Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί βρέθηκε σε χριστιανική εκκλησία ο Ερντογάν [εικόνες]

Γιατί βρέθηκε σε χριστιανική εκκλησία ο Ερντογάν [εικόνες]

Συντηρητικός Μουσουλμάνος ο πρόεδρος της Τουρκίας αλλά για χάρη της πολιτικής βρέθηκε την Κυριακή (07.01.2018) σε χριστιανική Εκκλησία και συγκεκριμένα παρέστη στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Στεφάνου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε.

Η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου βρίσκεται στην περιοχή του Φαναρίου, πολύ κοντά στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον αγιασμό για τα θυρανοίξια τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Βουλγαρικής Παροικίας της Πόλεως.

Ο Ναός του Αγίου Στεφάνου

Ο σιδερένιος προκατασκευασμένος Ναός, μοναδικός του είδους του, ανεγέρθη στα τέλη του 19ου αι. και πριν από 7 χρόνια ξεκίνησαν ριζικές ανακαινιστικές εργασίες, με την οικονομική συνδρομή των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα επιτρέποντας και πάλι τη λειτουργική χρήση του.

Στον Αγιασμό των θυρανοιξίων παρέστησαν ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος, συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Λοφτσού Γαβριήλ, Ρούσσης Ναούμ και Στάρας Ζαγόρας Κυπριανό, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, συνοδευόμενος από πολυπληθές κυβερνητικό κλιμάκιο, και πλήθος πιστών της Βουλγαρικής Παροικίας της Πόλεως.

Παρόντες επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Μάλιστα, οι δυο άνδρες ξεναγήθηκαν στο Ναό.

Ο Ερντογάν απηύθυνε χαιρετισμό στην επίσημη τελετή που έγινε για την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης. Μίλησαν επίσης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Βουλγαρικής Παροικίας, Βασίλειος Λιάζε.

 

Προτεινόμενα για εσάς

ΗΠΑ: Άνδρας πυρπόλησε άγαλμα του Ιησού και σπίτια

Μαρίνα Μπενέκου

Κορονοϊός – Βουλγαρία: Θα στείλει ασθενείς στο εξωτερικό – Κατακλύζεται από το τέταρτο κύμα Covid-19

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός: Έξαρση των κρουσμάτων στην ανατολική Ευρώπη- Τα δυσοίωνα ρεκόρ Ρωσίας, Ουκρανίας, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Ρουμανίας και Τσεχίας

Μαρίνα Μπενέκου

Σε θρίαμβο του Ιερώνυμου εξελίχθηκαν οι εκλογές στις 5 Μητροπόλεις

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκλογές σε 5 Mητροπόλεις με κάλεσμα σε ενότητα – Ποιοι δίνουν μάχη σε Περιστέρι, Καστοριά

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκκλησία: Ιερές συμμαχίες… για τις κάλπες – Το μήνυμα Ιερώνυμου και οι διεκδικητές των Μητροπόλεων

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Λάρισα: Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες και ένταση με αντιεμβολιαστές [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θα γέμιζαν την αγορά με ποτά-«μπόμπες» από τη Βουλγαρία – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΓΕΕΘΑ: Συνεκπαίδευση τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και Βουλγαρίας

Λάμπρος Κατσαρός