ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Ναταλία Τσαλίκη: Το ερεθιστικό στοιχείο της «Μαντάμ Κούλας» με έκανε να πω ναι στις Άγριες Μέλισσες

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Ενα ερεθιστικό στοιχείο για να πω το ναι στις «Μέλισσες» ήταν και ο ρόλος της Μαντάμ Κούλας. Συνήθως μόνο στο θέατρο συναντιόμαστε με ρόλους που δεν είναι εκ πρώτης όψεως κοντά μας. Ηταν, λοιπόν, αρκετά μεγάλη η πρόκληση να υποδυθώ έναν τέτοιο ρόλο, στο δύσκολο και χρονικά πιεστικό περιβάλλον μιας τηλεοπτικής παραγωγής

Η ελληνική τηλεόραση ταλαντεύεται ανάμεσα στην αναβάθμιση και την οπισθοδρόμηση, αν κρίνουμε από τα διάφορα ριάλιτι που επανακάμπτουν

Στο άκουσμα της συμμετοχής σας στις «Αγριες Μέλισσες» ξαφνιαστήκαμε θετικά, καθώς απείχατε αρκετά χρόνια από τη μικρή οθόνη. Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» στην εν λόγω σειρά;

Το γεγονός ότι την έχει αγαπήσει ο κόσμος έχει τη σημασία του. Η παρουσία του Λευτέρη Χαρίτου στη σκηνοθεσία και πολλών άξιων συναδέλφων μου στη σειρά ήταν επίσης στοιχεία που συντέλεσαν στη θετική μου απόφαση.

Ο ρόλος της Μαντάμ Κούλας ήταν ένα στοιχείο που σας «εξίταρε» καλλιτεχνικά; Πρόκειται για ηρωίδα με ευαισθησίες πίσω από το σκληρό πρόσωπο που εμφανίζει, είναι μία γυναίκα με ιστορία που μεταφέρει σε μας, το κοινό, ακριβώς την εικόνα εκείνης της εποχής στην Τρούμπα.

Ενα άλλο ερεθιστικό στοιχείο ήταν και ο ρόλος της Μαντάμ Κούλας. Συνήθως μόνο στο θέατρο συναντιόμαστε με ρόλους που δεν είναι εκ πρώτης όψεως κοντά μας. Ηταν, λοιπόν, αρκετά μεγάλη η πρόκληση να υποδυθώ έναν τέτοιο ρόλο, στο δύσκολο και χρονικά πιεστικό περιβάλλον μιας τηλεοπτικής παραγωγής.

Είχατε δεύτερες σκέψεις όταν ο Λευτέρης Χαρίτος σάς πρότεινε τον εν λόγω ρόλο;

Οχι, δεν είχα δεύτερες σκέψεις, για τους λόγους που ανέφερα.

Οι «Αγριες Μέλισσες» είναι από τις σειρές που αφήνουν το στίγμα τους στην ελληνική τηλεόραση. Νιώθετε ότι είναι μία δουλειά για την οποία θα μιλάμε για πολλά χρόνια ακόμη;

Δεν ξέρω αν θα μιλάμε χρόνια, αλλά οπωσδήποτε είχε πολύ καιρό να αποκτήσει τόσο φανατικό κοινό άλλη σειρά στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης με την οποία δουλεύουν όλοι οι συντελεστές της σειράς. Χωρίς αυτήν δεν νομίζω ότι θα βλέπαμε αυτά τα αποτελέσματα.

Σας λείπουν παρόμοιες παραγωγές από την TV;

Θεωρώ ότι θα δημιουργήσουν -αν δεν συμβαίνει ήδη αυτό- ένα προηγούμενο οι «Αγριες Μέλισσες». Θα προσπαθήσουν τα κανάλια, νομίζω, να φτιάξουν σειρές τέτοιου είδους. Μεγάλες παραγωγές, όχι απαραίτητα εποχής, με καλό σενάριο και καλούς ηθοποιούς, που να προέρχονται από το θέατρο.

