ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
CinemaTV

Η «Αγγελική» αποκαλύπτεται στο ΤΥΠΟΣ TV – Τι λέει η Αγγελική Μηνά για την καριέρα της

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Το όνομά της είναι εξαιρετικά γνωστό στους θεατρικούς κύκλους και το ταλέντο της συνώνυμο αυτού. Φέτος, όμως, η πολυσυζητημένη σειρά «Αγγελική» του ALPHA γίνεται η αιτία να γνωρίσουν και οι τηλεθεατές τη Μαίρη Μηνά, ένα κορίτσι γεμάτο τόλμη, όνειρα, όρεξη για δουλειά που έρχεται να γεμίσει με λάμψη και υποκριτικό ταμπεραμέντο την TV.

Πώς προέκυψε η πρόταση για τη νέα σειρά του ALPHA, «Αγγελική»;

Πολύ απλά θα έλεγα. Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν από την παραγωγή του καναλιού. Μου έγινε η πρόταση και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα πρώτο ραντεβού. Εκεί μου έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά καθώς και για τον ρόλο που θέλανε να υποδυθώ.

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανες;

Οι σκέψεις ήταν ανάμικτες. Από τη μια φυσικά, με χαροποιούσε και με τιμούσε ιδιαιτέρως το γεγονός μιας τέτοιας πρότασης, πόσω μάλλον μετά την καραντίνα όπου όλα έμοιαζαν δυσοίωνα. Από την άλλη σίγουρα υπήρχε φόβος για την ανάληψη μιας τέτοιας ευθύνης. Ηταν πολλά τα δεδομένα τα οποία έπρεπε να συνυπολογίσω και να ζυγίσω. Τελικά όμως πήρα το ρίσκο.

Επαιξε σημαντικό ρόλο το υπόλοιπο καστ στην απόφασή σου να συμμετάσχεις;

Σαφέστατα. Αρχικά πήρα αρκετό χρόνο να σκεφτώ μέχρι να δώσω την τελική απάντηση. Δεν ήταν εύκολο για μένα να πω εν μία νυκτί το «ναι», γνώριζα ήδη πως θα ήταν μεγάλη αλλαγή και έπρεπε να είμαι βέβαιη για τη συνθήκη στην οποία θα έμπαινα. Οπότε όσο μάθαινα ποιοι άλλοι θα βρίσκονται στη σειρά, το κίνητρό μου ενισχυόταν θετικά. Πάντα οι συντελεστές και οι συμπαίκτες είναι καθοριστικός παράγοντας για μια συνεργασία.

Εχεις άγχος, καθώς μιλάμε για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία σειρά που το κανάλι  έχει επενδύσει;

Σίγουρα έχω αλλά δεν με καταπίνει. Νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα υπάρχει ένας μηχανισμός μέσα μας που μας προστατεύει από το παραλυτικό στρες. Υπάρχει μια αυτόματη δικλίδα ασφαλείας. Προσπαθώ λοιπόν να πορεύομαι επικεντρωμένη στην κάθε μέρα, χωρίς να αναλώνομαι σε  προβλέψεις ή εικασίες για το μέλλον. Προσπαθώ να παραμένω συγκεντρωμένη στην ίδια τη δουλειά και από κει αντλώ και δύναμη. Κάτι άλλο, που σίγουρα με γειώνει, είναι το να σκέφτομαι πάντα και τη μεγαλύτερη εικόνα: Είναι τόσα τα ανοιχτά μέτωπα σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο μεγάλη η αναταραχή που συλλογικά βιώνουμε, που επαναφέρει τον προσωπικό μας μικρόκοσμο στις πραγματικές του διαστάσεις. Η ζωή η ίδια και η Ιστορία που γράφεται αυτή τη στιγμή είναι πάντα μεγαλύτερες από μας.

Oταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, τι είναι αυτό που σε δυσκόλεψε αλλά και σε «ξένισε» περισσότερο ως ηθοποιό που κάνει τηλεοπτικό ντεμπούτο;

Αυτό που με δυσκόλεψε και με δυσκολεύει ακόμα είναι σίγουρα οι εξαντλητικοί ρυθμοί και οι ιλιγγιώδεις ταχύτητες των γυρισμάτων. Ολα γίνονται ασύλληπτα γρήγορα, πράγμα το οποίο δεν είχα συνηθίσει. Πάντα έπαιρνα τον χρόνο μου στα πράγματα που αφορούν στη δουλειά μου μέχρι να αισθανθώ κάποια ασφάλεια. Στη συνθήκη των γυρισμάτων δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια με αυτόν τον τρόπο. Εδώ καλείσαι να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση, συνεχώς σε παρόντα χρόνο. Η διαδικασία απαιτεί ακρίβεια, διαύγεια και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο οι ίδιες αυτές απαιτήσεις είναι και η ίδια η πρόκληση! Μια πρόκληση πολύ γοητευτική. Αν μη τι άλλο, είναι ένα μεγάλο σχολείο όλο αυτό και κάθε μέρα μαθαίνω κάτι καινούργιο, πράγμα πολύτιμο.

