ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Google Ελλάδος: Το νέο πρόγραμμα ψηφιακής ενίσχυσης επιχειρήσεων στο λιανεμπόριο

Παιχνιδάκι πλέον η εύρεση εργασίας: Το εργαλείο που ανακοίνωσε η Google για την ανάπτυξη της Ελλάδας!

ΙΩΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΥΡΗ

Ενα νέο πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε, χθες, η Google Ελλάδος, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝ), στο πλαίσιο του 31ου, ετήσιου, Συνεδρίου: Greek Economic Summit, που πραγματοποιήθηκε (1-3/12), διαδικτυακά από το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σκοπός του λεγόμενου «Grow Greece with Google» είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο, προκειμένου να λειτουργούν ψηφιακά. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει δωρεάν ομαδικά διαδικτυακά σεμινάρια, αλλά και κατ’ ιδίαν διαδικτυακή συμβουλευτική, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ανοιχτή (έως 31.1.2021) για υποβολή αιτήσεων δράση ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης: «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», μέσω της οποίας επιχειρήσεις στους τομείς μεταποίησης, παροχής υπηρεσιών κ.α. μπορούν να επενδύσουν στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΑΝ επισημαίνεται: «Το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων της Google, σε συνδυασμό και με τη δυνατότητα επιλογής των επιδοτούμενων σχετικών δαπανών της δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να σχεδιάζουν ιστοσελίδες προβολής των υπηρεσιών τους, να μάθουν τις αρχές δημιουργίας μιας διαδικτυακής επιχείρησης και ενός e-shop, να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το ψηφιακό μάρκετινγκ, καθώς και να προωθούν τα προϊόντα τους μέσω Διαδικτύου».

Οπως κοινοποίησε, μάλιστα, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σε αυτήν την κοινή προσπάθεια θα προστεθεί, «έως το τέλος του χρόνου, και η νέα δράση του ΕΣΠΑ που, ήδη, σχεδιάζουμε και θα αφορά, αποκλειστικά, στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και στην ψηφιακή τους ανάπτυξη», κατά τα λεγόμενά του.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Google Ν.Α. Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, δήλωσε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνουμε τη συνέχεια του προγράμματός μας (σ.σ. είχε προηγηθεί συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού), που απευθύνεται στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου – ενός κλάδου ιδιαίτερα σημαντικού για την ελληνική οικονομία, ώστε να τις βοηθήσουμε να αναπτύξουν τη διαδικτυακή τους παρουσία και να επωφεληθούν από την αυξητική τάση στις ηλεκτρονικές αγορές για να επιταχύνουν την ανάκαμψή τους».

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων – Πάει για το νέο έτος αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων στην Επιτροπή

Κορωνοϊός – Πώς και πότε θα γίνουν τα εμβόλια στην Ελλάδα: Προτεραιότητα σε υγειονομικούς και γηροκομεία, όχι στους ανήλικους – Ολο το χρονοδιάγραμμα

Τροπολογία: «Πράσινο» στην επέκταση υπόγειων πάρκινγκ, «κόκκινο» σε… ιερά αυθαίρετα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.grχρυσοχοι

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Θέλετε να μάθετε τι πληροφορίες έχει συγκεντρώσει για εσάς η Google; Δείτε πώς

Μαρίνα Μπενέκου

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα – Δείτε το ωράριο λειτουργίας

Tinad

Η Honor εξετάζει τη συνεργασία της με την Google

Ανδρέας Ντίνης

«Σφαγή» Αυστραλίας-Google – Απειλές για κλείσιμο της μηχανής αναζήτησης

Evanthia Karra

Από την 1η Φεβρουαρίου το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων – Το λιανεμπόριο θα δείξει το δρόμο για τη χαλάρωση

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Σε δύο εβδομάδες ο… λογαριασμός από τα άνοιγμα του λιανεμπορίου – Αποφάσεις για Γυμνάσια, Λύκεια και χιονοδρομικά την Παρασκευή

Μιχάλης Μάρδας

Με επιτυχία και ασφάλεια το άνοιγμα του λιανεμπορίου – «Κληρώνει» για χιονοδρομικά και μετακινήσεις εκτός νομού – Στον πάγο η εστίαση

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Crash test το σημερινό άνοιγμα για λιανεμπόριο, κομμωτήρια – Ούτε μία δόση χαμένη το στοίχημα για τα εμβόλια

Μιχάλης Μάρδας

Παπαθανάσης: «Click away» αν υπάρξει συνωστισμός με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Evanthia Karra