ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Τρώτε σουσάμι; Δείτε τι παθαίνετε

Newsroom eleftherostypos.gr

Σουσάμι, ασπίδα αντιγηραντικής προστασίας! Τα τελευταία χρόνια, αντικείμενο έντονου επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος αποτελεί μια νέα κατηγορία ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών, οι σιτοστερόλες και οι λιγνάνες.

Ιδιαίτερα οι λιγνάνες (σεσαμίνη και σεσαμολίνη) φαίνεται ότι δρουν δεσμεύοντας και εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, μετατρέποντάς τες κατά αυτόν τον τρόπο σε μη τοξικές. Οι ουσίες αυτές υπάρχουν σε σημαντικές ποσότητες στο σουσάμι. Η κατανάλωση προϊόντων με σησαμέλαιο ή σουσάμι ενισχύει σημαντικά την αντιοξειδωτική προστασία του δέρματος, μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης δερματικών παθήσεων και επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων του δέρματος και της επιδερμίδας.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι και στα προϊόντα ομορφιάς χρησιμοποιούνται προϊόντα σησαμιού και σησαμέλαιου για την ενίσχυση της προστασίας του δέρματος.

Ειδήσεις 

Νέα σοκαριστική καταγγελία από γνωστή τραγουδίστρια για γνωστό μουσικοσυνθέτη: Ημουν 15 ετών και με κλείδωσε στο σπίτι του και με κυνηγούσε γυμνός

Survivor 4: Οι στοιχηματικές έβγαλαν ήδη νικητή και δεν είναι αυτός που φαντάζεστε!

Πραγματικός οργασμός ζητήθηκε από την πρωταγωνίστρια του Bridgerton

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα – Αλήθεια ή μύθος;

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

9 τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου μέχρι και 50%

Leonidas Kallidonis

Τελικά τα αυγά κάνουν καλό στην υγεία μας, ή όχι;

Μαρίνα Μπενέκου

Αρχίστε να σκέφτεστε τη vegan διατροφή – Τα απίστευτα οφέλη στην υγεία

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Υγιείς αρθρώσεις με σωστή διατροφή

Leonidas Kallidonis

Τρώτε σωστά για να θυμάστε καλά – Τροφές για καλύτερη μνήμη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

5 λόγοι που πρέπει να τρώτε καθημερινά αγγούρι

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Δόντια ηλικίας 45.000 ετών, που ανήκαν σε υβρίδιο ανθρώπου και Νεάντερταλ, ρίχνουν φως στην εξέλιξη του είδους μας

Μαρίνα Μπενέκου

Φυστικοβούτυρο: Θρεπτικό ή παχυντικό;

Κατερίνα Θεοδωροπούλου