Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Απάντηση Τουρκίας σε Γιούνκερ: Κανείς δεν δίνει εντολές στην δικαιοσύνη μας

«Η Ελλάδα έχει γίνει ένα κέντρο προστασίας και συγκέντρωσης τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η  FETO κτλ. Εκεί μαζεύονται και μετά πάνε αλλού. Όπως η DHKP C.  Για ένα κράτος δικαίου αυτό είναι λυπηρό» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης Αμντουλχαμιτ Γκιουλ σε συνέντευξη του στο TGRt Haber. 

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης 

Σκληρή ήταν και η απάντηση που έδωσε στις δηλώσεις  που έκανε από το βήμα της Ελληνικής Βουλής Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ανέφερε: «Στην τουρκική δικαιοσύνη κανένας δεν μπορεί να δίνει εντολές, συμβουλές, να κάνει συστάσεις . Απο το εξωτερικό δεν μπορούν να δίνονται εντολές για να φυλακιστεί κάποιος η να αφεθεί ελεύθερος» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

Γιούνκερ στη Βουλή: Να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

«Πρέπει οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία να απελευθερωθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατό να λέγεται ότι αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «σε όλη μου την πολιτική ζωή παρέμεινα φίλος της Ελλάδας» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν ένα οικοδόμημα ατελές. Σήμερα σκέφτομαι με μεγάλη συγκίνηση τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που κατάφερε να κάνει την Ελλάδα μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Γνώρισα την Ελλάδα σε εποχές έντονα φορτισμένες. Η χώρα σας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολυ-κρίσης. Αν μια άλλη χώρα είχε βρεθεί στο επίκεντρο τόσων προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όπως το κατάφερε ο λαός σας» επεσήμανε.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού» ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι «πρώτη στην αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός-Τουρκία: Η χώρα μετρά πλέον 501 νεκρούς και 23.934 κρούσματα

Ανδρέας Ντίνης

Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού από τον Ερντογάν

Tinad

Κορωνοϊός-Τουρκία: Νέα μέτρα από τον Ερντογάν – Σε καραντίνα 31 πόλεις μεταξύ αυτών και η Άγκυρα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός-Τουρκία: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα, στους 425 οι νεκροί

Ανδρέας Ντίνης

Νέες μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από Λειψούς & Φαρμακονήσι

Ανδρέας Ντίνης

Δένδιας: Η Τουρκία εκτέθηκε στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης

Tinad

Κορωνοϊός: 356 νεκροί και 18.135 κρούσματα στην Τουρκία

Evanthia Karra

Τουρκία: Πολιτικοί κρατούμενοι στο έλεος του Covid-19

Κώστας Σκαναβής

Μόνο ένα κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των φοιτητών που επέστρεψαν από την Τουρκία

Κώστας Σκαναβής