Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Είναι ψέματα ότι μετέφεραν συγγενείς μου χρήματα στο εξωτερικό

Όλες οι απειλές του Ερντογάν - Συγκρίνει το Αιγαίο με τις σφαγές στο Αφρίν!

Ψέματα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις κατηγορίες που διατύπωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι συγγενείς του μετέφεραν εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς ξένων τραπεζών προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

Ο Ερντογάν απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες σε βάρος της οικογένειάς του και είπε ότι θα οδηγήσει τον ηγέτη του CHP ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έστειλαν ούτε δεκάρα στο εξωτερικό» σημείωσε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου «λέει ψέματα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου απάντησε ότι τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν είναι πλαστά και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας να τα καταθέσει στους εισαγγελείς.

Ο εκπρόσωπος τύπου του CHP Μπουλέντ Τεζτζάν επισήμανε από την πλευρά του σε δηλώσεις στην εφημερίδα Hurriyet ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά με την υπόθεση.

«Το ξέρουμε ότι επιχειρείτε να “θάψετε” το θέμα και να φιμώσετε τους πάντες, εμείς, όμως, δεν θα σιωπήσουμε» τόνισε.

«Δεν είναι ηθικό. Ο πρόεδρός μας δεν είπε εάν η ενέργεια αυτή συνιστούσε έγκλημα ή όχι. Δεν προέβη σε καμία εκτίμηση σχετικά με τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων».

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κατηγόρησε χθες συγγενείς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μετέφεραν πολλά εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό μιας υπεράκτιας εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν αυτές τις συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε έναν από τους γιους του προέδρου, τον Μπουράκ και έναν από τους αδελφούς του, τον Μουσταφά, ότι μετέφεραν μεγάλα ποσά στον λογαριασμό μιας εταιρείας την οποία άνοιξαν το 2011 στη Νήσο του Μαν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του Κιλιτσντάρογλου, αφού ο τελευταίος κατήγγειλε ότι συγγενείς και πρώην συνεργάτες του προέδρου έχουν μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε υπεράκτια εταιρεία. Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει “έστω και μια δεκάρα στο εξωτερικό”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Κοτζιάς για Ερντογάν: Δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην περιοχή – Εχει τάσεις αλαζονείας

Evanthia Karra

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην Ελλάδα δώσατε 400 δισ. ευρώ και στην Τουρκία τίποτα

Γιατί βρέθηκε σε χριστιανική εκκλησία ο Ερντογάν [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ερντογάν σε μαθητές στην Θράκη: Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία [βίντεο]

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι πρώτες εντυπώσεις από την επίσκεψη Ερντογάν

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Γεγονότα και παρασκήνιο από τη Μεγάλη Ιδέα έως την Μικρασιατική καταστροφή

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Υπεγράφη το συμβόλαιο για την πώληση ρωσικών S-400 στην Τουρκία

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Ερντογάν: Η Ευρώπη στηρίζει με κάθε μέσο την Ελλάδα που έχει 400 δισ. χρέος

Evanthia Karra