Σας χαροποιεί δηλαδή το ότι πλέον βλέπουμε ταλαντούχους νέους ηθοποιούς στην τηλεόραση, με πορεία και στο θεατρικό σανίδι;

Οσο βελτιώνεται το επίπεδο της παραγωγής στην τηλεόραση τόσο συχνότερα θα βλέπουμε ταλαντούχους νέους ηθοποιούς  να συμμετέχουν. Είναι όχι μόνο ευχάριστο το γεγονός, αλλά και κάτι που έλειπε. Η παρουσία ταλαντούχων, νέων ηθοποιών, με θεατρική παιδεία και εμπειρία θα ανανεώσει και θα βελτιώσει ποιοτικά την τηλεόραση. Αυτό θέλουν οι νέοι. Εγγυήσεις για υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα.

Πώς κρίνετε το επίπεδο της ελληνικής μυθοπλασίας, φέτος;

Πιστεύω ότι κάτι αρχίζει να κινείται και να ξεκολλάει, κατά κάποιον τρόπο, η τηλεόραση από το τέλμα που είχε πέσει. Υπάρχει και η σύγκριση με τις συνδρομητικές ξένες πλατφόρμες και ο κόσμος έχει αρχίσει να γίνεται πιο απαιτητικός. Θέλει να βλέπει σειρές στη γλώσσα του, αλλά περιμένει να δει ένα υψηλότερο επίπεδο, ικανό να τον καθηλώσει. Κι αυτό έχει να κάνει με την παραγωγή, το καλό σενάριο και τις ερμηνείες.

Ποιες άλλες σειρές ξεχωρίζετε;

Με χαρά διαπιστώνω ότι η ΕΡΤ έχει αναζωογονηθεί, με ενδιαφέρουσες σειρές και φρέσκες εκπομπές. Και κωμωδίες προσεγμένες και εκπομπές ενημερωτικές και μουσικές, αρκετές από τις οποίες παρακολουθώ.

Διανύουμε μία σκοτεινή περίοδο λόγω κορονοϊού. Η τηλεόραση μπορεί να αποτελέσει το αντικαταθλιπτικό ή αλλιώς το καταφύγιο του κόσμου;

Η τηλεόραση από μόνη της δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις δυσκολίες που περνάμε. Καλό είναι να προσπαθεί να βελτιώνει την ποιότητα των εκπομπών της, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα. Βλέπουμε  όλοι ότι ταλαντεύεται ανάμεσα στην αναβάθμιση και την οπισθοδρόμηση, αν κρίνουμε από τα διάφορα ριάλιτι που επανακάμπτουν. Δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο. Ο καθένας θα πρέπει να επιλέγει τι και πόση τηλεόραση παρακολουθεί και να μην ξεχνάει ότι υπάρχει και το βιβλίο, που, δυστυχώς, δεν το τιμάμε όσο του πρέπει, μια καλή μουσική, και μια καλή συζήτηση.

Λόγω της κατάστασης ο τομέας του πολιτισμού πλήττεται βαθύτατα. Πώς βλέπετε τα όσα συμβαίνουν;

Δεν θυμάμαι άλλη περίοδο που να επλήγη το θέατρο τόσο πολύ. Το κλίμα γύρω από τη δουλειά μας είναι χαοτικό και αβέβαιο. Θεωρώ ότι πολλοί νέοι ηθοποιοί θα αναγκαστούν να αναζητήσουν άλλη δουλειά, πολλά θέατρα θα κλείσουν, άγνωστο για πόσο, και ότι το καθεστώς στο θέατρο θα αλλάξει. Ημασταν αρκετοί αυτοί που πιστεύαμε ότι το θέατρο χρειαζόταν μία ριζική ανανέωση, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν αυτή η πανδημία να την επιβάλει με τον πιο δραματικό και επώδυνο τρόπο.

Θεωρείτε ότι θα μπορούσαν τα θέατρα να παραμείνουν ανοιχτά;

Δεν μπορώ να το πω αυτό με σιγουριά. Βιώνουμε ένα δεύτερο, επιθετικότερο κύμα του κορονοϊού και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να μπει ο κόσμος που θα θέλαμε στο θέατρο. Παρ’ όλο που εφαρμόζουμε  με τον καλύτερο τρόπο όλα τα πρωτόκολλα, δεν είμαι σίγουρη ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα θελήσει ο κόσμος να έρθει να μας δει. Δυστυχώς, θα δοκιμαστούν οι αντοχές ενός ολόκληρου κλάδου παραγωγών και καλλιτεχνών και δεν ξέρουμε για πόσο.

