ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Προσοχή: Μην πλένετε ποτέ αυτές τις πέντε τροφές – Δείτε γιατί είναι επικίνδυνο

Συνδυασμοί-θάνατος: Μην φάτε ποτέ αυτές τις τροφές μαζί

Newsroom eleftherostypos.gr

Και όμως το πλύσιμο των τροφίμων πριν από το μαγείρεμα δεν κάνει πάντα καλό. Και αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να μπουν κάτω από την βρύση για πολλή ώρα ή και καθόλου.

Σύμφωνα με τους σεφ λοιπόν αυτές είναι οι τροφές να δεν πρέπει να πλένετε

1. Αυγά: Μια ειδική ουσία τοποθετείται συχνά στα αυγά για να τα προστατεύει από τη μόλυνση από τα βακτηρίδια. Το νερό καταστρέφει αυτή την προστασία, επομένως δεν πρέπει να πλένετε αυγά.

2. Κοτόπουλο: Τα βακτήρια στο φρέσκο κοτόπουλο είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία μας. Το πιο γνωστό από όλα είναι η σαλμονέλα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα βοηθά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Όταν πλένετε το κοτόπουλο, το νερό που χρησιμοποιείτε βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στα χέρια σας και στον νεροχύτη της κουζίνας. Εάν αρχίσετε να το μαγειρεύετε αμέσως, όλα τα βακτηρίδια θα πεθάνουν. Σύμφωνα με τους καλύτερους σεφ, είναι καλύτερο να βράζετε το κοτόπουλο δύο φορές: μετά το βράσιμο του νερού για πρώτη φορά, θα πρέπει να αλλάξετε το νερό και να συνεχίσετε να βράζετε.

3. Κρέας: Όπως και το κοτόπουλο, δεν πρέπει να πλένετε το νωπό κρέας (βοδινό, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί), επειδή το πλύσιμο βοηθά τα βακτηρίδια να εξαπλωθούν στον νεροχύτη της κουζίνας και στα χέρια σας. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια μαγειρεύοντας σε επαρκώς υψηλή θερμοκρασία. Συμβουλή: Πριν από το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να αφαιρέσετε τους χυμούς του κρέατος από την επιφάνεια του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για να πλύνετε τα χέρια σας.

4. Ζυμαρικά: Και όμως, κάποιοι πλένουν τα ζυμαρικά! Οι σεφ πιστεύουν ότι το πλύσιμο ζυμαρικών είναι… έγκλημα, επειδή το νερό αφαιρεί το άμυλο που βοηθά στην απορρόφηση της σάλτσας πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε να πλύνετε τα ζυμαρικά μόνο μετά το μαγείρεμα σε περίπτωση που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα.

5. Μανιτάρια: Μην κρατάτε τα μανιτάρια κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα και μην τα μουλιάζετε. Ο λόγος; Απορροφούν πολύ καλά το νερό. Είναι καλύτερο να τα ξεπλύνετε πολύ γρήγορα και να τα στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να το κάνετε μόνο πριν το μαγείρεμα. Διαφορετικά, θα χαλάσουν και θα χάσουν την ελαστικότητά τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Υπάρχουν τροφές που καταπραΰνουν τους πόνους της περιόδου; Η ειδικός απαντά

Tροφές-σύμμαχοι στη μάχη έναντια στον καρκίνο

Πείτε αντίο στο άγχος… με «καλό» φαγητό!

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Σωστοί συνδυασμοί τροφών: Η λύση στο μόνιμο αδυνάτισμα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Δυσκοιλιότητα: Οι 3 τροφές για να τη νικήσετε

Tinad

Συνδυασμοί-θάνατος: Μην φάτε ποτέ αυτές τις τροφές μαζί

Μιχάλης Μάρδας

Φαγητό για… καραντίνα: 3+1 τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Μιχάλης Μάρδας

Δώστε προσοχή: Αυτές οι τρεις τροφές ανεβάζουν την λίμπιντο και δεν το ξέρατε – Γεμίστε τα ντουλάπια σας!

Ανδρέας Ντίνης

Είκοσι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη για καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου

Tinad