Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Καθαρά κέρδη 20,4 εκατ. το πρώτο εξάμηνο για τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ απέκτησε το 36,75% της Stoiximan για 50 εκατ. ευρώ

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Καθαρά έσοδα  προ εισφορών (GGR) ύψους 507,9 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το α’ εξάμηνο του 2020, μειωμένα κατά 34,8% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 20,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 77,7%.

Οι καθαρές ζημίες το β’ τρίμηνο ανήλθαν σε 15,1εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 34,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.Η κάμψη των οικονομικών μεγεθών αποδίδεται από τον όμιλο στα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και της επακόλουθης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η απόδοση μετά την πλήρη επαναλειτουργία των καταστημάτων (8 Ιουνίου – 30 Ιουνίου) επέστρεψε σε θετικό έδαφος.

Το ίδιο διάστημα το μικτό κέρδος από παιχνίδια μειώθηκε κατά 37,1% στα 191,1εκατ. ευρώ, ενώ στο β’ τρίμηνο του 2020 περιορίστηκε στα 68,8εκατ. ευρώ έναντι 150,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ως αποτέλεσμα της μείωσης των εσόδων, ενώ τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν αυξημένα σε σχέση με πέρυσι μετά την πλήρη επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μείωση κατά 49,1% στα 102,5εκατ. ευρώ ή 43,4% σε επαναλαμβανόμενη βάση μη συμπεριλαμβάνοντας έκτακτα κονδύλια και τα δύο χρόνια. Τα EBITDA β’ τριμήνου 2020 ανήλθαν σε 16,2 εκατ. ευρώ, περιορισμένα κατά 81,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Τα λειτουργικά έξοδα παρουσίασαν μικρή πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση στα 124,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της εταιρείας.

Ισχυρή ήταν η συνεισφορά της Kaizen Gaming (Stoiximan/Betano brands) σε συνδυασμό με τη διψήφια ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown.

«Το 2020 είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έτος έως σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού να δημιουργεί πρωτοφανείς προκλήσεις, τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για την κοινωνία», ανέφερε σε δήλωση του ο Jan Karas, Acting CEO του ΟΠΑΠ και πρόσθεσε ότι «οι αποφασιστικές και έγκαιρες ενέργειες του ΟΠΑΠ, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας για όλους τους εταίρους του, αντανακλώνται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, που ήταν υγιή για μια ακόμη φορά, καθώς και στο εξελισσόμενο κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμά της». Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, ο επικεφαλής του Οργανισμού σημείωσε ότι επιτεύχθηκε η δημιουργία καθαρών ταμειακών ροών ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

13.984 νέες επιχειρήσεις εν μέσω πανδημίας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση προθεσμίας για υποβολή δικαιολογητικών – Πότε λήγει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με νέα εμφάνιση ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο 3ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελ Σαλβαδόρ: Το Bitcoin σημειώνει πτώση 20%, την πρώτη μέρα που η χώρα το υιοθετεί ως επίσημο νόμισμα

Μαρίνα Μπενέκου

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ (2233): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Λάμπρος Κατσαρός

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Σανίδα σωτηρίας για 6 στις 10 επιχειρήσεις

Στο κυνήγι των φοροφυγάδων: Πρόστιμα «φωτιά» αντί «λουκέτου» σε 15 κλάδους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μηδενικά ενοίκια: Οι επιχειρήσεις που δεν θα πληρώσουν τον Ιούλιο – Όλη η λίστα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εκταμίευση νέων δανείων με το… σταγονόμετρο – Ασφυξία στις επιχειρήσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom