ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Στο δίκτυο Γαλαξία η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα OLLA

Γωγώ Κατσέλη

Την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα ενισχύει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, η οποία ανακοίνωσε χθες την εξαγορά των 6 καταστημάτων της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας OLLA, τα οποία βρίσκονται σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Καλαμαριά, Σταυρούπολη, Τούμπα και Χαριλάου.

Ο τζίρος των καταστημάτων κυμαίνεται μεταξύ 13-15 εκατ. ευρώ και απασχολούν 90 εργαζομένους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά εν μέσω lockdown θα ενδυναμώσει την παρουσία του Γαλαξία στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της χώρας, ενώ τα καταστήματα θα ενταχθούν σταδιακά στο δίκτυο της αλυσίδας, αρχίζοντας από τη Δευτέρα 9/11 με πρώτο το κατάστημα της Καλαμαριάς.

Τροχιά ανάπτυξης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΕΝΤΕ Α.Ε.- Γαλαξίας, Παναγιώτης Πουρσανίδης, δήλωσε ότι «η ΠΕΝΤΕ Α.Ε. αναπτύσσεται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς και αναζητά ευκαιρίες στην περιφέρεια της Ελλάδας για εξαγορές και συνέργειες.

Επιδίωξή μας είναι να επενδύσουμε σε μία εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των σούπερ μάρκετ, διαθέτοντας καλά δίκτυα πώλησης, είναι υγιής και διαθέτει ένα πιστό καταναλωτικό κοινό. Με την κίνηση αυτή όχι μόνο θα καταφέρουμε να διευρύνουμε το δίκτυό μας, αλλά παράλληλα θα ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ».

Τα μεγέθη

Σημειώνεται ότι η Γαλαξίας διαθέτει πανελλαδικό δίκτυο 161 καταστημάτων και απασχολεί 4.800 εργαζομένους. Το 2019 παρουσίασε οριακή αύξηση πωλήσεων, διατήρηση κερδοφορίας και μηδενικό δανεισμό, παρά την όξυνση του ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε στα 450,131 εκατ. ευρώ έναντι 449,969 εκατ. ευρώ της χρήσης του 2018, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 13,057 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, τα λειτουργικά προ φόρων κέρδη παρουσίασαν μείωση κατά ποσοστό 2,19%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 9,047 εκατ. ευρώ έναντι των 8,81 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,69%.

Το 2019 πραγματοποίησε επενδύσεις κυρίως για την ίδρυση και λειτουργία των νέων καταστημάτων, που ανήλθαν στο ποσό των 20,148 εκατ. ευρώ, οι δε αποσβέσεις κατά τη χρήση του 2019 ανήλθαν στο ποσό των 9,249 εκατ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

My Market: Δυο νέα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Ναύπλιο- Αυξημένες κατά 5,5% οι πωλήσεις του ομίλου

Δημήτρης Ντόγκας

Τεράστια ανησυχία για Black Friday και Cyber Monday – Τι ζητά το λιανεμπόριο

Μιχάλης Μάρδας

Παπαθανάσης: Υπάρχει σχέδιο για άνοιγμα εστίασης – λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου – Πώς θα γίνει αυτό

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Μητσοτάκης: Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

Ανδρέας Ντίνης

Λιανεμπόριο: Βρήκαν το… εμβόλιο στον κορονωϊό οι αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών

Δημήτρης Ντόγκας

Ο κορωνοϊός αλλάζει το τοπίο στο λιανεμπόριο τροφίμων

Ανδρέας Ντίνης