Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Προκλητικό μήνυμα Ερντογάν σε ΕΕ: Αν ανοίξω τα σύνορα δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε

Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα και διαλύει τον στρατό του

Mε πολύ σκληρό τρόπο αντέδρασε  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έκκληση το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον τερματισμό των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφρίν και υποστήριξε πως η Τουρκία θα μπορούσε να είχε ανοίξει τα σύνορα για να γεμίσει η Ευρώπη πρόσφυγες.

«Μας λένε να αποσύρουμε τους στρατιώτες μας. Πως δεν είναι σωστό αυτό που κάνουμε. Εσείς εκεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από πότε αρχίσατε να δίνετε συμβουλές στον λαό αυτό. Κρατείστε τις ιδέες σας στον εαυτό σας. Εμείς είμαστε που φιλοξενούμε 3.5 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία. Αν είχαμε ανοίξει τις πύλες , θα ψάχνατε τρύπα να κρυφτείτε. Τρύπα! Μας εκλιπαρούσατε μην ανοίξετε τις πύλες».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως πως ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να κάνει αυτή τη δήλωση 48 ώρες μετά την έγκριση της Κομισιόν για την χορήγηση στην Τουρκία επιπλέον 3 δισεκατομμυρίων Ευρώ ως βοήθεια για την φιλοξενία των προσφύγων.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως οι αποφάσεις που λαμβάνει η Ευρώπη δεν έχουν καμία αξία. «Οποιαδήποτε απόφαση και να μας πείτε θα μπει από το ένα αυτί και θα βγει από το άλλο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην μάχη της Αφρίν τόνισε: «Φτάνουμε στο τέλος. Σώζουμε τους καταπιεσμένους, ανθρώπους περήφανους, που διώκονται στη Συρία. Έχετε δει πώς οι καταπιεσμένοι που θέλουν να φύγουν από την Αφρίν διώκονται. Βρήκαμε που κρατούν τις βόμβες τους. Μπαίνουμε. Θα τους διώξουμε».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στις ΗΠΑ:«Είμαστε ένα έθνος 81 εκατομμυρίων. Δεν θα μας πουν τι να κάνουμε; Που είναι το FETΟ; (σ.σ. Γκιουλέν)», αναρωτήθηκε. Και απάντησε μόνος του: «Στην Πενσιλβάνια».

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]