Ποια  είναι  η Αγγελική που υποδύεσαι;

Η Αγγελική είναι μια νέα γυναίκα, η οποία έχασε πολύ νωρίς και πολύ βίαια την παιδική της αθωότητα. Για να επιβιώσει αναγκάστηκε να μετασχηματίσει τον πόνο και τον θυμό αυτού του τραύματος σε μια αποστολή. Αποστολή της είναι να δικαιωθεί. Να βρει τη λύτρωση. Τα μέσα που χρησιμοποιεί για να το πετύχει θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι αμφιλεγόμενα, από την άλλη για έναν άνθρωπο που δεν έχει τίποτα πια να χάσει, το κριτήριο με το οποίο προσεγγίζει τη ζωή αλλάζει και ξεφεύγει από τη νόρμα. Εχει ένα ή τώρα ή ποτέ αυτός ο χαρακτήρας.

Υπάρχουν  στοιχεία  στον  χαρακτήρα της  που σε γοητεύουν ή σε βρίσκουν  αντίθετη;

Αυτό που με γοητεύει πολύ στον χαρακτήρα της Αγγελικής είναι η ικανότητά της να μετασχηματίζει παθητικές έννοιες σε δυναμικές. Τον φόβο της τον μετατρέπει σε τόλμη. Τον πόνο της σε θράσος. Τον θυμό σε οξυδέρκεια. Το τραύμα της σε στόχο. Και ο τρόπος με τον οποίο «στοχοπροσηλώνεται» έχει για εκείνη κάτι το ιερό.

Στο  δίπολο  εκδίκηση-αγάπη  πού γέρνει η πλάστιγγα  για την ηρωίδα;

Ουσιαστικά για εκείνη ο ένας πόλος πυροδοτεί τον άλλο. Αλλωστε η εκδίκηση πολλές φορές μπορεί να είναι απλώς μια διαστρεβλωμένη διεκδίκηση της αγάπης που μας στέρησαν. Ετσι η Αγγελική κινητοποιείται και αναλαμβάνει δράση, μπαίνει στη διαδικασία να εκδικηθεί ώστε να φτάσει στην κάθαρση, που δεν άλλη από την επιστροφή της στην ικανότητα να αγαπά.

Τι σημαίνει ο ρόλος της Αγγελικής για εσένα; Αποτελεί μία πρόκληση;

Σίγουρα αποτελεί πρόκληση. Ωστόσο, έχω τρομερή εμπιστοσύνη σε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες, γεγονός που κάνει το όποιο φορτίο κάπως πιο ελαφρύ. Αν και κρατώ τον βασικό ρόλο, ακριβώς επειδή εκτυλίσσονται παράλληλες ιστορίες με ήρωες εξίσου σημαντικούς, αισθάνομαι ασφάλεια, καθώς όλοι όσοι βρίσκονται εκεί δημιουργούν ένα δίχτυ ασφαλείας. Είμαι, άλλωστε, της άποψης ότι το αποτέλεσμα είναι πάντα συλλογικό ζήτημα. Και αυτή η ομάδα έχει ωραίες χημείες που φτιάχνουν ένα ιδιαίτερο κράμα. Υπάρχει αρμονία στη συνεργασία και ελπίζω αυτό να αποτυπώνεται και στο αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο καλλιτεχνικός στόχος;

Αυτή η χρονιά θεωρώ ότι θα είναι δύσκολη για όλους μας έως και σκοτεινή. Και ειδικά για τον καλλιτεχνικό τομέα. Οπότε εύχομαι κι ελπίζω να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Επιστροφή στα βασικά δηλαδή. Ας είναι. Ας είναι όμως και μια αφορμή για νέες βάσεις. Μακάρι να ακούσουν αυτοί που πρέπει να ακούσουν αυτή τη φωνή που «αναδύθηκε» και ζητά τα αυτονόητα. Και ας είμαστε ψύχραιμοι και αλληλέγγυοι. Ερχονται παράξενες μέρες και χρειάζεται να παραμείνουμε κυρίως άνθρωποι.