Σε προσωπικό επίπεδο είχατε θεατρικά σχέδια τα οποία αναβλήθηκαν;

Είμαι από τους τυχερούς που είχαμε προγραμματίσει, καιρό πριν, να κάνουμε δουλειά στη δεύτερη σαιζόν, συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να την πραγματοποιήσουμε. Πρόκειται να συμμετέχω σε μια παράσταση που θα ανέβει στο Θέατρο «Πόρτα», με το έργο του Λούκας Νέιθ «Κουκλόσπιτο, Μέρος Β». Πρόκειται για την υποτιθέμενη επιστροφή της Νόρας, της ηρωίδας του Ιψεν, στο σπίτι της, μετά από 20 χρόνια. Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Μανώλης Δούνιας.

Πώς κρίνετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στο θέατρο;

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να ξέρει τι εικόνα θα έχει το θέατρο από εδώ και μπρος. Αισθάνομαι ότι θα αλλάξουν πολλά, όταν όλα αυτά περάσουν και ότι θα είναι για καλό.

Πώς είναι πλέον η καθημερινότητά σας λόγω κορονοϊού;

Προσπαθώ, όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι, να μην αφήνω το μυαλό μου να καταλαμβάνεται από συνεχείς αρνητικές σκέψεις. Να βρίσκω διεξόδους με σωματική άσκηση στο σπίτι, περιπάτους στον καθαρό  αέρα, ακούγοντας μουσική, βλέποντας καλές ταινίες, διαβάζοντας όσα βιβλία δεν είχα προλάβει και συζητώντας με τους δικούς μου ανθρώπους όσο συχνότερα μπορώ. Κάνω ό,τι είναι ικανό να μου δώσει χαρά και να με αποσπάσει από την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τη στιγμή που δεν μπορώ να την αλλάξω.

Αισθάνεστε αυτό που αποκαλούμε «κοινωνική απομόνωση»;

Ναι, αλλά δεν με παίρνει από κάτω! Θα ξαναβρεθούμε, με μεγαλύτερη λαχτάρα για αγκαλιές.

INFO

«Αγριες Μέλισσες»

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΤ1 22.00

Από το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής  

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Να ξεκινήσει το lockdown να θυμίζει… Μάρτιο!» – Τι λένε στον «Ε.Τ.» Σύψας, Βατόπουλος και Παρασκευής

O «E.T.» αποκαλύπτει την απόφαση-βόμβα για αναδρομικά από Δώρα στις συντάξεις [αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά]

Αδιανόητο: Άνοιξαν καταστήματα στην Κατερίνη και βάζουν τους πελάτες από την πίσω πόρτα παρά το lockdown

«Άγριες Μέλισσες» spoiler: Η τραγωδία με τον μικρό Σέργιο που θα συνταράξει το Διαφάνι!

Τα 12 SOS για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με το νέο ΑΣΕΠ – Τι σημαίνουν οι αλλαγές Θεοδωρικάκου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

«Άγριες Μέλισσες»: Η επιστροφή που δεν περιμέναμε να δούμε

Tinad

«Άγριες Μέλισσες»: Η Ελένη επιστρέφει στο Διαφάνι και έρχονται τα πάνω κάτω

Δημήτρης Ντόγκας

«Άγριες Μέλισσες»: Η επιστροφή της Ελένης και τα μυστικά της Δρόσως που αποκαλύπτονται

Άγριες Μέλισσες-επεισόδιο Πέμπτης (26/11): Μία μεγάλη επιστροφή κάνει το Διαφάνι άνω-κάτω

Μιχάλης Μάρδας

«Άγριες Μέλισσες»-spoiler: Η Ελένη επιστρέφει στο Διαφάνι και μαζί ο εφιάλτης της

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Η τραγική ιστορία της Έλλης Τρίγγου από τις Άγριες Μέλισσες: Το περιστατικό που την σημάδεψε για πάντα

Ανδρέας Ντίνης

Άγριες Μέλισσες-επεισόδιο Τετάρτης (25/11): Η Ανέτ έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της

Μιχάλης Μάρδας

«Άγριες Μέλισσες» Spoiler: Οι δραματικές στιγμές της Δρόσως και η επεισοδιακή συνάντηση

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Άγριες Μέλισσες-επεισόδιο Τρίτης (23/11): Τάκης και Δρόσω κινδυνεύουν…

Μιχάλης Μάρδας