ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Τουμασάτου στο TYPOS TV: Δεν βλέπω τα ριάλιτι εκ πεποιθήσεως

Τουμασάτου

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Οσο κι αν η ίδια δεν κοιτάζει συχνά παλιά άλμπουμ, εκείνο της ζωής της περιλαμβάνει δεκάδες φωτογραφίες με τον άντρα της ζωής της Αλέξανδρο Σταύρου και την κόρη τους Χρυσηίδα, με αγαπημένα της πρόσωπα, αλλά και στιγμιότυπα από θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές δουλειές που της έδωσαν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού. Η Μαριάννα Τουμασάτου, τη φετινή σεζόν, έκανε την ανατροπή και αποφάσισε να συντροφεύσει τους τηλεθεατές όχι με κάποια σειρά, αλλά με ένα διαφορετικό και υψηλής αισθητικής πρότζεκτ μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, με τίτλο «Η φωτογραφία της ζωής μου».

Πώς πήρατε την απόφαση να κάνετε κάτι διαφορετικό στη μικρή οθόνη;

Μαριάννα Τουμασάτου: Ηταν μία πρόταση του γενικού διευθυντή προγράμματος του ANT1, Τζώρτζη Ποφάντη, γι’ αυτό το πολύ ειδικό φορμάτ. Αν και είχα δεύτερες σκέψεις και ήμουν διστακτική, όταν μου το έδειξε, είπα αμέσως το «ναι». Μου άρεσε πολύ ως πρότζεκτ.

Στα επεισόδια που παρακολουθούμε είστε συναισθηματικά φορτισμένη. Στα γυρίσματα τα πράγματα είναι πιο «δύσκολα»;

Μαριάννα Τουμασάτου: Εγώ είμαι ευσυγκίνητη ως άνθρωπος, οπότε όταν κάποιος λέει μία ιστορία, δεν μπορώ παρά να συγκινηθώ. Ειδικά εμείς ως team,  που βλέπουμε όλη την αναλυτική αφήγηση στα backstage και ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί με λεπτομέρειες, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να συγκινηθούμε. Συγκινούμαι από τις τρυφερές αυτές ιστορίες, είναι στιγμές που έχουν συμβεί, η διήγηση είναι από καρδιάς, οπότε πάντα με πιάνουν τα κλάματα.

Ποια ιστορία-αφήγηση σας συγκίνησε περισσότερο;

Μαριάννα Τουμασάτου: Για κάθε ιστορία υπάρχει μία χορδή που μπορεί να σου αγγίξει. Οπότε όλες ήταν σημαντικές, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια.

Πόσα επεισόδια θα δούμε;

Μαριάννα Τουμασάτου: Τα επεισόδια είναι 12, οπότε έχουμε ακόμη κάποιο καιρό.

Τι γεύση σάς έχει αφήσει όλη αυτή η εμπειρία;

Μαριάννα Τουμασάτου: Πολύ γλυκιά. Είναι ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ, οι συνεργάτες είναι μοναδικοί, υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για μία συνεύρεση με ανθρώπους που δεν γνώριζα, ήταν κάτι καινούργιο που με εξέπληξε, όλη αυτή η εμπειρία και οι άνθρωποι μου έφτιαξαν τις ημέρες μου.

Λόγω του εν λόγω πρότζεκτ μπήκατε στη διαδικασία να κοιτάτε παλιές φωτογραφίες στο σπίτι;

Μαριάννα Τουμασάτου: Σαν άνθρωπος δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, δεν βλέπω ούτε σίριαλ που έχω παίξει, δεν κοιτάζω άλμπουμ, παλιές φωτογραφίες. Μόνο αν «πέσω» σε κάτι από τα παραπάνω. Δεν ξέρω γιατί μου συμβαίνει, δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το αποφεύγω.

Η φετινή σεζόν σάς βρίσκει εκτός θεάτρου και λόγω της κατάστασης. Πώς περνάτε;

Μαριάννα Τουμασάτου: Βουρλίζομαι, έχω φτάσει στα όριά μου! Για να είμαι ειλικρινής, εκτός από την παράσταση «Νούρα», που παίξαμε κάποιες παραστάσεις και κλείσαμε λόγω κορονοϊού, δεν έκανα θέατρο τα προηγούμενα δύο χρόνια. Επειτα από απαίτηση της κόρης μου Χρυσηίδας που μου είπε ότι δεν θέλει να λείπω τα βράδια και να μην την βάζω για ύπνο, δεν έπαιζα στο θέατρο τις προηγούμενες σεζόν. Ξέρεις, όταν τα παιδιά μας μιλάνε και μας ζητούν κάτι, οφείλουμε να το ακολουθήσουμε. Οταν δεν είναι μία απαίτηση τύπου «κακομαθαίνω», βέβαια, οφείλουμε να ακούμε πέντε πράγματα. 

