ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

MIG: Πέφτουν οι υπογραφές με CVC για την εξαγορά της Vivartia έναντι 175 εκατ. – Η συμφωνία για Goody’s και  Everest

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Τη δεσμευτική προσφορά, ύψους 175 εκατ. ευρώ, που υπέβαλε το επενδυτικό fund CVC Capital Partners για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Vivartia επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Μarfin Investment Group.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών (MIG) ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι στις 26/11/2020 τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners (CVC) επιβεβαίωσαν τη δεσμευτική προσφορά τους για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Vivartia Συμμετοχών Α.Ε. (Vivartia) έναντι τιμήματος ανερχομένου σε ευρώ 175 εκατ. ευρώ.

Η MIG θα προβεί σε νεότερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής».

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων της MIG με τη CVC για την αγοραπωλησία της Vivartia λήγει την 30ή Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα, οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν τις προηγούμενες ημέρες να καλύψει το fund το 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης (Goody’s – Everest) στις πιστώτριες τράπεζες.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις της Vivartia την 31η Δεκεμβρίου του 2019 άγγιζαν τα 424,222 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 374,180 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις και τα 50,042 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

CVC Capital: Σε αμερικάνικα χέρια o… στόλος της Vivartia – 600 εκατ. το συνολικό τίμημα

Δημήτρης Ντόγκας

MIG: Υπόθεση λίγων 24ωρων η πώληση της Vivartia

Δημήτρης Ντόγκας