Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

Game of Thrones: Δύο ερωτήματα για το φινάλε που βασάνισαν πολλούς

Game of Thrones: Δύο ερωτήματα για το φινάλε που βασάνισαν πολλούς

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι πολλά τα ερωτήματα που θα θέλαμε να κάνουμε στους Μπενιόφ και Βάις για τις επιλογές τους στο τελευταίο επεισόδιο. Όχι απαραίτητο με ύφος ένστασης, αλλά για να αποκτήσουμε μια περισσότερη κατανόηση. Γιατί αυτή τη στιγμή το Game of Thrones άφησε τους θεατές του με τόσες σκέψεις και με ελάχιστες τελείες.

Κι αν είναι όντως αρκετές οι απορίες που τίθενται από εμάς στον ίδιο μας τον εαυτό, εν τούτοις είναι δύο πιο χαρακτηριστικές. Είναι δύο που δείχνουν κιόλας ότι το σενάριο της τελευταίας σεζόν αφέθηκε λίγο στην τύχη του σε ορισμένες σκηνές. Δεν υπήρχε αυτή η επιμονή στη λεπτομέρεια. Εσκεμμένα; Μπορεί.

Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με την Άρυα. Στο τέλος του 5ου επεισοδίου τη βλέπουμε γεμάτη αίμα και στάχτη, ανάμεσα σε καμένους ανθρώπους. Κάποια στιγμή σηκώνει το βλέμμα της και βλέπει μια αχτίδα φωτός. Όχι κυριολεκτικά. Μεταφορικά. Αυτή είναι το λευκό άλογο, που αν και έχει τις πληγές του από τη φωτιά, είναι όρθιο, ζωντανό.

Η Άρυα το πλησιάζει, το καλμάρει, το καβαλάει και την βλέπουμε να τρέχει με κατεύθυνση έξω από την πόλη και όσο πιο μακριά γίνεται από την καταστροφή. Πολλοί πίστεψα εκεί ότι πάει να ειδοποιήσει τη Σάνσα στο Γουίντερφελ για να επιτεθεί στην Ντενέρις ή εν πάση περιπτώσει να κάνει κάτι. Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones ξεδιάλυνε τις προθέσεις της Άρυα…χωρίς να τις ξεδιαλύνει!

Με το ξεκίνημα του 6ου επεισοδίου βλέπουμε την Άρυα παρούσα στο King’s Landing και μάλιστα χωρίς αίματα και στάχτη. Λες και καθαρίστηκε κι έκανε μπάνιο. Το ίδιο ισχύει και για την Ντενέρις που βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με την κοτσίδα της και να την περιποιηθεί. Τι έγινε τελικά η Άρυα πάνω στο άλογο; Το έβγαλε απλώς από την πόλη για να το διώξει μακριά; Το μετάνιωσε και ξεκαβάλησε;

Το δεύτερο ερώτημα γεννάται πάλι από την εναρκτήρια σκηνή. Εκεί βλέπουμε την Ντενέρις να απευθύνει διάγγελμα στον στρατό τους. Τους Ντοθράκι και τους Άσπιλους. Η εικόνα που βλέπουμε είναι μιας τεράστιας πανστρατιάς. Ειδικά οι Ντοθράκι δεν ήταν τόσοι ούτε στη μάχη με τους νεκρούς. Ξέρετε, εκεί που η Μελισάνδρη άναψε με φωτιά τα σπαθιά τους και εφόρμησαν κατά των Walkers και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είδαμε τις φωτιές να σβήνουν και τους Ντοθράκι να πεθαίνουν σχεδόν όλοι.

Παράλληλα, μαζί με τους Άσπιλους μπήκαν σε διαδικασία δεύτερης μάχης μετά από την κουραστική μάχη στο Γουίντερφελ κι ένα ταξίδι δύο ημερών για να πάνε στο King’s Landing. Δε θα πέθαναν και μερικοί εκεί; Όχι πολλοί. Έστω λίγοι. Το ερώτημα λοιπόν είναι πού βρέθηκαν τόσοι Ντοθράκι; Τους είχε αφήσει πίσω η Ντενέρις όταν ξεκίνησε το ταξίδι για το Βορρά και τη μάχη με τους νεκρούς; Γιατί να το κάνει αυτό; Δεν υποτίθεται ότι ήταν η μάχη με τη μεγαλύτερη σημασία στο Game of Thrones;

Γενικώς η φάβα είχε αρκετούς λάκκους και πλέον δεν θα βγούμε από αυτούς, αφού το Game of Thrones τελείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Πέθανε η «Olenna Tyrell» του «Game of Thrones»

Evanthia Karra

Η HBO ξεκινάει το prequel του Game of Thrones

Kon

Άγριες Μέλισσες: Χαμός στα social media για το ποτήρι με καφέ και το κινητό !

Tinad

 «Άγριες Μέλισσες»: Το τελευταίο επεισόδιο «τρέλανε» AGB και Twitter – Οι αποκαλύψεις της 2ης σεζόν

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Τι θα γίνει στον δεύτερο κύκλο στις «Άγριες Μέλισσες»: Το τέλος του Κυπραίου, η Δρόσω στη Τρούμπα και η Ελένη στη φυλακή

Μιχάλης Μάρδας

«Άγριες Μέλισσες»: Το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο έρχεται απόψε

«Άγριες Μέλισσες»: Το τραγικό τέλος του Κυπραίου και η ζωή της Δρόσως στην Τρούμπα

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

Φινάλε για «Γυναίκα χωρίς όνομα» και «Έλα στη θέση μου» – Τι θα δούμε στα τελευταία επεισόδια

Κατερίνα Θεοδωροπούλου

«Γυναίκα Χωρίς Όνομα»: Αυτό είναι το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο

Ανδρέας Ντίνης