ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Στο δίκτυο Γαλαξία η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα OLLA

Γωγώ Κατσέλη

Την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα ενισχύει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, η οποία ανακοίνωσε χθες την εξαγορά των 6 καταστημάτων της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας OLLA, τα οποία βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου.

Ο τζίρος των καταστημάτων κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκατ. ευρώ και απασχολούν 90 εργαζομένους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά εν μέσω lockdown θα ενδυναμώσει την παρουσία του Γαλαξία στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, ενώ τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο της αλυσίδας, αρχίζοντας από τη Δευτέρα 9/11 με πρώτο το κατάστημα της Καλαμαριάς.

Τροχιά ανάπτυξης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε.- Γαλαξίας, Παναγιώτης Πουρσανίδης, δήλωσε ότι «η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητά ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες.

Επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μία εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό. Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ».

Τα μεγέθη

Σημειώνεται ότι η Γαλαξίας διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο 161 καταστημάτων και απασχολεί 4.800 εργαζομένους. Το 2019 παρουσίασε οριακή αύξηση πωλήσεων, διατήρηση κερδοφορίας και μηδενικό δανεισμό, παρά την όξυνση του ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 450,131 εκατ. ευρώ έναντι 449,969 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2018, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 13,057 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, τα λειτουργικά προ φόρων κέρδη παρουσίασαν μείωση κατά ποσοστό 2,19%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,047 εκατ. ευρώ έναντι των 8,81 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,69%.

Το 2019 πραγματοποίησε επενδύσεις κυρίως για την ίδρυση και λειτουργία των νέων καταστημάτων, που ανήλθαν στο ποσό των 20,148 εκατ. ευρώ, οι δε αποσβέσεις κατά τη χρήση του 2019 ανήλθαν στο ποσό των 9,249 εκατ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Πού και πότε θα δοθούν τα 8,1 δισ. για την… αποσωλήνωση της οικονομίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρση lockdown: Αλλάζει ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε λιανεμπόριο και εκκλησίες – Τι θα γίνει με λαϊκές και γυμναστήρια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κορωνοϊός: Νέα ήθη – Καταναλωτές 4 ταχυτήτων

Άρση μέτρων: Σήμερα οι ανακοινώσεις για μετακινήσεις, sms και λιανεμπόριο

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Λιανεμπόριο: Στο τραπέζι μέτρα για το restart

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρση lockdown: Τα νέα δεδομένα στο οργανωμένο λιανεμπόριο και στην καταναλωτική συμπεριφορά

Φροντιστήρια: Ανοίγουν 10 Μαΐου για Πανελλήνιες και εξετάσεις ξένων γλωσσών – 15 Μαΐου τέλος το ραντεβού για ψώνια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ωράριο καταστημάτων: Πότε θα είναι ανοιχτά σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο το Μεγάλο Σάββατο

Evanthia Karra

Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Evanthia Karra