Ελεύθερος Τύπος
CinemaTV

Game of Thrones: Η «γκάφα» με τον καφέ δεν ήταν η μόνη στο 4ο επεισόδιο

Game of Thrones: Η γκάφα με τον καφέ δεν ήταν η μόνη στο 4ο επεισόδιο

Newsroom eleftherostypos.gr

Είναι από ενδιαφέρον ως και παρανοϊκό να κάνεις μια βόλτα από το Reddit αμέσως μετά το κάθε επεισόδιο του Game of Thrones. Εκεί μπορείς να διαβάσεις πράγματα που θα σε κάνουν να νομίσεις ότι είδες εντελώς άλλο επεισόδιο. Στο πρόσφατο του 8ου κύκλου όλοι αναφέρθηκαν στη σκηνή με το ποτήρι του καφέ.

Κι αυτό όμως δεν το παρατήρησαν πολλοί με την πρώτη. Ίσως να μην το καταλαβαίναμε και ποτέ αν δε βρίσκονταν αυτοί οι λίγοι να το υπερτονίσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί στο Game of Thrones συμβαίνουν τόσα πολλά που ο θεατής καταλήγει να βλέπει το δέντρο και να μη μπορεί να εστιάσει στο δάσος.

Δέντρο ήταν εν προκειμένω η κάθε σκηνή έξω από τα τείχη του King’s Landing. Εκεί όπου οι πολεμίστρες περίμεναν την παραμικρή κίνηση για να ρίξουν τα μεγάλα τους βέλη. Εκεί όπου ο Τύριον παρακαλούσε την Σέρσεϊ να παραδοθεί και να γλυτώσει τη ζωή της και του παιδιού της. Εκεί όπου η Καλίσα και ο Γκριζοσκώληκας είδαν τη Μισάντεϊ να αποκεφαλίζεται.

Πόσοι από εμάς όμως πρόσεξαν το background; Ειδικά στο σημείο που ο Τύριον προσεγγίζει τον συμβουλάτορα της Σέρσεϊ τον Κάιμπερν. Γιατί αν το είχατε προσέξει, θα παρατηρούσατε ότι δε φαινόταν πουθενά θάλασσα. Ήταν ένα έρημο τοπίο, σαν να βρίσκεται στη μέση της Αφρικής. Έχουμε δει όμως σε παρελθοντικά επεισόδια του Game of Thrones πως το King’s Landing είναι ένα μέρος όχι αρκετά πλατύ, με την θάλασσα να το κυκλώνει.

Μόλις στο πρώτο επεισόδιο η Σέρσεϊ κοιτούσε από το παλάτι στο βάθος τα πλοία του Γιούρον. Και τώρα ξαφνικά δεν υπάρχει ίχνος θάλασσας; Σε οποιοδήποτε σημείο περιμετρικά του οχυρωμένου παλατιού κι αν στέκονταν, θα έβλεπαν τη θάλασσα. Για πολλούς χρήστες στο Reddit αυτό ήταν μια γκάφα μεγαλύτερη από τον καφέ και οφείλεται πιθανότατα στο μοντάζ.

Προτεινόμενα για εσάς

Ασημίνα Ιγγλέζου: Ανάβει «φωτιές» πάνω στο… κανό! [εικόνες]

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δύο άνδρες διασώθηκαν, μετά από 29 μέρες στην θάλασσα- «Κάναμε διάλειμμα από την πανδημία»

Μαρίνα Μπενέκου

Αυτό είναι το τρέιλερ του «House of the Dragon», της νέας σειράς-prequel του Game of Thrones

Μαρίνα Μπενέκου

3.760 τόνοι πλαστικών πλέουν σήμερα στην Μεσόγειο θάλασσα

Μαρίνα Μπενέκου

«Ανοίχτε τα πόδια σας»: Η επική…«συμβουλή» του Υπουργού Covid της Ν. Ζηλανδίας στους πολίτες

Μαρίνα Μπενέκου

Πώς να καθυστερήσω την περίοδο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Καιρός – Μαρουσάκης: Προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο – Τι να προσέξετε

National Geographic: Υπάρχει και πέμπτος ωκεανός στον πλανήτη μας

Μαρίνα Μπενέκου

Απίστευτο περιστατικό στην Τήνο: Βούτηξε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα για να μην συλληφθεί

Ελεύθερος Τύπος Newsroom