Ελεύθερος Τύπος
ΔΙΑΙΤΑ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ

Η αντιμετώπιση της υπερκόπωσης με συμπληρώματα διατροφής

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπάρχουν στιγμές που νιώθετε ότι ξεπεράσατε τα βιολογικά σας όρια, ότι νιώθετε σωματικά και ψυχικά εξαντλημένοι, ότι δεν σας «βαστούν» τα πόδια σας ή ότι δεν έχετε τη δύναμη να σηκωθείτε καν από το κρεβάτι.

Η λέξη που σας χαρακτηρίζει τέτοιες στιγμές είναι μία: «υπερκόπωση». Και κάτι τέτοιες στιγμές είναι που ίσως μπαίνετε στον πειρασμό να καταφύγετε σε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να πάρετε «τα πάνω σας».

Πράγματι, τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να σας βοηθήσουν στην περίπτωση υπερκόπωσης, ωστόσο θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι τα συμπληρώματα δεν είναι… καραμέλες, άρα δεν θα πρέπει να ξεπερνάτε κάποια όρια.

Συμπληρώματα διατροφής κατά της υπερκόπωσης

  • Το μαγνήσιο, οι βιταμίνες Β και τα συμπληρώματα βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής που εμπεριέχουν «Rhodiola rosea» συνιστώνται αρκετά συχνά σε περιπτώσεις υπερκόπωσης. Το φυτό αυτό έχει την ικανότητα να μειώνει την αντίσταση του οργανισμού σε διάφορα είδη στρες, να μειώνει την κόπωση που προέρχεται λόγω άγχους, να βελτιώνει την πνευματική και τη φυσική σας απόδοση και να βοηθά τον οργανισμό σας να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα ενέργειας.

Εφόσον χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, τα συμπληρώματα για την αντιμετώπιση της υπερκόπωσης μπορούν να σας βοηθήσουν. Δεν θα πρέπει να επαναπαύεστε όμως και να βασίζεστε μόνο στα συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής. Τα καλύτερο θα ήταν να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τις κύριες αιτίες της υπερκόπωσής σας.

Προτεινόμενα για εσάς

Ποιους ωφελούν τα προβιοτικά και ποιους όχι

Κώστας Σκαναβής

Οι απαγορευμένοι συνδυασμοί

Κώστας Σκαναβής

Συμπληρώνοντας τα 50…

Κώστας Σκαναβής

Ο «χρονότυπος», το βραδινό γεύμα και… η ξάπλα μπροστά στην τηλεόραση

Κώστας Σκαναβής

Πότε η υψηλή πρόσληψη γλουτένης αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στα παιδιά

Κώστας Σκαναβής

Ο κίνδυνος της υπερβιταμίνωσης

Κώστας Σκαναβής

Ο υπερπολύτιμος σίδηρος

Κώστας Σκαναβής

Μύθοι και αλήθειες για την… πορτοκαλάδα της μαμάς

Κώστας Σκαναβής

Προβιοτικά, οι καλύτεροι σύμμαχοι του εντέρου

Κώστας Σκαναβής