Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

Online με ταινίες διαμάντια το 11ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Aπό σήμερα έως 26 Οκτωβρίου [Bίντεο]

Newsroom eleftherostypos.gr

Με 151 ταινίες διαθέσιμες στην ψηφιακή του πλατφόρμα δωρεάν ανοίγει σήμερα η αυλαία του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου, που φέτος θα διεξαχθεί έως τις 26 Οκτωβρίου χωρίς φυσική παρουσία, για τους γνωστούς λόγους.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε, κάποιες κάνουν πανελλαδική πρεμιέρα, ενώ υπάρχουν και πολλές σε παλαιότερες αποκατεστημένες κόπιες, που αξίζει να τις ανακαλύψουμε.

Στο διαγωνιστικό τμήμα, που αποτελείται από εννέα ταινίες, ξεχωρίζει το ασπρόμαυρο «Γένος Παν» του Λαβ Ντίαζ, που στις αποσκευές του έχει βραβείο σκηνοθεσίας από το τμήμα «Ορίζοντες» του Φεστιβάλ Βενετίας.

Δείτε και τα επίσης βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ «Το σύννεφο στο δωμάτιό της» του Ζενγκ Λου και το ντοκιμαντέρ «Epicentro» του Ουμπέρ Σοπέρ, που αναφέρεται στη σύγχρονη Κούβα.

Αφιερώματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτά στη φιλμογραφία του Μπερτράν Μαντικό («Αγρια Αγόρια») και του Οτάρ Ιοσελιάνι («Ηταν ένα τραγουδιστής κότσυφας», «Οι ευνοούμενοι του φεγγαριού» κ.α.), όπως επίσης και εκείνο στο αφροαμερικανικό σινεμά με 20 διαθέσιμες ταινίες.

Επίσης, το φεστιβάλ προβάλλει αφιέρωμα στο ελληνικό «φανταστικό» σινεμά με 11 ταινίες, όπως το «Ονειρο του σκύλου» του Αγγελου Φραντζή, την «Επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» του Πάνου Χ. Κούτρα, το «Καμιά συμπάθεια για τον διάβολο» του Δημήτρη Αθανίτη κ.ά.

Πληροφορίες: www.tainiothiki.gr/el/11aagff

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr