Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σίνθια Νίξον… τάραξε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης: Έκανε στροφή προς τα αριστερά

Η Σίνθια Νίξον... τάραξε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης: Έκανε στροφή προς τα αριστερά

Από την στιγμή που η Σίνθια Νίξον ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για να γίνει η επόμενη κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ο σημερινός κυβερνήτης έχει γίνει άλλος άνθρωπος.

Ο Αντριου Κουόμο, όχι μόνο αναθεώρησε δημοσία την γνωστή του αντίθεση στην νομιμοποίηση της μαριχουάνας και εξέδωσε διάταγμα για την αποκατάσταση των εκλογικών δικαιωμάτων των κρατουμένων που έχουν αποφυλακισθεί υπό όρους, αλλά και πήρε θέση κατά του κύματος των επιδρομών κατά των μεταναστών σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Αφού αρχικά αρνήθηκε να εγκρίνει πρόγραμμα 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση των ταλαιπωρημένων υποδομών του μετρό της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης αποφάσισε τελικά να το υποστηρίξει. Χάρη στην επίδραση του «φαινομένου Σίνθια», κάπως κατάφερε και βρήκε ακόμη και ένα κονδύλι 250 εκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει τα επείγοντα προβλήματα της δημόσιας στέγης της Νέας Υόρκης. Τελικά, εξαιτίας της Σίνθια Νίξον, ο Αντριου Κουόμο αναγκάσθηκε να κάνει στροφή προς τα αριστερά.

Η Σίνθια Νίξον είναι αξιέπαινη για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημοσίων σχολείων της Νέας Υόρκης, της άνισης κατανομής των πόρων ανάμεσα στις προνομιούχες περιοχές της αμερικανικής μεγαλούπολης και τις πλέον υποβαθμισμένες. Είναι επίσης αξιέπαινη για την προώθηση θαρραλέων, προοδευτικών, λογικών θέσεων για οικουμενική ιατρική περίθαλψη, δημόσια στέγη, ανανεώσιμη ενέργεια, προστασία των ενοικιαστών και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και όχι μόνο στην Νέα Υόρκη αλλά σε ολόκληρη την χώρα, από το Μπάφαλο μέχρι το Λονγκ Άιλαντ. Αξιέπαινη είναι και για το θάρρος της να αναμετρηθεί με έναν από τους ισχυρότερους και μνησίκακους άνδρες της χώρας.

Ο μηχανισμός της προεκλογικής εκστρατείας του Άντριου Κουόμο επαναλαμβάνει ότι η Σίνθια Νίξον είναι μία ασήμαντη άνευ προσόντων υποψήφια, ένα θύμα της πολιτικής ορθότητας, φιλελεύθερη τηλεστάρ που κερδίζει το ενδιαφέρον μόνο γιατί είναι διάσημη. Είναι αλήθεια ότι η Νίξον δεν είναι πολιτικός καριέρας. Δεν έχει υπηρετήσει σε πολιτική θέση και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διασημότητα παίζει ρόλο στην ικανότητά της να αντιμετωπίσει τον Κουόμο. Αλλά ζούμε σε μία εποχή που το χρήμα μιλάει και τα 30 εκατομμύρια που έχει ως κεφάλαιο στην εκστρατεία του ο Κουόμο έχουν τρομοκρατήσει τους περισσότερους αντιπάλους. Η διασημότητα της Νίξον, η οποία οφείλεται στην καριέρα της ως ηθοποιού είναι το δικό της κεφάλαιο που κάνει την κούρσα της όχι μόνο εφικτή, αλλά και βιώσιμη. Η επιλογή της να χρησιμοποιήσει την φήμη της για να μιλήσει για την δημόσια εκπαίδευση, τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την στέγαση είναι ενδεικτική του χαρακτήρα της. Μπορεί να μην έχει εμπειρία διακυβέρνησης όπως ο αντίπαλός της, αλλά κάποιος που μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα του ενός δωματίου του πέμπτου ορόφου χωρίς ασανσέρ ως κόρη ανύπαντρης μητέρας, που πήγε σε δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, που έχει δουλέψει συνεχώς από τα 12 χρόνια του και έχει πληρώσει εισφορές σε τέσσερις διαφορετικές ενώσεις, η Νίξον έχει την αναγκαία εμπειρία ζωής για να γίνει κυβερνήτης του λαού για τον λαό. Εάν εκλεγεί, δεν θα είναι όμηρος παγιωμένων συμφερόντων και πολιτικών μηχανισμών που κυριαρχούν στο σύστημα των κυβερνητών. Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα ταράξει τα νερά.

Κατά την διάρκεια της μακράς της πορείας ως ακτιβίστριας, η Σίνθια Νίξον έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στην πλευρά των εργατών και των πολιτών. Εχει συλληφθεί διαμαρτυρόμενη για τους πόρους χρηματοδότησης των σχολείων το 2002, όταν βρισκόταν στο αποκορύφωμα της φήμης της ως Μιράντα του Sex and the City. Εχει αποδείξει ότι είναι αγωνίστρια, όχι μόνο για την δημόσια εκπαίδευση, αλλά και για την ισότητα των δικαιωμάτων στο γάμο, για τα δικαιώματα των γυναικών. Στην προεκλογική της εκστρατεία, μπορεί κάποιες από τις προτάσεις της να στερούνται της λεπτομερούς ανάλυσης που θα έπειθε τους επιφυλακτικούς ψηφοφόρους, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιμονή της, την καλή της πίστη και την οξυδέρκειά της.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Θετικά νέα από τη Νέα Υόρκη – Κάτω από 100 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Evanthia Karra

Νέα Υόρκη: Νεκρά τρία παιδιά από φλεγμονώδες σύνδρομο που συνδέεται με τον κορωνοϊό

Tinad

Νέα Υόρκη: Ένα παιδί μόλις 5 ετών πέθανε από φλεγμονώδη νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορωνοϊό

Tinad

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: Πώς θα βγει από την καραντίνα – Οι φάσεις επανεκκίνησης της οικονομίας

Tinad

Κλειστά μέχρι το τέλος του εκπαιδευτικού έτους τα σχολεία στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός – Χαμός στη Νέα Υόρκη: Πλήθος κόσμου στους δρόμους για την κηδεία ραβίνου

Tinad

Κορωνοϊός: Στους 47.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ- Κοντά στις 850.000 τα κρούσματα

Kon

Κορωνοϊός- Νέα Υόρκη: Η καμπύλη της επιδημίας για πρώτη φορά σε καθοδική πορεία

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Νέα Υόρκη: 540 νέοι θάνατοι – Ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών μετά από 2 εβδομάδες

Tinad