Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη θεωρούνται βιασμός ακόμη κι αν είναι παντρεμένη

Οι σεξουαλικές σχέσεις με μια ανήλικη θεωρούνται βιασμός, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας, κλείνοντας το νομικό παραθυράκι που επέτρεπε σε συζύγους να αποφεύγουν τις επιπτώσεις.

Η ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης στην Ινδία είναι τα 18 χρόνια, όπως και η νόμιμη ηλικία γάμου. Όμως εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται να παντρευτούν, κυρίως στην ύπαιθρο.

Η ινδική νομοθεσία για τον βιασμό δεν ισχύει για τα παντρεμένα ζευγάρια, οπότε ως τώρα οι σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη χωρίς τη συγκατάθεσή της δεν θεωρούνταν βιασμός εφόσον αφορούσαν παντρεμένο ζευγάρι.

Ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο εκτίμησε ότι αυτό αντίκειται στη νομοθεσία για τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αστυνομία θα πρέπει να αντιμετωπίζει ως βιασμό τις καταγγελίες για σεξουαλική σχέση με μια ανήλικη χωρίς τη συναίνεσή της, ακόμη κι αν πρόκειται για παντρεμένο ζευγάρι.

Ο δικηγόρος Βίκραμ Σριβάσταβα, που κατέθεσε την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, χαιρέτισε την απόφαση στο όνομα της προστασίας των παιδιών.

Ο γάμος ανηλίκων δεν έχει απαγορευθεί ακόμη, τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, «γνωρίζουμε όλοι τον αριθμό των παιδιών που παντρεύονται προτού γίνουν 18 ετών».

Στην Ινδία πολλοί γονείς παντρεύουν τα παιδιά τους κυρίως για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να γλιτώσουν από το στίγμα που φέρουν οι οικογένειες τα παιδιά των οποίων έχουν σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να εξετάσει και μια ακόμη προσφυγή, η οποία αφορά τον βιασμό μεταξύ παντρεμένων ζευγαριών. Η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην ποινικοποίησή του, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει τον θεσμό του γάμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορωνοϊό στην Ινδία

Ανδρέας Ντίνης

Το είδαμε και αυτό: Πίθηκοι έκλεψαν δείγματα αίματος ασθενών με κορωνοϊό στην Ινδία

Tinad

Απίστευτες θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς στην Ινδία

Ανδρέας Ντίνης

Το μεγαλείο ψυχής της 15χρονης Τζιότι Κουμάρι – Έκανε 1.200 χλμ. με το ποδήλατο και έσωσε τον πατέρα της

Tinad

Ινδία: Πάνω από 6000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Ανδρέας Ντίνης

Φρίκη: Τραίνο πάτησε και σκότωσε 14 μετανάστες που κοιμήθηκαν στις ράγες

Ανδρέας Ντίνης

Ινδία: Διαρροή χημικής ουσίας από εργοστάσιο – 9 νεκροί, πάνω από 1000 άτομα στο νοσοκομείο

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Σιχ ορμάει με σπαθί και κόβει το χέρι αστυνομικού που ήθελε να επιβάλλει καραντίνα

Ανδρέας Ντίνης

Ινδία: Μετά τα κράνη κορωνοϊού έφτιαξαν και όχημα

Ανδρέας Ντίνης