Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Τώρα είναι η ώρα για το δικό σας σπίτι

Newsroom eleftherostypos.gr

Η δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι προσφέρεται σήμερα σε νέους που ξεκινούν την κοινή τους ζωή χάρη στα χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων.  Ένα ζευγάρι με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 1.500 ευρώ μπορεί σήμερα να πάρει δάνειο της τάξης των 100.000 ευρώ και να γλυτώσει την ταλαιπωρία του ενοικίου σε μια περίοδο ευνοϊκή για αγορά ακινήτου, καθώς σε λίγους μήνες θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες, συμπαρασύροντας τις τιμές των ακινήτων κι των ενοικίων.

Για παράδειγμα, το επιτόκιο στεγαστικού δανείου που δίνει η Τράπεζα Πειραιώς είναι κάτω από 2,2% για έναν στους δύο πελάτες της, Η τράπεζα εφαρμόζει προσωποποιημένη τιμολόγηση για τους πελάτες της, προσαρμόζοντας το επιτόκιο στο οικονομικό προφίλ του κάθε πελάτη.

Ένα ζευγάρι με το εισόδημα των 1.500 ευρώ το μήνα λοιπόν, μπορεί να πάρει για ένα ακίνητο αξίας 150.000 ευρώ, στεγαστικό δάνειο της τάξης των 100.000 ευρώ για 20 έτη και να πληρώνει 515 ευρώ δόση και το πολύ 537 ευρώ, εάν συνυπολογιστεί το κόστος της ασφάλισης ακινήτου και δανειολήπτη που είναι υποχρεωτική σε κάθε στεγαστικό.

Η αγορά κατοικίας είναι τώρα προσιτή και η Τράπεζα Πειραιώς φροντίζει –και είναι η μόνη τράπεζα – ώστε ο καθένας να έχει το δικό του, προνομιακό και προσωποποιημένο επιτόκιο, σύμφωνα με το δικό του προφίλ.

Τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας συνεργάζονται με κάθε πελάτη, σχεδιάζουν μαζί του το δάνειο που καλύπτει τις ανάγκες του, συζητούν τα απαραίτητα βήματα για την υποβολή του αιτήματος και με απλές διαδικασίες προχωρούν σε εκταμίευση δανείου.

Στο ερώτημα αγορά ή ενοίκιο, η απάντηση είναι ξεκάθαρα αγορά αφού είναι η πιο συμφέρουσα οικονομικά σε μια περίοδο με χαμηλά επιτόκια και αποτελεί επένδυση. Οσο αφορά την ίδια συμμετοχή που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 20% της αγοραίας αξίας, το αφορολόγητο στις γονικές παροχές σε μετρητά, δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ακόμη και για μεγαλύτερο ποσοστό, το οποίο συμβάλλει και στην επίτευξη ακόμη χαμηλότερου επιτοκίου.

Ακόμη και ως επένδυση, η αγορά ακινήτου είναι εξαιρετικά ελκυστική σε μια περίοδο με πολύ χαμηλές έως μηδενικές αποδόσεις στις καταθέσεις. Ένα επενδυτικό ακίνητο προσφέρει καθαρές αποδόσεις μέσω των ενοικίων της τάξης του 3% με 4% σε μέσο όρο. χωρίς να συνυπολογίζεται η αναμενόμενη άνοδος της αξίας του.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
  Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Πως τα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς «πρασινίζουν» τους επίδοξους ληστές

Τράπεζα Πειραιώς: Μεγάλο τεχνικό πρόβλημα – Έπεσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Winbank

Η ολέθρια …σχέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Τράπεζα Πειραιώς – Από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015 μέχρι τον Λογοθέτη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Η Τράπεζα Πειραιώς χορηγός Διεθνούς Συνεδρίου του ΕΚΠΑ για την Ελληνική Επανάσταση

Χρηματιστήριο: 4,1 δισ. το δεκαετές επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ σε στεριά και θάλασσα

Δημήτρης Ντόγκας

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΝΔ με εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τράπεζα Πειραιώς: Εγγυημένα αγροτικά δάνεια με περίοδο χάριτος μέχρι 2 έτη – Ποιες επενδύσεις χρηματοδοτούνται

Δημήτρης Ντόγκας

«Γέφυρα»: 13,3 εκατ. η 2η δόση της επιδότησης – Πως μπορούν να  ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους οι δανειολήπτες

Δημήτρης Ντόγκας

«ΓΕΦΥΡΑ»: Οι λόγοι που οδήγησαν σε τρίμηνη παράταση των ρυθμίσεων – Οι τηλεσυναντήσεις για συμβουλές σε δανειολήπτες

Δημήτρης Ντόγκας