Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρμαχος των Ταλιμπάν και δημοσιογράφος, ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Παθιασμένος υπερασπιστής των Ταλιμπάν και δημοσιογράφος σε κανάλι που εκπέμπει από την Καλιφόρνια, με δική του εκπομπή υπό τον τίτλο: «Ντουράντ Τζίργκα Σόου» (Durand Jirga Show) είναι ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο Ομάρ Ματίν.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Σεντίκ Ματίν (Seddique Mateen), ο οποίος αναφέρεται στον αμερικανικό Τύπο ως Μιρ Σεντίκ, είναι ένας Αφγανός με ισχυρές πολιτικές απόψεις, μεταξύ των οποίων και η υποστήριξη των τζιχαντιστών Ταλιμπάν.

Μεταξύ άλλων, σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πατέρας του δράστη το Σάββατο, λίγες ώρες πριν το μακελειό που προκάλεσε ο γιος του, φαίνεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως… Πρόεδρο του Αφγανιστάν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους Ταλιμπάν και καταγγέλλει την πακιστανική κυβέρνηση δίνοντας εντολές να συλληφθούν μια σειρά από Αφγανοί πολιτικοί!

«Τα αδέλφια μας στο Γαζιριστάν, τα αδέλφια μας οι πολεμιστές στο κίνημα των Ταλιμπάν και οι Αφγανοί Ταλιμπάν σηκώνονται ψηλά». «Δοξασμένος ο Αλλάχ, το ζήτημα της Γραμμής Ντουράντ σύντομα θα επιλυθεί», σημειώνει και συνεχίζει: «Διατάζω τον εθνικό στρατό, την εθνική αστυνομία, και την υπηρεσία πληροφοριών να φυλακίσουν άμεσα τους Καρζάι, Ασράφ Γκανί, Ζαλμάι Χαλινλζάντ, Ατμάρ και Σαγιάφ. Είναι εχθροί του λαού και της πατρίδας».

Με το όρο «Γραμμή Ντουράντ» ο πατέρας του μακελάρη αναφέρεται το σύνορο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν που χώρισε τους Παστούν στη μέση.

https://www.youtube.com/watch?v=FcAJ45XeWkw

Να σημειωθεί ότι χθες, μιλώντας στο NBC, μετά το μακελειό στο γκέι μπαρ, ο πατέρας Ματίν είπε ότι η πράξη του γιου του δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αλλά το έκανε διότι εξοργίστηκε επειδή είδε δύο άνδρες να φιλιούνται στο Μαϊάμι πριν μερικούς μήνες. Διευκρίνισε ότι ο γιος του είχε εξαγριωθεί επειδή το φιλί δόθηκε μπροστά στα μάτια του μικρού γιου του.

Προτεινόμενα για εσάς

Αφγανιστάν: Διέφυγε ο Αφγανός διερμηνέας που είχε σώσει τον Μπάιντεν από χιονοθύελλα

Μαρίνα Μπενέκου

Έκτακτη σύνοδος της G-20 για το Αφγανιστάν, υπό ιταλική προεδρία

Μαρίνα Μπενέκου

Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν

Μαρίνα Μπενέκου

Προσκεκλημένοι οι Ταλιμπάν στην Μόσχα- Θα μιλήσουν για «το μέλλον του Αφγανιστάν»

Μαρίνα Μπενέκου

Ισλαμικό Κράτος: Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στην Καμπούλ

Μαρίνα Μπενέκου

Αφγανιστάν: Τα κορίτσια παραμένουν στο σπίτι, περιμένοντας το σχέδιο των Ταλιμπάν για τα σχολεία

H πύρρειος νίκη του «Ταλιμπάν Καν»

Kon

Μουρτάζα: Ο μικρός «Αφγανός Μέσι» μίλησε στο MEGA και ράγισε καρδιές – Οι απειλές θανάτου από τους Ταλιμπάν και το όνειρό του να ζήσει με ασφάλεια

Λάμπρος Κατσαρός

Αφγανιστάν: Εκτός του Πανεπιστημίου της Καμπούλ οι γυναίκες

Μαρίνα Μπενέκου