Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Σε επιφυλακή η Γαλλία – Απέτρεψαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

Αποτράπηκε τρομοκρατική επίθεση στο όνομα του ISIS στη Γαλλία

Δύο επιθέσεις, οι οποίες σχεδιάζονταν εναντίον μιας «μεγάλης αθλητικής υποδομής» και εναντίον στρατιωτικών της επιχείρησης «Sentinelle», αποτράπηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία, αποκάλυψε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Από την 1η Ιανουαρίου, έχουμε αποτρέψει δύο σχέδια επιθέσεων, που δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί πλήρως, στα οποία όμως ένας αριθμός προσώπων ήθελε να διαπράξει επιθέσεις», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ στην εκπομπή Grand Rendez-vous του ραδιοσταθμού Europe 1, διευκρινίζοντας στη συνέχεια πως τα σχέδια αυτά εμποδίσθηκαν «στον Νότο» και «στη Δύση».

«Στόχος ήταν η νεολαία», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο σχέδιο επίθεσης εναντίον της «μεγάλης αθλητικής υποδομής».

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον «στη φυλακή» και «παρακολουθούνταν», πρόσθεσε, «άλλωστε μ’ αυτόν τον τρόπο μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα σχέδια επιθέσεων», πρόσθεσε ο υπουργός, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το πού έγιναν οι συλλήψεις καθώς και για την ακριβή τοποθεσία των στόχων.

Πρόκειται για πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στους φακέλους των σεσημασμένων για την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης τρομοκρατικού χαρακτήρα, «αυτών που έχουν στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση», εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι τρία τεμένη έχουν σήμερα κλείσει στη Γαλλία «επειδή εγκωμίαζαν την τρομοκρατία». Πρόκειται για τεμένη στην Αιξ-αν-Προβάνς, τη Σαρτρουβίλ (Ιβελίν) και τη Μασσαλία, διευκρίνισε ο Ζεράρ Κολόμπ.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Aν Ινταλγκό, μια «ντεμοντέ» υποψηφιότητα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Έκθεση ΟΗΕ για το κλίμα: Πώς αντέδρασαν Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία

Μαρίνα Μπενέκου

Εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Καλωσορίζουμε την συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Μαρίνα Μπενέκου

Μακρόν: Επενδύσεις ύψους 30 δις ευρώ για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας

Μαρίνα Μπενέκου

Γαλλία: Τρένο σκότωσε τρεις μετανάστες που ήταν ξαπλωμένοι στις ράγες

Μαρίνα Μπενέκου

Γαλλία: Τέλος οι πλαστικές συσκευασίες από την 1η Ιανουαρίου για φρούτα και λαχανικά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Γαλλία βγαίνει μπροστά και στο μεταναστευτικό

Kon

Ενισχυμένη η κυβέρνηση από την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Ελλάδα συνδιαμορφωτής των εξελίξεων