Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

Η «Βάλια» και ο «Μανωλάκης» μεγάλωσαν και μιλάνε στο «TV Κους Κους» για το «Καφέ τη Χαράς» και τα σχέδιά τους

Η «Βάλια» και ο «Μανωλάκης» μεγάλωσαν και μιλάνε στο «TV Κους Κους» για το Καφέ τη Χαράς και τα σχέδιά τους

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο μυαλό όλων των τηλεθεατών ήταν και θα παραμείνουν η Βάλια και ο Μανωλάκης. Και όσο κι αν ο Χάρης Ρώμας και η Αννα Χατζησοφιά μάς τους παρουσιάζουν, 13 χρόνια μετά το τέλος του τότε «Καφέ της Χαράς» στα νέα επεισόδια της σειράς στον ANT1, ως ενήλικες, η τότε εικόνα θα τους ακολουθεί γλυκά για πάντα. Η Εφη Ρασσιά και ο Πάρης Σκαρτσολιάς μιλούν για τη μεγάλη επιτυχία που βιώνουν στο σίκουελ, αλλά και για τα όνειρά τους.

 13 χρόνια μετά το πρώτο «Καφέ της Χαράς», τι έχει αλλάξει στη ζωή σας;

Εφη Ρασσιά: Με το κλείσιμο του «Καφέ» μπήκα στο Γυμνάσιο, οπότε η ζωή μου ήταν αυτή μιας μαθήτριας που συνδύαζε πολύ διάβασμα και σχολικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια πέρασα στη Νομική Σχολή της Αθήνας και παρακολουθούσα τη σχολή μου και μαθήματα υποκριτικής. Για μένα αυτή η παράλληλη πορεία ήταν μονόδρομος και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Θα ένιωθα ελλιπής.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει πολλά. Κατ’ αρχάς, εγώ, από εκεί και πέρα είναι το κομμάτι της δουλειάς, αφήνοντας πλέον τα πράγματα λιγότερο στην τύχη τους και χτίζοντας επαγγελματικά πια τον χαρακτήρα. Το μεσοδιάστημα, σπούδασα στο Θέατρο Τέχνης υποκριτική, μουσική αρκετά και έκανα εμπνευσμένες συναντήσεις.

Πώς νιώσατε όταν ο Χάρης Ρώμας σάς πήρε τηλέφωνο και σας έκανε την πρόταση για τον νέο κύκλο επεισοδίων;

Εφη Ρασσιά: Στην πραγματικότητα, μου το ανακοίνωσε με ξαφνικό τρόπο. Δεν γνώριζα τίποτα για τη συνέχεια που ετοίμαζαν. Εγώ εκείνη την περίοδο έπαιρνα μέρος με την ομάδα μου σ’ ένα θεατρικό φεστιβάλ και ενώ μέχρι τότε δεν του είχα πει τίποτα για τα μαθήματα υποκριτικής που παρακολουθούσα, ένιωσα την ανάγκη να πάρω τη γνώμη του, ως έμπειρου επαγγελματία, καλή ή κακή, για να ξέρω πού πατάω. Ηρθε, λοιπόν, με τον σκηνοθέτη της σειράς και αφού παρακολούθησαν την παράσταση μου ανακοίνωσε με ανακούφιση ότι: «Ευτυχώς τα λες τα λόγια, οπότε μπορείς να κάνεις το “Καφέ”». Εμεινα κάγκελο, ο σκηνοθέτης δίπλα χαμογελούσε και τότε συνειδητοποίησα ότι σοβαρολογούν. Ενιωσα πολύ ευτυχισμένη.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Τρελάθηκα από τη χαρά μου… Είχα έναν φόβο στη σχολή όταν μπήκα: Εφόσον θα απείχα από τη δουλειά για κάποιο καιρό, μήπως, όταν τελείωνα, δεν θα με θυμόταν κανείς. Ετσι, ο Χάρης ήρθε για μία ακόμη φορά ως καλός μου άγγελος και με έκανε ευτυχή.

