Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Perrotis College: Το περιβάλλον στο επίκεντρο της επιστήμης

Perrotis College

Newsroom eleftherostypos.gr

Η περιβαλλοντική κρίση είναι παρούσα. Φέτος το καλοκαίρι, έδειξε στην Ελλάδα ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπά της. Η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για να επανέλθει η ισορροπία στην αλληλεπίδραση περιβάλλοντος-ανθρώπου είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς όπως έχει πει ο γνωστός αμερικανικός πολιτικός και οικολόγος, Barry Commoner: «Στην οικολογία, τα πάντα σχετίζονται με τα πάντα».

Την ίδια προσέγγιση στο «καυτό» ζήτημα του παρόντος και του μέλλοντος έχει και το Perrotis College, το οποίο αποτελεί  το τριτοβάθμιο τμήμα της ιστορικής Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Οι έννοιες κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία, αειφορία, προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη, έχουν ενσωματωθεί στη γνώση που παρέχει, αναδεικνύοντάς το σε ένα από τα περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η οποία είναι ο οδικός χάρτης για τη βιωσιμότητα της οικονομίας της ΕΕ, ωθεί όλο και περισσότερους να στρέψουν το βλέμμα και να εργαστούν πάνω στα γενικότερα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Το Perrotis College, θέλοντας να ενισχύσει περισσότερο το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό «αποτύπωμά» του και χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά του Εφόρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ. Αθανασίου Μαρτίνου και της συζύγου του Μαρίνας, παρέχει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 το προπτυχιακό πρόγραμμα «B.Sc. στην Περιβαλλοντική Επιστήμη».

Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, καθώς και η ανάγκη αποτίμησης του περιβάλλοντος και εφαρμογής της νομοθεσίας, έχουν οδηγήσει στην αυξημένη ανάγκη για περιβαλλοντικούς επιστήμονες.

Το προπτυχιακό πρόγραμμα του Perrotis College προσφέρει πολύτιμη γνώση σε ένα πολύπλευρο πεδίο έρευνας που εστιάζει στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εδάφους, του νερού, του αέρα στη βιόσφαιρα και των ζωντανών οργανισμών της, μελετώντας τις δυναμικές αλληλεξαρτώμενες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ αυτών των τεσσάρων παραμέτρων. Οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες, προσπαθούν να κατανοήσουν τις διαδικασίες του παρελθόντος και του παρόντος, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν αξιόπιστες και επιστημονικά διαπιστευμένες προβλέψεις για το μέλλον. Επιπλέον, δεσμεύονται για την καταπολέμηση της ρύπανσης, την εφαρμογή της περιβαλλοντικής πολιτικής και την προώθηση πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι σπουδές στην Περιβαλλοντική Επιστήμη, στοχεύουν στην ανάπτυξη σπουδαστών με:

  • γνώση στην περιβαλλοντική επιστήμη και εκτίμηση για το πώς αυτή η διεπιστημονική γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατανόηση σύγχρονων θεμάτων
  • κατανόηση της συνεχώς μεταβαλλόμενης δυναμικής τριών συστημάτων αλληλεπίδρασης: της γεώσφαιρας, της ατμόσφαιρας και της υδρόσφαιρας
  • εκτίμηση των πολύπλοκων αλληλεπιδράσεων που μεταβάλλουν συνεχώς τα περιβαλλοντικά συστήματα, σε διαφορετικές χρονικές κλίμακες
  • ικανότητα εφαρμογής διαφόρων πεδίων, ερευνών και εργαστηριακών μελετών που περιλαμβάνουν συλλογή και ανάλυση ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων και ερμηνεία αποδεικτικών στοιχείων
  • κριτική ικανότητα αξιολόγησης περιβαλλοντικών εννοιών, ερμηνειών, ισχυρισμών και συμπερασμάτων με αναφορά σε στοιχεία

Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν ευρύ φάσμα επιλογών απασχόλησης στον περιβαλλοντικό τομέα. Ένας αυξανόμενος αριθμός ευκαιριών παρατηρείται παγκοσμίως στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης, της διαχείρισης αποβλήτων, της εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Εκτός από το B.Sc. στην Περιβαλλοντική Επιστήμη, το Perrotis College προσφέρει τα προγράμματα: B.Sc. στην Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση, B.Sc. στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων, B.Sc. στη Διεθνή Επιχειρηματικότητα και B.A. στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ. Στη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Perrotis College, συνεχίζονται να παρέχονται τα προγράμματα: Μ.Sc. στην Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων, M.Sc. στο Μάρκετινγκ του Αγροδιατροφικού τομέα και M.Sc. στην Αειφορική Γεωργία και Διαχείριση.

Πιστό στη διαχρονική φιλοσοφία του, το Perrotis College συνεχίζει να θέτει το περιβάλλον στο επιστημονικό επίκεντρό του, παρέχοντας υψηλού επιπέδου γνώση με «πράσινο αποτύπωμα».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Υπ. Περιβάλλοντος: Σε τροχιά ολοκλήρωσης οι δασικοί χάρτες

Λάμπρος Κατσαρός

Έλτον Τζον, Μπίλι Άιλις και Στίβι Γουόντερ τραγουδούν για τη διάσωση του πλανήτη

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

EUMED9 – «Η Διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή»: Αυτό είναι το κείμενο που υιοθέτησαν οι ηγέτες – Τι προβλέπει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στους καταναλωτές από τις διεθνείς αυξήσεις στο φυσικό αέριο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

IUCN: Σε κίνδυνο οι δράκοι του Κόμοντο, οι καρχαρίες και τα σαλάχια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Αναφορά Unicef: Ένα δισεκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από την κλιματική κρίση

Μαρίνα Μπενέκου

Ο αγώνας επιβίωσης για την ύπαρξή μας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Φωτιές στην Ελλάδα: Οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις για τις πληγείσες περιοχές

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΕΛΟΠΥ: Δύο νέα ερευνητικά έργα για το περιβάλλον σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών