Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΕΘΝΗ

«Στρατό» από 13.000 hackers δημιουργεί η Τουρκία – Συναγερμός στην Αθήνα [βίντεο]

χάκερ

«Στρατό» που θα αποτελείται από 13.000 χάκερς ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Τουρκία προκειμένου όπως λέει να «αντιμετωπίζει επιθέσεις τύπου ransomware» όπως αυτή που εκδηλώθηκε πρόσφατα με τον ιό WannaCry.

Την ανακοίνωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών Ahmet Arslan λέγοντας ότι το σώμα αυτό θα αποτελείται από 13.000 «λευκούς χάκερ» για να αντιμετωπίζουν μαζικές επιθέσεις στο κυβερνοδίκτυο της Τουρκίας.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι μια μεγάλη απειλή, έτσι και εμείς ενισχύουμε την ασφάλειά μας. Περίπου 13.000 «λευκοί χάκερς» πρόκειται να προσληφθούν στο Δημόσιο δημιοργώντας ένα κυβερνοστρατό ο οποίος θα χωρίζεται σε πέντε ομάδες», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η χώρα του κατόρθωσε να μην πληγεί από την πρόσφατη μεγάλη επίθεση χάρη σε οδηγίες που στάλθηκαν σε κυβερνητικούς οργανισμούς και υπουργεία.

Το θέμα της δημιουργίας του τουρκικού «στρατού» απ χάκερς είναι πολύ σημαντικό για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας και είναι άγνωστο κατά πόσο το ΥΠΕΘΑ και άλλοι οργανισμοί έχουν πάρει τα αναγκαία μέτρα. Μπορεί η τουρκική πλευρά να λέει ότι ο «στρατός» αυτός πρόκειται απλά να προφυλάξει τα τουρκικό δίκτυο η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Μόλις στις 2 Μαΐου μια ομάδα Τούρκων χάκερ –πιθανότατα από αυτούς που θα προσλάβει η τουρκική κυβέρνηση- έριξαν την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η σελίδα «έπεσε» λόγω της κυβερνοεπίθεσης, με αποτέλεσμα όποιος χρήστης επιχειρούσε να την επισκεφτεί, έβλεπε μια εικόνα ενός αετού με την αναγραφή «Turkey Security, Hacked By DexmoD», καθώς κι ένα κείμενο γραμμένο στην τουρκική γλώσσα.

Φυσικά αυτή ήταν μια μόνο επίδειξη ισχύος των τουρκικών δυνατοτήτων. Στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις κυβερνοκλοπής και σαμποτάζ γίνονται αθόρυβα χωρίς να αφήνουν «ίχνη».

Τούρκοι ειδικοί σε θέματα κυβερνοσφάλειας δήλωσαν στο Sputnik πως αν και η πρωτοβουλία του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών είναι σημαντική η ευθύνη για την ασφάλεια στο διαδίκτυο πέφτει στους ώμους των οργανισμών και των χρηστών.

Ο Selim Yuksel, πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ανέφερε σχετικά:

«Πριν από λίγους μήνες ομάδες χάκερ κατάφεραν να βρουν ένα όπλο της NSA και να το χρησιμοποιήσουν εναντίον ιδρυμάτων και οργανισμών. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα η άμυνα των οργανισμών αυτών προήλθε από τις κινήσεις των στελεχών τους και όχι από ένα κεντρικό οργανισμό. Εμείς θεωρούμε πως ο κυβερνοστρατός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό σε λίγο καιρό από τώρα δε θα στελεχώνεται από 13.000 άτομα αλλά από 130.000» είπε ο Yuksel.

Πηγή: pronews.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σασόλι: Ένδειξη αυταρχισμού η απέλαση 10 πρέσβεων από την Τουρκία – Δεν εκφοβιζόμαστε

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τουρκία: «Persona non grata» θα κηρυχθούν οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κορονοϊός 23/10: 3.199 κρούσματα, 353 οι διασωληνωμένοι, 43 νέοι θάνατοι

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Άστατος ο καιρός σήμερα: Βροχές στα βορειοδυτικά και ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

«Μπλοκάρουν» την πώληση F-16 στην Τουρκία Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι και Ινδοί

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πρόκληση δίχως όριο από τον Τατάρ: Οι Κύπριοι πρέπει να προσεύχονται σε Τουρκία και τουρκικό στρατό

Λάμπρος Κατσαρός

Τουρκία: Το νέο ροζ βίντεο που ανάβει… φωτιές στον Ερντογάν – Πολιτικός του Ψευδοκράτους σε πρωταγωνιστικό ρόλο [βίντεο]

Λάμπρος Κατσαρός

Σύνοδος Κορυφής: Η Άγκυρα να διασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας του 2016

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών της

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom