Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας… νόστιμα

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κατανάλωση πρωτεΐνης και λαχανικών είναι από τα πιο χρήσιμα tips για να βοηθήσετε το μεταβολισμό σας να πάρει τα πάνω του. Ετσι, τα πιάτα που είναι πλούσια σε αυτά θα γίνουν ο ιδανικός σύμμαχος.

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί

Υλικά

15 μανιτάρια portobello

1 συσκευασία cottage cheese ή κατίκι Δομοκού

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κρεμμύδι μεγάλο

1/2 ματσάκι άνηθο

2 σκελίδες σκόρδο

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία:

Τοποθετείτε σε ένα πυρέξ τα μανιτάρια ανάποδα. Στο μούλτι αλέθετε την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τη συσκευασία του cottage cheese ή με το κατίκι και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τα μανιτάρια και από πάνω βάζετε λίγο πιπεράκι. Περιχύνετε με το λεμόνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.

 

Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

25 ml ελαιόλαδο

½ ματσάκι σπαράγγια, τις κορυφές

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

100 γραμμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία:

Βάζετε μια ρηχή κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μισό ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τα σπαράγγια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε.

Βάζετε και τα ντοματίνια, ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε λίγο νερό. Μαγειρεύετε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

 

Ομελέτα με λαχανικά και ανθότυρο

Υλικά

2 αβγά

1 μέτρια ώριμη ντομάτα

Φρέσκα μανιτάρια

1 μέτρια πιπεριά

1 κουταλάκι του γλυκού άπαχο γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Ανθότυρο

Λίγο ελαιόλαδο

 

Διαδικασία:

Τρίβετε την ντομάτα, ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και την πιπεριά και μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός από την ντομάτα. Χτυπάτε τα αβγά, το γάλα και φτιάχνετε ένα μίγμα. Μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό της ντομάτας, προσέθετε το μίγμα και μόλις αρχίσει λίγο να στερεοποιείται προσθέτετε το ανθότυρο και περιχύνετε την κουταλιά με το ελαιόλαδο. Ψήνετε για ακόμα πέντε περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά.

 

Σαλάτα με σπανάκι, μήλο & κράνμπερι

Υλικά

4 φύλλα μαρουλιού

4 φύλλα κατσαρή σαλάτα

10 φύλλα τρυφερό σπανάκι

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κομματάκια

1/3 φλιτζ. αποξηραμένα αυθεντικά κράνμπερι

1 φλιτζ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του

 

Για το dressing

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές λεμόνι

1 κουταλιά μουστάρδα

½ κουταλιά ζάχαρη

Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία:

Για το dressing: Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμιγνύοντας τα υλικά στο μπλέντερ.

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη ανοιχτή σαλατιέρα ή πιατέλα και απλώνετε κατ’ αρχάς τις πρασινάδες. Από πάνω τους με περίσσια προσοχή σκορπίζετε το μήλο κομμένο σε κομματάκια και τα κράνμπερι. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρετε.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Οι 10… «παγίδες» του καλοκαιριού που μας παχαίνουν!

Tinad

Υγρές θερμίδες: Έξι παχυντικά ροφήματα & ποτά

Kon

Πώς η διατροφή σάς κρατά πάντα νέους

Kon

«Ενα χάπι για να αδυνατίσω…»

Kon

Ο ρόλος της διατροφής στις ρευματικές παθήσεις

Tinad

Καρπούζι: Πόσο να καταναλώσετε εάν έχετε υψηλό σάκχαρο

Kon

Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα προϋποθέτει υγιές ήπαρ

Tinad

Διατροφική συμπεριφορά στην παιδική ηλικία και διαχείριση γονέων

Μιχάλης Μάρδας

Διαβήτης, δίαιτα και καλοπέραση

Kon