ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
BUSINESS

Alpha Bank: Ψηφιακά έγινε το 91% των συναλλαγών το πρώτο εξάμηνο

Κερδίζει τους Ελληνες το e-banking: Πάνω από 6 εκατ. πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους

Newsroom eleftherostypos.gr

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία  χρόνια και κορυφώθηκε τους μήνες του κορονωϊού.

Μάλιστα η υγειονομική κρίση οδηγεί τις τράπεζες στην Ελλάδα και διεθνώς να επιταχύνουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και κατ’ επέκταση των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων.

Στην Ελλάδα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Alpha Bank, που με  βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, στο πρώτο εξάμηνο το 91% των συνολικών συναλλαγών στην τράπεζα πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, κέντρα αυτόματων συναλλαγών- ΚΑΣ), ενώ εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 70% κατέγραψε και η χρήση του mobile banking , εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις.

Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Alpha mobile banking αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με πέρυσι και αντίστοιχα, οι συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν μέσω της υπηρεσίας ήταν υψηλότερες κατά 66% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Οι περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking της τράπεζας, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 23,3%.

Η τράπεζα δίνει επίσης έμφαση την τεράστια ανταπόκριση των καταναλωτών στο Αpple Pay, την υπηρεσία πληρωμών για συσκευές Apple, που πρώτη και μόνη από τις ελληνικές τράπεζες διέθεσε τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα, μέσα σε πέντε μήνες οι χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τους 65.000, καθώς τα οφέλη της εφαρμογής είναι σημαντικά.

Συνδέοντας με το Apple Pay τη χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους Visa και Mastercard της Alpha Bank, οι πελάτες της τράπεζας κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους.

Την ίδια στιγμή μεγάλος αριθμός πελατών χρησιμοποιεί για συναλλαγές το  ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet. Η προσφάτως ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play Store, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια συναλλαγών μέσω συσκευών με λογισμικό Android, σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, ενός από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού της σχεδίου, είχε μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον το 85,5% των συνολικών της συναλλαγών, ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την έλευση της πανδημίας.

Το ποσοστό αυτό, επισημαίνεται από την τράπεζα, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας που οδήγησαν εκ των πραγμάτων σε αύξηση των εξ’ αποστάσεως τραπεζικών συναλλαγών κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει και να αλλάξει ριζικά σε βάθος χρόνου τις τραπεζικές συναλλαγές όπως τις γνωρίζαμε έως πρόσφατα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Προσοχή: Ετσι σας κλέβουν κωδικούς e-banking από τον υπολογιστή σας – Τι πρέπει να κάνετε

Μιχάλης Μάρδας

Τώρα οι κάρτες Visa και Mastercard της Alpha Bank, στο Αpple Ρay – Ο εύκολος και ασφαλής τρόπος συναλλαγών με το iPhone ή το Apple Watch

Μιχάλης Μάρδας

Ενημέρωση για τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Άρθρα 12 έως 14 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016

Μιχάλης Μάρδας

Alpha Bank: Σε τεχνικό πρόβλημα οφείλεται η μαζική αποστολή SMS στους πελάτες της τράπεζας

Tinad

Η ανακοίνωση της Alpha Bank για τη μαζική αποστολή SMS σε πελάτες για συναλλαγές που δεν είχαν κάνει

Tinad

Η Alpha Bank στηρίζει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Ανδρέας Ντίνης

Προσοχή: Νέα απάτη με την… ανταλλαγή κάρτας SIM – Συναγερμός λόγω e-banking

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Η Alpha Bank στηρίζει το ΕΣΥ με δωρεές σε Σωτηρία, ΑΧΕΠΑ, ΠΓΝ Λάρισας

Μιχάλης Μάρδας

Τσουχτερές παραμένουν οι χρεώσεις σε ΑΤΜ και e-banking

Kon