Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

The Two Popes: Πάπας Βενέδικτος και Πάπας Φραγκίσκος έγιναν ταινία [trailer]

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν κρίνει κανείς από το πόσα μεγάλα ονόματα ηθοποιών και δημιουργών έχει φέτος στο δυναμικό του το Netflix μέσω των ταινιών, θα σχηματίσει την εντύπωση πως στα επόμενα Όσκαρ θα είναι μόνο ταινίες του υποψήφιες. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι το The Two Popes. Μια ταινία με τον Άντονι Χόπκινς και τον Τζόναθαν Πράις που υποδύονται τους δύο τελευταίος Πάπες.

Ο Χόπκινς είναι ο Πάπας Βενέδικτος. Ο Τζόναθαν Πράις είναι – ω τι έκπληξη – ο Πάπας Φραγκίσκος. Ένα meme που έχει παίξει αρκετά στα social media και σε διάφορες εκδοχές, είναι πλέον πιο ακριβές από ποτέ.

Στο The Two Popes βλέπουμε τον Πάπα Βενέδικτο που, αν και έχει αποχωρήσει, κινείται στους διαδρόμους του Βατικανού και παρέχει την συμβουλευτική του στήριξη, και τον Πάπα Φραγκίσκο να συζητούν για το μέλλον της Καθολικής Εκκλησίας και του δόγματος συνολικά. Η κουβέντα τους παρουσιάζεται με κωμικό τρόπο.

Δεν είναι δύο ιεράρχες, δύο ιερατικοί αξιωματούχοι. Είναι δύο γέροι που συζητούν, τσακώνονται, διαφωνούν, ο πρεσβύτερος είναι πιο ήρεμος και βέβαιος για τις απόψεις του, ο νεότερος υψώνει κάπως τους τόνους. Σαν να βλέπεις δηλαδή δύο παππούδες σε καφενείο να μιλούν για πολιτική.

Ο Φερνάντο Μεϊρέλες σκηνοθετεί μια ταινία που θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Telluride στο Κολοράντο αύριο το βράδυ.