ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Fraport: Σε χαμηλές πτήσεις τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παρά την βελτιωμένη εικόνα του Οκτωβρίου

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Χαμηλές πτήσεις κατέγραψαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος) που διαχειρίζεται η Fraport Greece το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού να εξακολουθούν να είναι εξόχως ορατές στην επιβατική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, φέτος το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια διαμορφώθηκε στα 8,4 εκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση κατά 70,8% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, όταν ο αριθμός των επιβατών είχε ανέλθει σε 28,7 εκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη πτώση, σε ποσοστό 73,9%, καταγράφηκε στη διεθνή επιβατική κίνηση, με 5,9 εκατομμύρια ταξιδιώτες, τη στιγμή που η εγχώρια κίνηση διαμορφώθηκε στα 2,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση κατά 59,2%.

Ακτινογραφία

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία υστέρηση (80,1%) εμφάνισε η Σκιάθος, όπου ταξίδεψαν 88.112 επιβάτες έναντι 443.786 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Την ίδια στιγμή, τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών κατέγραψε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου ταξίδεψαν 2.233.329 επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 62,9% σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2019.

Υποτονική ήταν και η επιβατική κίνηση και στους δύο top προορισμούς των Κυκλάδων, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, με μείωση 73,1% και 74,5% αντίστοιχα. Στα ίδια ποσοστιαία επίπεδα διαμορφώθηκε η κίνηση και για την Κω και τη Ρόδο, με τους δύο προορισμούς των Δωδεκανήσων να καταγράφουν πτώση σε ποσοστό 70,2% και 72,1% αντίστοιχα. Αντίστοιχους ρυθμούς σημείωσαν και τα δύο δημοφιλή νησιά του Ιουνίου, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά, όπου η πτώση ξεπέρασε το 70% και το 75% αντίστοιχα.

Η μικρότερη ποσοστιαία μείωση (56,4%) παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο αριθμός των ταξιδιωτών, πάντως, παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αντοχές

Χαμηλές επιδόσεις σε επίπεδο επιβατικής κίνησης, ωστόσο λίγο καλύτερες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, κατέγραψαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport και τον Οκτώβριο, με τον αριθμό των ταξιδιωτών να ανέρχεται σε 1,1 εκατομμύριο έναντι 2,5 εκατομμυρίων περίπου τον αντίστοιχο μήνα του 2019, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 55,3% και μειώνοντας την ψαλίδα των προηγούμενων μηνών.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Λιγότερες εισαγωγές ασθενών στη Θεσσαλονίκη – Μικρή «ανάσα» για τα νοσοκομεία της πόλης

Tinad

Κορωνοϊός: Επιτέλους καλά νέα – Κάτω από τα 300 έπεσαν τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Αναλυτικά ο επιδημιολογικός χάρτης

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε

Ανδρέας Ντίνης

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης συνελήφθη «επί τω έργω» στην Καλαμαριά

Ανδρέας Ντίνης

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ – Μειώνεται το ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ενθαρρυντικά τα μηνύματα από τη χθεσινή εφημερία του Παπαγεωργίου

Ανδρέας Ντίνης

Στο Ιπποκράτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει

Ανδρέας Ντίνης

Στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιχάλης Μάρδας