ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Motor Oil: Ισχυρές αντοχές στην κρίση με τρία όπλα – «Παράθυρο» για μέρισμα στους μετόχους

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Ισχυρές αντοχές στην κρίση της πανδημίας, διατηρώντας θετικά τα λειτουργικά κέρδη του 9μήνου, πέτυχε η Motor Oil.

Oπως επισήμανε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, στη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές, η εισηγμένη δεν θα διανείμει σίγουρα ενδιάμεσο μέρισμα. Και σε ό,τι αφορά το μέρισμα για το 2020, ο ίδιος λέγεται ότι παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.

Ο κ. Τζαννετάκης, σύμφωνα με αναλυτές, άφησε ένα μικρό «παράθυρο» λέγοντας πως αν διανεμηθεί μέρισμα, το ύψος του θα είναι σίγουρα χαμηλότερο. Θύμισε, δε, στους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη πως η εταιρία, ιστορικά, πάντα κατέβαλλε μερίσματα, πλην του 2014, οπότε και ήταν επίσης μία δύσκολη οικονομικά χρονιά.

Ο αν. διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας φέρεται να έδειξε ως δυναμικά σημεία των διυλιστηρίων απέναντι στην κρίση την επιλογή του μίγματος των αργών πετρελαίων, την αδιάλειπτη παραγωγή, καθώς και τις εξαγωγές, οι οποίες το τρίτο τρίμηνο διατηρήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Σημείωσε, δε, κατά τους αναλυτές το γεγονός πως για το 2021 η Mοtοr Oil δεν έχει πληρωμές δανείων, ενώ έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για αναχρηματοδότηση δανείων. Εκτίμησε ότι νεότερα θα υπάρχουν προς το τέλος του χρόνου.

Ο πετρελαϊκός όμιλος συνεχίζει τον ενεργειακό του μετασχηματισμό. Ο κ. Τζαννετάκης φέρεται να περιέγραψε τους τρεις πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί τα επόμενα χρόνια, μοιράζοντας έτσι το επιχειρηματικό ρίσκο.

Ο πρώτος είναι η παραδοσιακή μορφή της διύλισης κι εμπορίας πετρελαιοειδών, ο δεύτερος η επέκταση της λιανικής και ο τρίτος η είσοδος στις ΑΠΕ, στο φυσικό αέριο και στον ηλεκτρισμό.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Φορολογικός οδηγός: Πώς θα φορολογηθούν επιδόματα, μέρισμα και «13 σύνταξη»

Μιχάλης Μάρδας

Αγωνία για τους 4 εργαζόμενους της Motor Oil: Διασωληνωμένοι μετά από πυρκαγιά

Δημήτρης Κατσάκος

Αγωνία για τους 4 εργαζόμενους της Motor Oil: Διασωληνωμένοι μετά από πυρκαγιά

admin

Η κυβέρνηση εξετάζει Χριστουγεννιάτικο μέρισμα για απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημήτρης Κατσάκος

Μέρισμα στις επιχειρήσεις: Τα σχέδια της κυβέρνησης για «ανάσα» στην αγορά

George Michaelides

Νέοι προηγμένοι ταχυφορτιστές στα πρατήρια του Ομίλου Motor Oil

Εγκρίθηκε η εξαγορά του Alpha από την Motor Oil

Μιχάλης Μάρδας