Είπατε αμέσως το «ναι» ή είχατε ενδοιασμούς;

Εφη Ρασσιά: Σ’ αυτά τα δευτερόλεπτα σοκ από τη στιγμή που μου το ανακοίνωσε το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι «μάλλον πρόκειται για συμπαντικό σχέδιο, δεν εξηγείται αλλιώς», καθώς εκείνη την περίοδο τελείωνα τη Νομική και βρισκόμουν σε μεγάλο σταυροδρόμι, οπότε είχα ζητήσει ένα σημάδι. Καταλαβαίνεις πώς ένιωσα όταν λίγες μέρες μετά μου ανακοίνωσαν αυτό… Οποιον ενδοιασμό κι αν είχα εξαφανίστηκε από την αίσθηση ότι κάτι θέλει η ζωή να μου πει με το να συναντήσω τη συνέχεια του παιδικού μου ρόλου στην πρώτη μου επαγγελματική πια απόπειρα.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Το είπα πριν τελειώσει τη φράση (γέλια).

Ποια ήταν η πιο συγκινητική και αστεία στιγμή σε αυτό το «reunion»; Πώς νιώσατε στα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου;

Εφη Ρασσιά: Στην πρώτη ανάγνωση που κάναμε όλοι μαζί ήταν συγκινητικό που βρεθήκαμε ξανά όλοι και αστείο ταυτόχρονα γιατί οι περισσότεροι δυσκολεύτηκαν να με αναγνωρίσουν. Στα πρώτα γυρίσματα ένιωσα όπως πριν από 15 χρόνια, σαν να επέστρεφα σπίτι μου…

Πάρης Σκαρτσολιάς: Στα γυρίσματα ένιωσα σαν να μην πέρασε μία μέρα πραγματικά και αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Το πρώτο γύρισμα στο παλιό σπίτι του Περιάνδρου ήταν πολύ συγκινητικό.

Περιμένατε αυτή την υψηλή τηλεθέαση; Αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα σίκουελ των σειρών να μην πηγαίνουν καλά…

Εφη Ρασσιά: Ηταν πολύ μεγάλη η χαρά μου που μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω το πρώτο επαγγελματικό μου βήμα με τη σειρά που άφησα παιδάκι κι έτσι δεν είχα στο μυαλό μου την τηλεθέαση. Οταν μάθαμε ότι η πρεμιέρα θα ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σκέφτηκα ότι ίσως δεν πήγαινε καλά λόγω ημέρας, γι’ αυτό και ένιωσα ευτυχισμένη για τη θετική και μεγάλη ανταπόκριση, αλλά συγχρόνως άρχισα να νιώθω και μεγαλύτερη ευθύνη, τόσο απέναντι σ’ αυτούς που με εμπιστεύτηκαν όσο και στην αγάπη του κόσμου.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Περίμενα ότι θα πάει καλά, γιατί έβλεπα τον κόσμο και μια μεγάλη προσμονή. Αλλά πήγε ακόμα καλύτερα από ό,τι περίμενα κι αυτό ήταν μαγικό.

Ποια θεωρείτε ότι είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν το εν λόγω σίριαλ να ξεχωρίζει;

Εφη Ρασσιά: Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι κάθε σίριαλ και γενικά κάθε δουλειά έχει ξεχωριστά στοιχεία και πιστεύω ότι κι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν ισοδύναμα καλές δουλειές. Αν πρέπει, παρ’ όλα αυτά, να ξεχωρίσω κάτι, θα έλεγα ότι είναι αυτή η μεγάλη οικειότητα και ταύτιση που μπόρεσε να νιώσει ο κόσμος με το «Κολοκοτρωνίτσι» και τους ήρωές του.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Πέραν του ότι είναι τρομερά εμπνευσμένο, φέρει και μια άλλη εποχή μαζί του, που ο κόσμος την έχει πολύ γλυκά στο μυαλό του. Είναι ένα σύμβολο.

Ο κόσμος, στον δρόμο που σας συναντά, τι σας λέει; Παραμένετε ο Μανωλάκης και η Βάλια για αυτούς;

Εφη Ρασσιά: Ο κόσμος, στον δρόμο, είναι ζεστός, φιλικός και έχει έναν καλό λόγο να μου πει, πράγμα που με συγκινεί. Μόλις με αναγνωρίζουν μου φέρονται σαν να είμαι η Εφη, η φίλη τους, που παίζει έναν ρόλο που αγαπάνε.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Για κάποιους ναι, για κάποιους όχι. Αλλά υπάρχει αυτό αρκετά. Είναι όμως μέρος της δουλειάς, άρα και ευτύχημα.

Η σειρά θα συνεχιστεί και του χρόνου;

Εφη Ρασσιά: Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα. Ο,τι ακούτε και διαβάζετε εσείς, τα ίδια ακούω και διαβάζω κι εγώ.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις. Θα δούμε πάντα σε συνάρτηση με το πόσο δυνατά πάει.

