ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Μπουγάτσα: Η light εκδοχή της που θα λατρέψετε – Χωρίς ζάχαρη

Newsroom eleftherostypos.gr

Μια υπέροχη, θρεπτική, εναλλακτική πρόταση της αγαπημένης μπουγάτσας, της σεφ Ντίνας Νικολάου. Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, απαραίτητο για την πρόληψη διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει την ποιότητα της όρασης.

Ακόμα, περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη Α που βελτιώνουν την όραση, και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Ε ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας. Πολύ ευεργετικά για τον οργανισμό, είναι και τα μέταλλα που περιέχονται στο καρότο όπως το ασβέστιο, το φώσφορο και το μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, δοντιών και μυών. Για όσους θέλουν μια πιο Light εκδοχή, μπορούν να προσθέσουν μόνο κανέλα, η οποία διαθέτει «την απόλυτη αντιοξειδωτική δράση» προσφέροντας παράλληλα μια υπόγλυκη γεύση.

Υλικά

Για την κρέμα

250 γρ. καρότα σε φέτες (Βιολογικές Καλλιέργειες), Μπάρμπα Στάθης
1 λίτρο φρέσκο γάλα
50 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο αγελαδινό
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
Για το φύλλο

250 γρ. φύλλο κρούστας κατεψυγμένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα, σκόνη

Διαδικασία

Για την κρέμα: Βάζω τα καρότα σε φέτες σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα που να τα σκεπάζει και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά. Τα βάζω σε ένα μπολ και τα πολτοποιώ με το πρες πουρέ.

Σε ένα φλιτζάνι από το γάλα, ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά να διαλυθεί. Βάζω το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνω χωρίς να το αφήσω να κάψει. Προσθέτω το διαλυμένο κορν φλάουρ και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τα πολτοποιημένα καρότα και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.

Για τις μπουγάτσες: Αφήνω τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν, σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Απλώνω 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους και αδειάζω στο κέντρο την μισή ποσότητα της κρέμας.

Κλείνω τα φύλλα σε φάκελο. Απλώνω άλλα δύο βουτυρωμένα φύλλα και τοποθετώ το φάκελο με το άνοιγμα προς τα κάτω και κλείνω και πάλι σε φάκελο. Τοποθετώ την πρώτη μπουγάτσα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνω τις μπουγάτσες για 35-40 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Γλυκό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα με κιμά και κασέρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Γλυκό χωρίς ζάχαρη, αλεύρι και θερμίδες – Θα ξετρελαθείτε

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου

Η συνταγή της ημέρας: Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με άχνη και κανέλλα