Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

Game of Thrones: Η αντιστροφή της εικόνας της Καλίσι μέσα σε 3 επεισόδια

Game of Thrones: Η αλλαγή εικόνας της Καλίσι μέσα σε 3 επεισόδια

Newsroom eleftherostypos.gr

Αν δε σε σέβονται θα σε φοβούνται. Πάνω σε αυτό το μότο βάσισε όλο το modus operandi της η Ντενέρις Ταργκάρυεν στην 8η και τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Από το καρότο στο μαστίγιο. Μέσα σε μόλις τρία επεισόδια είδαμε μια άρδην αλλαγή εικόνας. Η φοβισμένη Καλίσι έγινε αυτή που προκαλεί τον φόβο.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή ενός ηγέτη και δη διεκδικητή ηγεσίας, κατά την οποία θα πρέπει να αποφασίσει που θα βασίσει τη βασιλεία του. Η απόφαση δεν έρχεται αυτούσια κι αυτόνομη. Συνδημιουργείται κι από συγκεκριμένες καταστάσεις, από εξωγενείς παράγοντες. Στην περίπτωση της Ντενέρις υπήρχε κι υπάρχει ένας βασικός εξωγενής παράγοντας. Της τον είχε αναφέρει ο Τζον στο πρώτο επεισόδιο της 8ης σεζόν.

«Θα χρειαστεί χρόνο για να σε σεβαστούν και να σε αναγνωρίσουν οι άνθρωποι του Βορρά». Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Ακόμα και γι΄αυτούς του King’s Landing που δε θα έλεγες ότι κόπτονται τρελά για τη βασίλισσα τους την Σέρσεϊ. Όμως αυτή τη γνωρίζουν. Αν ήταν να έρθει κάποιος άλλος, θα έπρεπε να δοκιμαστεί. Κι η Ντενέρις είναι ανυπόμονη να κερδίσει στο Game of Thrones.

Φάνηκε από μια σκηνή στο τρίτο επεισόδιο ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσει είναι να γίνει Mad Queen. Είναι η στιγμή που προσγειώνεται με τον δράκο της για να σώσει τον Τζον που τον έχουν περικυκλώσει οι ανεστημένοι νεκροί του Night King. Ο Τζον ξεφεύγει χάρη σε εκείνη και τρέχει να τον κυνηγήσει. Εκείνη όμως μένει πίσω σαστισμένη. Παραμένει στο έδαφος πολλή ώρα με αποτέλεσμα οι wights να τραυματίζουν τον Ντρόγκον.

Αναγκαστικά ο Ντρόγκον σηκώθηκε να πετάξει και άφησε πίσω την Ντενέρις. Εκείνη έμεινε μόνη και αν δεν εμφανιζόταν ο Τζόρα Μόρμοντ, θα είχε πεθάνει. Εκείνος θυσιάστηκε για εκείνη. Στη διάρκεια της μάχης του, η Ντενέρις είχε μπει στο καβούκι της και παρακολουθούσε έντρομη. Της πήρε ώρα μέχρι να σηκώσει ένα σπαθί στο χέρι και να συνδράμει κάπως. Εκεί η βασίλισσα φάνηκε γυμνή.

Τότε χτύπησε μέσα της το καμπανάκι. Είναι η στιγμή για να επιβληθεί. Είναι η στιγμή να επιβάλλει τον σεβασμό και τον φόβο. Αφού κανείς δεν υπακούει πια στις εντολές της και τη θεωρεί soft, τότε θα δει το άλλο της πρόσωπο. Από ένα φοβισμένο θηρίο, η Ντενέρις πέταξε νύχια και έσκισε σάρκες. Έτσι, στο 5ο επεισόδιο ξεπάστρεψε τον Σιδηρούν Στόλο, το στρατό του King’s Landing και εν συνεχεία κάθε ζωντανό ον στην πόλη. Τυφλά και βάναυσα.

Με αυτόν τον τρόπο αποτελείωσε το μοναδικό εμπόδιο της για το θρόνο και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στους αμφισβητίες. Δηλαδή στη Σάνσα και την Άρυα. Η αντίσταση δεν θα περάσει. Ίσως κι αυτό να είναι το διακύβευμα του τελευταίου επεισοδίου. Με τον Τύριον να μη στηρίζει πια τις επιλογές της, με τον Τζον να έχει γκρεμίσει την αγάπη του για εκείνη και με τις δύο Σταρκ να θέλουν την πτώση της, υπάρχει άλλος τρόπος για την Καλίσι να νικήσει πέραν του Mad Queen mode;

Προτεινόμενα για εσάς

Η HBO ξεκινάει το prequel του Game of Thrones

Kon

Άγριες Μέλισσες: Χαμός στα social media για το ποτήρι με καφέ και το κινητό !

Tinad

«Το τέλος του Game of Thrones στα βιβλία θα είναι διαφορετικό» λεέι ο George R.R. Martin

admin

Η συνάντηση του Στέφανου Τσιτσιπά με το «Βουνό» του Game of Thrones [εικόνα]

Evanthia Karra

Game of Thrones: Ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχαν γυρίσει εναλλακτικό φινάλε

Στέργιος Πουλερές

Game of Thrones: Prequel ακυρώνονται, prequel ανακοινώνονται – Τι γίνεται πια με το franchise;

Στέργιος Πουλερές

Το prequel του Game of Thrones απορρίφθηκε από το HBO

Στέργιος Πουλερές

Ηθοποιός της Marvel είχε κάνει οντισιόν για τον ρόλο της Καλίσι στο Game of Thrones

Στέργιος Πουλερές

Σάρωσε τα βραβεία Emmy το «Game of Thrones» – Πολλές διακρίσεις και για το Chernobyl

Ανδρέας Ντίνης