ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Αν προσθέσετε αυτά στα φαγητά σας, θα αδυνατίσετε ευκολότερα

Newsroom eleftherostypos.gr

Είστε σε φάση απώλειας βάρους; Η ειδικός Γεωργία Καπώλη σας δίνει τέλειες προτάσεις, προκειμένου να προσθέσετε κάποια υλικά στο φαγητό σας που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε.

Τι να προσθέσω στο γιαούρτι (για πρωινό): ταιριάζει άψογα με κανέλα και δημητριακά ολικής αλέσεως και cranberries, μιας και προσφέρουν στον οργανισμό ασβέστιο και φυτικές ίνες, συστατικά που συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του σωματικού λίπους. Συγκεκριμένα, όταν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης, η οποία εμποδίζει τη λιπόλυση και αυξάνει την αποθήκευση λίπους με τη μορφή τριγλυκεριδίων στο λιπώδη ιστό. Επιπρόσθετα, η αυξημένη περιεκτικότητα των τροφίμων ολικής αλέσεως σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης.

Τι να προσθέσω στη σαλάτα μου: Οπωσδήποτε ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, μπαλσάμικο, μυρωδικά, τα οποία λόγω της αυξημένης τους περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν από την οξείδωση τις βιταμίνες των λαχανικών και αυξάνουν την απορρόφησή τους. Προκειμένου να μεγιστοποιήσεις την καθημερινή πρόσληψη φυτικών ινών, μπορείς να προσθέσεις στις σαλάτες σου φρούτα ή όσπρια.

Τι να προσθέσω στα ζυμαρικά μου: Ήρθε η ώρα να απομυθοποιήσεις ότι απαγορεύεται η ταυτόχρονη κατανάλωσή τους με κοτόπουλο ή κιμά ή μοσχάρι. Αντίθετα, ο συνδυασμός τους, αποδίδει ένα γεύμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπου σε χορταίνουν για μεγάλο διάστημα και τονώνουν τις βιολογικές καύσεις του οργανισμού.

Τι να προσθέσω στο BBQ (ψητό κρέας στη σχάρα): μπορείτε να το μαρινάρετε ή απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ), τα οποία εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες ουσίες (ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικών υδρογονάνθρακες) που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, η ταυτόχρονη κατανάλωση μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτας θα σου προσφέρει επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες δεσμεύουν και αποβάλλουν το λίπος που προσέλαβες από το κρέας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Κάνετε διατροφή και γυμναστική και δεν χάνετε κιλά; Αυτοί είναι οι λόγοι

Ξεπεράστε την κόπωση τρώγοντας – Τι να προτιμάτε

Η δίαιτα του Σαββατοκύριακου – Πώς να χάσετε κιλά σε 2 μέρες

Πιείτε άφοβα ούζο – Δείτε από τι σας προστατεύει

Δίαιτα για «ψωμάκια» – Έξυπνες συμβουλές για να τα καταφέρετε

Τρώτε fast food; Κινδυνεύετε από κατάθλιψη

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φάτε σουσάμι… και μείνετε νέες!

Εύκολα tips για να κάνετε μόνοι σας δίαιτα

Με αυτά τα σνακ στο γραφείο, θα μπορέσετε να αδυνατίσετε