ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

«Βενέτης»: Τα υψηλά ενοίκια κλείνουν άλλα τρία καταστήματα στην Αττική

ΓΩΓΩ ΚΑΤΣΕΛΗ

Το πιο πρόσφατο «θύμα» της πανδημίας του κορονοϊού είναι η αλυσίδα φούρνων «Βενέτης», η οποία πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι βάζει λουκέτο σε πέντε καταστήματα στον Νομό Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη κλείσει τα καταστήματα σε Ασπρόπυργο και Αλιμο, ενώ μέχρι τέλος του μήνα ρολά αναμένεται να κατεβάσουν και τα μαγαζιά σε Πλάκα, Περιστέρι και Φιλοθέη.

Σημειώνεται ότι πριν ξεσπάσει η παγκόσμια υγειονομική κρίση το δίκτυό της περιελάμβανε 110 καταστήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ένας από τους βασικούς λόγους που η διοίκηση έλαβε αυτήν την απόφαση είναι «η αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν τη σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια, σε μια περίοδο που η κατανάλωση έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα την πτώση του τζίρου σε ποσοστό 30%, και η αδιαλλαξία των ιδιοκτητών ακινήτων να δεχτούν μείωση των ενοικίων, με τη δικαιολογία ότι οι επιχειρήσεις εστίασης και αρτοσκευασμάτων δεν συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που προβλέπεται μείωση των μισθωμάτων κατά 40%, οδήγησαν στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης υπογραμμίζεται ότι «η εξάπλωση του κορονοϊού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων». Σύμφωνα με κύκλους της εταιρίας, η πτώση των πωλήσεων αναμένεται να διαμορφωθεί στο τέλος του έτους στο 30%, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο άλλων πέντε σημείων πώλησης της «Βενέτης» μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ τα πιο δυσοίωνα σενάρια προβλέπουν ακόμα και τον τερματισμό της λειτουργίας άλλων 20 καταστημάτων μέσα στο 2021.

Επίσης, η εταιρία προειδοποιεί ότι «στο μέλλον θα αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός – CDC: Διαθέσιμο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το εμβόλιο στις ΗΠΑ

Tinad

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ σε έξι Περιφέρειες της Ελλάδας – Τι έδειξαν τα τεστ

Tinad

Κορωνοϊός: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown στη Γαλλία – Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Tinad

Κορωνοϊός: Με 210 ιδιώτες γιατρούς ενισχύονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Tinad

Κορωνοϊός: Γιατί ο Πούτιν δεν μπορεί να συμμετάσχει στον εμβολιασμό ως εθελοντής

Tinad

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που πήγαν να τους ελέγξουν – Ένας τραυματίας [βίντεο]

Tinad

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας

Κορωνοϊός: Έλληνας επιστήμονας δημιούργησε «έξυπνο» σύστημα που ανιχνεύει τον ιό στις ακτινογραφίες θώρακα

Tinad

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλάει για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό και το μήνυμα που στέλνει στους αρνητές

Tinad