Newsroom eleftherostypos.gr
Αποτελεί το πιο συνηθισμένο μύθο σχετικά με τα τρόφιμα που απαγορεύονται στη υπέρταση. Ωστόσο ισχύει ακριβώς το αντίθετο, μιας και το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε κάλιο (237mg), ιχνοστοιχείο που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, χάρη στην ικανότητά του να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο που μπορεί να υπάρχει στον οργανισμό.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Διαιτητικών Προϊόντων, Διατροφής και Αλλεργιών (ΝDA) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ανακοίνωσε ότι με βάση τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία υπάρχει μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος μεταξύ της πρόσληψης καλίου μέσω της διατροφής και της διατήρησης της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Μόνο όταν η υπέρταση οφείλεται σε νεφροπάθεια, δεν ενδείκνυται η κατανάλωση πορτοκαλιών (λόγω του καλίου).
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr