ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Αττική Οδός: Ψηφιακά μαθήματα οδικής ασφάλειας σε πάνω από 3.000 μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Στη διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας σε μαθητές με το e-Learning πρόγραμμα «Μάτια Ανοιχτά στο Δρόμο!» συμβάλλει η Αττική Οδός.

Aλλωστε πάγια προτεραιότητα της «Αττική Οδός Α.Ε.» και της εταιρίας λειτουργίας και συντήρησης «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» αποτελεί η προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αλλά και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορoνοϊού, οι εταιρίες δημιούργησαν, με την καθοδήγηση ψυχολόγων, εκπαιδευτικών και συγκοινωνιολόγων, το e-Learning πρόγραμμα για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου «Μάτια Ανοιχτά στο Δρόμο: The e-Learning Edition», που έλαβε την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τον Αύγουστο του 2020.

Στόχος του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος είναι να φτάσει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας αλλά και στα σχολεία όλης της Ελλάδας, προκειμένου να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της οδικής ασφάλειας σε μαθητές, μία περίοδο κατά την οποία η ανάγκη ουσιαστικής επιμόρφωσης των μελλοντικών οδηγών παραμένει επίκαιρη και επιτακτική: η Ελλάδα κατέχει την 6η υψηλότερη θέση αναφορικά με τους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 24 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, Road Transport Safety Database.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της εξελισσόμενης πανδημίας, ενίοτε, με μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας σχολείων, τα αιτήματα συμμετοχής στο e-Learning πρόγραμμα ξεπερνούν τους 3.000 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα αποτελεί τη διαδικτυακή εξέλιξη του επιτυχημένου σεμιναρίου «Μάτια Ανοιχτά στο Δρόμο!», το οποίο ξεκίνησε με διά ζώσης παρουσιάσεις από ειδικό εκπαιδευτή στις σχολικές αίθουσες και ευαισθητοποίησε πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής. Εντάσσεται, δε, σε σειρά προγραμμάτων ευαισθητοποίησης που αποτελούν πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι εταιρίες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε βασικούς και ειδικούς κανόνες οδικής ασφάλειας.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 150.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα ευαισθητοποίησης εντός της Περιφέρειας Αττικής.

Με έμφαση στις σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές όσον αφορά τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών και των εφήβων, οι εταιρίες, επιδιώκοντας σταθερά να διαδραματίσουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο για το πολύτιμο διακύβευμα της διαμόρφωσης οδικής κουλτούρας στη χώρα μας, ανανεώνουν και φέτος όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης που ήδη έχουν και σχεδιάζουν νέες συνεργασίες στην κατεύθυνση αυτή.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, καθώς και ευρύτερα για ζητήματα οδικής ασφάλειας στον ιστότοπο www.aodos.gr.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η Αττική Οδός συμβάλλει στη διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας σε μαθητές με το e-Learning πρόγραμμα «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!»

Ανδρέας Ντίνης

Διακοπή της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό λόγω φωτιάς

Evanthia Karra

Κυκλοφοριακό χάος στην Αττική Οδό λόγω τροχαίου

Tinad

Η Volvo Cars καλεί τους αντιπροσώπους του ΟΗΕ να αντιμετωπίσουν σε βάθος την ανισότητα στην οδική ασφάλεια

Σωτήρης Παπαδήμας

Καραμπόλα στην Αττική Οδό – Μεγάλες καθυστερήσεις

Evanthia Karra

«Μπαίνει» στα σχολεία η οδική ασφάλεια – Θα διδάσκεται ως μάθημα

Ανδρέας Ντίνης

Χαμός στην Αττική Οδό: Σκάφος έφυγε από κοτσαδόρο αυτοκινήτου

Δημήτρης Κατσάκος

«Έμφραγμα» στην Αττική οδό λόγω καραμπόλας – Μεγάλες καθυστερήσεις

Μιχάλης Μάρδας

Πυρκαγιά σε ΙΧ στην Αττική Οδό – Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός

Δημήτρης Κατσάκος