BREAKING NEWS
Σκοτώθηκε μετά από τη συντριβή του ελικοπτέρου του ο δισεκατομμυριούχος Olivier Dassault
χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
07/03/2021
|
20:50

Σαν βόμβα έπεσε στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Olivier Dassault, γόνου της γνωστής οικογένειας του μεγιστάνα Serge Dassault.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τόκ στην Καλβαντός.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «Αποχαιρετώ τον ηγέτη της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών μας που δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».

Ο βιομήχανος και μεγιστάνας Σερζ Ντασό, ο οποίος πέθανε το 2018, ήταν απόγονος της οικογένειας Αλλατίνη, Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Ο Σερζ Ντασό γεννήθηκε με το όνομα Σερζ Μπλοχ, το οποίο διατήρησε έως το 1946. Στη συνέχεια η οικογένειά του πήρε το όνομα Ντασό, το 1950, και έγινε καθολική.

Ο Σερζ Ντασό ήταν ο γιος του Μαρσέλ Ντασό, από τον οποίο κληρονόμησε το Dassault Group, και της Μαντλίν Ντασό. Και οι δυο γονείς του ήταν από οικογένεια με εβραϊκή παράδοση αλλά μετά ασπάστηκαν τον ρωμαιοκαθολικισμό. Μετά τον θάνατο του γηραιότερου Ντασό το 1986, ο Σερζ Ντασό συνέχισε την ανάπτυξη της εταιρείας με την βοήθεια των διευθύνοντων συμβούλων Charles Edelstenne και Éric Trappier.

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μπήκε στην φυλακή όταν ο πατέρας του στάλθηκε στο Μπούχενβαλντ μετά την άρνησή του να συνεργαστεί με μια γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Φοίτησε στο Lycée Janson de Sailly. Είχε πτυχίο μηχανικού από το École Polytechnique (τάξη του 1946) και το Supaéro (τάξη του 1951). Το 1963 έλαβε ένα EMBA από το HEC Paris.

Η εταιρεία του κατέχει επίσης την εφημερίδα Le Figaro.

Ήταν μέλος του UMP, όπως είναι ο γιος του Olivier, ο οποίος είναι βουλευτής στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ήταν δήμαρχος στην πόλη Corbeil-Essonnes, νότιο προάστιο του Παρισιού. Το 2005 εγκαινίασε το αξίας 2 εκατ. ευρώ Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο (στο οποίο υπήρχε και τέμενος) στην πόλη του.Τον Δεκέμβριο του 1998, καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση για την συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Belgian Agusta και του επιβλήθηκε πρόστιμο 60.000 βελγικών φράγκων (περίπου €1.500).

Το 2004 έγινε γερουσιαστής και από αυτή την θέση, υποστήριξε ανοιχτά θέσεις του συντηρητικού κόμματος στα θέματα της οικονομίας και της απασχόλησης, ισχυριζόμενος ότι οι κανονισμοί στους φόρους και στο εργατικό δυναμικό στην Γαλλία καταστρέφουν τους επιχειρηματίες. Τον Νοέμβριο του 2012, απαντώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης Αιρώ να νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφυλόφιλων, ο Ντασό ανέφερε σε μια συνέντευξη στο France Culture ότι η νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων θα προκαλέσει «μηδενική ανανέωση του πληθυσμού. Θα έχουμε μια χώρα ομοφυλόφιλων. Και μέσα σε δέκα χρόνια δεν θα απομείνει κανένας άνθρωπος στην χώρα. Αυτό είναι ανόητο».[19]

Ειδήσεις σήμερα

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Κορωνοϊός – Ιταλία: Το 70% των μολύνσεων αποτελούν πλέον οι παραλλαγές – Κλείνουν άρον άρον σχολεία

Ινδία: Παγκόσμιο σοκ για τον πατέρα που αποκεφάλισε την κόρη του επειδή την είδε με άνδρα [προσοχή σκληρές εικόνες]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Στην αντεπίθεση το Μπάκιγχαμ για τη συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Σχετικά Άρθρα