Προσδοκάς ο κόσμος, που μπορεί μέχρι τώρα να μην σε ξέρει από το θέατρο, να σε γνωρίσει από την τηλεόραση;

Εχω βασικά λαχτάρα να δω εάν ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη δουλειά που κάνουμε. Οχι μόνο γιατί είναι μια σειρά φτιαγμένη με αγάπη, φροντίδα και σκέψη, αλλά και γιατί θεωρώ ότι η σειρά περνά και ένα σημαντικό μήνυμα, που αφορά σε περιστατικά βίας. Πρόκειται για μία θεματική που απασχολεί πολύ και όλο και συχνότερα πλέον την ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία. Αν έστω κι ένας άνθρωπος ευαισθητοποιηθεί, αν έστω κι ένας βρει φωνή, για μένα είναι κέρδος. 

Είσαι έτοιμη να δεχτείς και το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας;

Όχι, δεν νιώθω έτοιμη (γέλια). Ομως, είναι κομμάτι τους επαγγέλματος και, αν μη τι άλλο, θέλω να το αντιμετωπίσω ως κάτι όμορφο και ομαλό. Αυτό που αναμένω και είμαι περίεργη να δω είναι οι αντιδράσεις του κόσμου. Αυτό με αφορά πρωτίστως, αυτή η επαφή.   

Με τα όσα έχεις δει μέχρι τώρα, πώς σου φαίνεται ο κόσμος της μικρής οθόνης;

Η γοητεία αυτού του χώρου μάλλον έγκειται στο γεγονός ότι σου βάζει συνεχώς εμπόδια και τρικλοποδιές, δέχεσαι συνεχώς προκλήσεις και καλείσαι να είσαι μονίμως σε επαγρύπνηση. 

Από την περσινή σεζόν βλέπουμε πλέον ηθοποιούς με θεατρική εμπειρία και ταλέντο να «συστήνονται» στην TV. Σε χαροποιεί αυτή η τάση; Εννοώ ότι πλέον δεν ανακυκλώνονται συνεχώς πρόσωπα ήδη γνωστά.

Στην Ελλάδα υπήρχε κάποτε  η νοοτροπία του διαχωρισμού, αυτός είναι εμπορικός, αυτός θεατρικός, αυτός τηλεοπτικός. Ευτυχώς πλέον τα ξεπερνάμε αυτά κι έτσι ανοίγουν και περισσότερες θέσεις εργασίας και διευρύνεται το επάγγελμα. Και τώρα αυτό είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι σε όλα, χωρίς κριτική διάθεση και χωρίς τοξικότητες. Είναι ωραίο και με χαροποιεί. Οσο προτείνονται, μάλιστα, και ωραίες δουλειές τόσο περισσότεροι ταλαντούχοι ηθοποιοί θα μπαίνουν στη μικρή οθόνη. Αυτή η σύμπραξη είναι ευοίωνη. 

Στην καθημερινότητα βλέπεις τηλεόραση;

Δεν βλέπω τηλεόραση, όχι. Δεν είχα ποτέ τον χρόνο. Βλέπω μόνο σειρές και ντοκιμαντέρ για να χαλαρώσω το βράδυ.   

INFO

«Αγγελική»

ΔΕ-ΤΡ

ALPHA 21.00

Από το περιοδικό ΤΥΠΟΣ TV που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

O Νίκος Ψαρράς φέρνει ανατροπές στην «Αγγελική» – Ο ρόλος του στη σειρά του Alpha

Δημήτρης Ντόγκας

«Αγγελική»: Οι ανατροπές και το τέλος της σειράς!

Tinad

Ανατροπές στην «Αγγελική»: Η εγκυμοσύνη που θα φέρει τα πάνω κάτω

Tinad

Οι ωραίες πρωταγωνίστριες της TV: Ποιες ξεχωρίζουν φέτος

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τα πάνω κάτω στην «Αγγελική»: Μεγάλος καυγάς που θα φέρει ταραχή

Ανδρέας Ντίνης

«Αγγελική»: Καταιγιστικές εξελίξεις στο σημερινό επεισόδιο

Tinad

«Σάρωσε» στα social media η πρεμιέρα της σειράς «Αγγελική» στον ALPHA

Evanthia Karra

Πρεμιέρα για την «Αγγελική»: Οι ήρωες της νέας σειράς του ALPHA και τα μυστικά που κρύβουν

Μιχάλης Μάρδας

«Αγγελική»: Οι ήρωες της νέας σειράς του ALPHA και τα μυστικά που κρύβουν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου