Οι πρωτεΐνες που περιέχουν το αυγό και το γάλα είναι υψηλής βιολογικής αξίας και είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη και αναδόμηση των μυών του σώματος. Καθότι ο μυϊκός ιστός είναι μεταβολικά πιο ενεργός απ’ το λιπώδη, ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες θα συντελέσει στην αύξηση των «καύσεων» και κατά συνέπεια του μεταβολισμού.
Διαλειμματική νηστεία: Συνδέεται με 91% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου
Τα μπαχαρικά, όπως το πιπέρι που μπαίνει στα αυγά, συμβάλλουν σε αυτήν την αύξηση ενισχύοντας τη θερμογένεση. Από την άλλη η βιταμίνη C που περιέχει ο χυμός συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από το αυγό, ενώ η χολίνη που περιέχεται σε αυτό βοηθά στη συγκέντρωση και στην ενίσχυση της μνήμης και επίσης αποτελεί ισχυρό λιποτροπικό παράγοντα συμβάλλοντας στην πρόληψη της συσσώρευσης των λιπών στο ήπαρ.
*Από την Ιωάννα Βλάχου
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc • Επιστημονική Συνεργάτης της Ομάδας ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr