρυπτονόμισμα

Απήγαγαν σύζυγο επιχειρηματία στην Νορβηγία και ζητούν λύτρα σε κρυπτονόμισμα

Newsroom eleftherostypos.gr

Άγνωστοι απήγαγαν την σύζυγό του Νορβηγού επιχειρηματία και επενδυτή Τομ Χάγκεν στις 31 Οκτωβρίου του 2018 ζητώντας να τους παραδώσει το πόσο των 9 εκατομμυρίων ευρώ σε κρυπτονόμισμα Monero, διαφορετικά απειλούν να την σκοτώσουν.

Όπως δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της νορβηγικής αστυνομίας Τόμμι Μπρόσκε, όλο αυτό το διάστημα η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες και αποφάσισαν μόνο τώρα να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες για την απαγωγή.

« Η δημοσίευση αυτής της πληροφορίας ήταν μια δύσκολη απόφαση. Πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση του γεγονότος της απαγωγής μπορεί να συμβάλει ώστε να υπάρξουν πολύτιμες πληροφορίες για τις περαιτέρω ενέργειες της αστυνομίας», δήλωσε ο Μπρόσκε.

Η ηλικίας 68 ετών Αν – Ελίζαμπετ Φάλκεβικ Χάγκεν είχε απαχθεί από το σπίτι στης που βρίσκεται στην κοινότητα Λιόρενσκουκ κοντά στο Όσλο , πριν από δέκα εβδομάδες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 9 εκατομμυρίων ευρώ σε κρυπτονόμισμα.

Η νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι οι απαγωγείς ζητούν ως λύτρα το εν λόγω ποσό, αλλά σε κρυπτονόμισμα Monero.

Οι αρχές κατάφεραν να έχουν μια σύντομη επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την γυναίκα αν δεν τους καταβληθούν τα λύτρα.

Ο Μπρόσκε δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι στην υπόθεση, η οποία είναι πρώτης προτεραιότητας. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των απαγωγέων συμμετέχουν η Europol, η Interpol, ειδικοί στα κρυπτονομίσματα, η Διεύθυνση Kripos που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και η Διεύθυνση Kokrim που είναι αρμόδια για την διάπραξη οικονομικών και οικολογικών εγκλημάτων.

Η αστυνομία έχει μιλήσει με μάρτυρες. Η οικογένεια της Φάλκεβικ Χάγκεν δεν θέλησε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Το οικονομικό περιοδικό Kapital εκτιμά ότι η περιουσία του Τομ Χάγκεν ανέρχεται στα περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2018 η οικονομική εφημερίδα Dagens Næringsliv σε δημοσίευμα της είχε αναφέρει τα εισοδήματα που είχε ο Τομ Χάγκεν από τις δραστηριότητες του στο τομέα της ενέργειας και των ακινήτων τα τελευταία 11 χρόνια. Ωστόσο η αστυνομία δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αν η απαγωγή της συζύγου του συνδέεται με το εν λόγω δημοσίευμα.

Ο Τομ Χάγκεν είναι μηχανικός στο επάγγελμα και μεγάλος επενδυτής. Το 1992 ίδρυσε την ενεργειακή εταιρεία Elkraft AS, η οποία δραστηριοποιείται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φιλανδία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Holding 2 και μιας σειράς μικρότερων εταιρειών. Οι βασικοί τομείς της δραστηριότητας του είναι ο ενεργειακός τομέας και οι επενδύσεις στα ακίνητα.

Το 2018 ο Χάγκεν κατέλαβε την 172 θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων Νορβηγών που παρουσίασε το περιοδικό Kapital.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Νορβηγία: Δεν δολοφονήθηκαν με τόξο και βέλη τα πέντε θύματα

Μαρίνα Μπενέκου

Αϊτή: Ένοπλη συμμορία απήγαγε 17 Αμερικανούς ιεραπόστολους

Μαρίνα Μπενέκου

Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Προφυλακίστηκε ο δράστης που σκόρπισε τον θάνατο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Νορβηγία: Τι λένε μάρτυρες από το σημείο της επίθεσης- Το ως τώρα προφίλ του υπόπτου

Μαρίνα Μπενέκου

Νορβηγία: Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στην αστυνομία

Μαρίνα Μπενέκου

Νορβηγία: Ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης με τόξο με τους 5 νεκρούς

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί – Ξύπνησαν μνήμες από το μακελειό του 2011

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τρόμος στη Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις με τόξο και βέλη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μαρόκο: 20 χρόνια φυλακής για 11 άνδρες που απήγαγαν και βίασαν έφηβη

Μαρίνα Μπενέκου