Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Η ΑΜΚ στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το παρασκήνιο

Χάρης Ντιγριντάκης

Η επί θύραις έλευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μάννα εξ ουρανού για τις εταιρίες του κατασκευαστικού κλάδου.

Ο ανταγωνισμός ήταν και θα παραμείνει έντονος, ενώ παρακαταθήκη για τη διεκδίκηση περισσότερων έργων αποτελεί, αναμφίβολα, η κεφαλαιακή δομή των ομίλων με επίκεντρο τη ρευστότητα που διαθέτουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σφόδρα ενοχλημένο φαίνεται να είναι το Μαξίμου με τις εξελίξεις στον Ομιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που έχει περάσει στα χέρια των Ολλανδών επενδυτών της Reggeborgh, ο οποίος εν μέσω δικαστικής ενδομετοχικής διαμάχης τείνει από πρωταγωνιστής να μείνει πίσω στη μάχη διεκδίκησης της επερχόμενης πίτας. Η επ’ εσχάτων αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της από 22.06.2021 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. της GREENHILL INVESTEMENTS LIMITED, των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, λέγεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής της κυβέρνησης, που παρακολουθεί πάντοτε με ενδιαφέρον όλες τις επιχειρηματικές εξελίξεις, καθώς διαμορφώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Κεφάλαια ύψους 120,5 εκατ. ευρώ

Οπως έχει γνωστοποιηθεί στον κατασκευαστικό βραχίονα του Ομίλου αλλά και σε επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, αναμένεται να κατευθυνθούν τα κεφάλαια της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συνολικού ύψους 120,5 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ Θα γίνει με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, με αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές, ονομαστικής αξίας 0,04 ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης 0,90 ευρώ.

Αυτοί που ξέρουν, πάντως, σημειώνουν ότι η μη ισχυρή κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας, αναμφίλεκτα, θα οδηγήσει σε μη ανανέωση της παραχώρησης της Αττικής Οδού, η οποία λήγει το 2024, εξέλιξη που ενδέχεται θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στα αποτελέσματα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Οπως αναφέρει η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο ενημερωτικό της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου: «Ο Ομιλος βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην κερδοφορία της παραχώρησης της Αττικής Οδού και τυχόν μη ανανέωση της παραχώρησης αυτής μετά το 2024 ενδέχεται να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα αποτελέσματα του Ομίλου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Μπάκος στον Ε.Τ.: Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ βυθίζεται στην αδράνεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Greenhill

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου των €120,5 εκατ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το παρασκήνιο της αποχώρησης των Ολλανδών –  Αλλάζουν οι ισορροπίες στον κατασκευαστικό κλάδο

Δημήτρης Ντόγκας

Χρηματιστήριο: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανοίγει τα χαρτιά του για τον Όμιλο – «Οι επενδυτικές μας μηχανές λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες»

Δημήτρης Ντόγκας

Ελλάκτωρ Α.Ε. & EDP Renewables S.A.: Εγκρίθηκε το σχέδιο για αιολικά πάρκα στην Εύβοια – 489 εκατ. ο προϋπολογισμός ,182  οι θέσεις εργασίας

Δημήτρης Ντόγκας

Αίτηση ακύρωσης της συνέλευσης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Άρης Ξενόφος: Επανεκκίνηση του ομίλου Ελλάκτωρ με στόχο την επαναφορά σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία

Δημήτρης Ντόγκας

Στον έλεγχο της Reggeborgh η Ελλάκτωρ

Ελεύθερος Τύπος Newsroom