Το σενάριο, αναφορικά με τους ρόλους σας, τι εκπλήξεις επιφυλάσσει; Θα είστε μαζί, παρά την οποιαδήποτε αντίρρηση;

Εφη Ρασσιά: Τα σενάρια του Χάρη και της Αννας πάντα κρύβουν εκπλήξεις, γι’ αυτό και γίνονται αγαπητά και κρατάνε το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν θα μπορούσαν και οι δικοί μας ρόλοι να αποτελέσουν εξαίρεση. Νομίζω ότι το αν θα είμαστε μαζί δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Φαντάζομαι πως ναι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι περιμένω κι εγώ πώς και πώς να μάθω.

Είστε δύο νέα παιδιά… Πώς βλέπετε την πορεία σας στον χώρο της τηλεόρασης;

Εφη Ρασσιά: Την τηλεόραση ως μέσο την αγαπώ, γιατί δίνει τη δυνατότητα να «μιλήσεις» με πολύ κόσμο, ακόμα και στο πιο μακρινό μέρος, και να τον κάνεις να περάσει όμορφα και να ταξιδέψει… Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω αυτό το επάγγελμα, αν φανώ αντάξια να το κάνω. Να επικοινωνώ αληθινά με τον κόσμο και να τον κάνω να ταξιδεύει… Το μέλλον θα δείξει αν μπορώ να το κάνω καλά.

Πάρης Σκαρτσολιάς: Η πορεία είναι στον χώρο της υποκριτικής και αυτό με ενδιαφέρει όσο τίποτα επαγγελματικά. Τώρα συγκεκριμένα η τηλεόραση με αφορά γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου, αρκεί να είναι μια δουλειά που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να την κάνω. Γενικά, όμως, το θέατρο είναι η λύτρωση.

INFO

«Καφέ της Χαράς»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ANT1 21.45

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Η Βάλια επιχειρεί να ανοίξει το παλιό της σπίτι για να το ανακαινίσει. Ομως, αποδεικνύεται ότι έχει γίνει αποθήκη λαθραίων τσιγάρων και, καθώς κανείς δεν υποπτεύεται τον Σταύρακα, ο Περίανδρος υποδεικνύει τη Βάλια ως ένοχη και ο αστυνόμος τη συλλαμβάνει. Μαζί της συλλαμβάνει ως συνεργό της και έναν άσχετο νεαρό που τη ρωτάει προς τα πού είναι το δημαρχείο, γιατί απλούστατα έρχεται να πιάσει δουλειά στο δημαρχείο! Στο πλευρό της Βάλιας σπεύδουν να τη στηρίξουν δύο άντρες, ο Μάνος και ο Δημήτριος. Ο Φατσέας, προσπαθώντας να προσεγγίσει ξανά τη Σταυρούλα, δέχεται δουλειά στην Υπηρεσία Ανακύκλωσης του δήμου και ως νεόκοπος φανατίζεται με την ανακύκλωση.

Από το περιοδικό «TV KOYS KOUS» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής 

Προτεινόμενα για εσάς

Ποιοι ηθοποιοί μπαίνουν στο Καφέ της Χαράς [βίντεο]

Evanthia Karra

«Καφέ της Χαράς»: Σοκ στο Κολοκοτρωνίτσι – Νεκρή η «Χάιδω»;

Ανδρέας Ντίνης

«Βόμβα» στο «Καφέ της Χαράς»: Πεθαίνει πρωταγωνιστής της σειράς

Ανδρέας Ντίνης

Έκπληξη στο «Καφέ της Χαράς»: Ποιο πρόσωπο επιστρέφει;

«Ανάσα» ξανά στον ΑΝΤ1 για το «Καφέ της Χαράς»

Ανδρέας Ντίνης

Καφέ της Χαράς: Κινδυνεύει να ξυλοκοπηθεί ο Περίανδρος από το νέο πρόσωπο «βόμβα»

Ανδρέας Ντίνης

Καφέ της Χαράς: Δεν ισχύει η φήμη που προκάλεσε «πανικό»

Ανδρέας Ντίνης

«Καφέ της Χαράς» – διαρροή: Σκάει «βόμβα» στο χωριό

Ανδρέας Ντίνης

«Καφέ της Χαράς»: Ο Δημήτριος αναστατώνει το Κολοκοτρωνίτσι

Μιχάλης Μάρδας