Ηταν μία καλή ευκαιρία όλο το προηγούμενο διάστημα να κάνετε πράγματα ως οικογένεια;

Μαριάννα Τουμασάτου: Εγινε πέρσι τον Μάρτιο, μετά τι να κάνεις; Πόσο να ξεκουραστείς, να δεις ταινίες; Κουράζεσαι, δεν γίνεται άλλο!

Πώς βλέπετε το άμεσο μέλλον;

Μαριάννα Τουμασάτου: Σύμφωνα με τις ανάγκες μου, τον Μάιο πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι, πάντα με ενσυναίσθηση, φροντίδα στους υπόλοιπους ανθρώπους, προσοχή, μέριμνα. Αυτό που λειτουργούμε ως Playmobil στο σπίτι κλεισμένα και αποδεχόμαστε τις αποφάσεις κάποιου χωρίς κανένα λόγο, είναι παρανοϊκό. Τώρα με τα 4.000 άνοιξε κάπως το πράγμα, πέρσι με 200 κρούσματα μας «έκλεισαν μέσα». Ολα λοιπόν είναι σχετικά. Οπότε πρέπει να είμαστε έξω «τόσο… όσο», όχι χωρίς έλεγχο και φροντίδα. Γιατί μπορεί να οδηγηθούμε στο «γιούργια»!

Δεν βγαίνατε καθόλου έξω κατά τη διάρκεια του lockdown;

Μαριάννα Τουμασάτου: Η έξοδός μου ήταν το σούπερ μάρκετ. Λόγω του ότι τα γυρίσματα δεν ήταν πολλά, καθώς τα επεισόδια ήταν μόνο 13, δεν έβγαινα κάθε μέρα. Σίγουρα δεν το βίωσα όπως τον περασμένο Μάρτιο όπου για 3 μήνες δεν βγήκα έξω από την καγκελόπορτα του σπιτιού μου και μας έφερναν μέχρι και τα πράγματα του σούπερ μάρκετ, όμως συναισθηματικά και ψυχολογικά και τώρα ήταν πολύ δύσκολα.

Αν και φέτος υπάρχουν πολλές σειρές, εσείς πήρατε την απόφαση να απέχετε. Γιατί;

Μαριάννα Τουμασάτου: Αυτά είναι συγκυρίες, συνδυασμοί πραγμάτων. Αν με ρωτάς, θεωρώ ότι η μυθοπλασία είναι «τόση όση», κάποια κανάλια έχουν ανοίξει το εν λόγω κομμάτι και ίσως σε κάποιους φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες σειρές. Εγώ διαφωνώ, θεωρώ ότι τα ριάλιτι έχουν ξεχυθεί.

Εχετε κολλήσει με κάποια σειρά;

Μαριάννα Τουμασάτου: Οχι, γιατί δεν μπορώ να κάθομαι πολλή ώρα ακίνητη. Μόνο το back to back μπορεί να με βυθίσει, να πω ότι βάζω κάτι στα συνδρομητικά ή στο Netflix και κάθομαι να ξημερωθώ. Βλέπω σειρές, αλλά όχι, δεν έχω κολλήσει. Μόνο χωρίς διακοπές μπορώ να καθηλωθώ, αλλιώς θα σηκωθώ να δω τι κάνουν το παιδί, το σκυλί, να πιω νερό, να κάνω το ένα, το άλλο… Είμαι τέτοιος τύπος εγώ.

Βλέπετε κάποιο ριάλιτι;

Μαριάννα Τουμασάτου: Δεν βλέπω εκ πεποιθήσεως ριάλιτι.

Σας λείπει κάτι από την τηλεόραση;

Μαριάννα Τουμασάτου: Θα ήθελα να δίνονται περισσότερα χρήματα στα σίριαλ για να υπάρχει μεγαλύτερη δημιουργικότητα και να μη γίνονται δουλειές με πίεση χρόνου. Οταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, στερούν στους ηθοποιούς το δικαίωμα στη μαγεία. Οταν δίνεται η πολυτέλεια του λίγο παραπάνω χρόνου, βλέπεις πράγματα και λες τι ωραία σκηνή. Οταν όμως έχεις μισή ώρα, τι να πρωτοκάνεις; Οι Ελληνες ηθοποιοί είναι κομάντο, όχι άνθρωποι κανονικοί. Οσο θυμάμαι τον άθλο που κάναμε στο «Γυναίκα χωρίς όνομα», 10 ώρες την ημέρα γυρίσματα και ούτε δέκα λεπτά είχαμε να πάρουμε ανάσα, με πιάνει απελπισία.

Θα επιστρέψετε τηλεοπτικά, είναι στα σχέδιά σας;

Μαριάννα Τουμασάτου: Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο λόγω της κατάστασης. Πρέπει να έχουμε μία εικόνα και τότε θα παρθούν οι αποφάσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις