Ελεύθερος Τύπος
BUSINESS

Η Forthnet γίνεται Nova: Αλλάζει όνομα μετά την εξαγορά της από τη United Group

Η Forthnet γίνεται Nova - Στο «παιχνίδι» και η WIND

ΧΑΡΗΣ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗΣ

Αλλάζει οριστικά σελίδα η Forthnet αφού μετά την εξαγορά της από την κραταιά United Group επιλέγει την αλλαγή brand χρησιμοποιώντας το ισχυρό της χαρτί, τη Nova, που ως γνωστόν διαθέτει και μεγάλο δίκτυο πελατείας. Ταυτόχρονα, εκπρόσωποι του fund επιβεβαίωσαν χθες τη σπουδή που επιδεικνύει η United Group για την απόκτηση της Wind.

Το επιβεβαίωσαν χθες τα στελέχη του ομίλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά και την εξαγορά της από τον όμιλο της United. Ειδικότερα, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, με αφορμή το μετασχηματισμό της Forthnet-Nova και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Ενδιαφερόμαστε για τη Wind γιατί είμαστε ο μοναδικός παίκτης που δεν έχει υποδομή στην κινητή, οπότε μια συγχώνευση θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο λογικό βήμα για να γίνουμε ένας ολοκληρωμένος παίκτης που θα παγιωθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν συνομιλίες με τη Wind, παρά μόνο ενδιαφέρον. Το παραπάνω επιβεβαίωσαν στο insider.gr και κύκλοι της Wind, τονίζοντας ότι «όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους μας».

Παράλληλα, τα στελέχη της United ανέφεραν ότι η εταιρία δεν έχει απορρίψει τα σχέδια εισόδου στην κινητή ως εικονικός πάροχος (MVNO), κατόπιν συμφωνίας που είχε συνάψει με τη Vodafone. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nova, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, ο όμιλος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Vodafone για την επαναδιαπραγμάτευση των τιμών εφόσον με τις υπάρχουσες τιμές δεν μπορεί να λανσάρει ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρινίστηκε, εκτίμηση της Nova είναι πως «η ελληνική αγορά χρειάζεται έναν τέταρτο παίκτη στην κινητή».

Η κινητή βέβαια δεν είναι ο μόνος τομέας στον οποίο σχεδιάζει να αναπτυχθεί η εταιρία. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την περαιτέρω ανάπτυξη του σταθερού δικτύου, με την εταιρία να δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη ΔΕΗ μετά και την ανακοίνωση της τελευταίας για την είσοδό της στην αγορά των τηλεπικοινωνιών. Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι προχωρά στο πρώτο βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού αξιοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ με την τοποθέτηση οπτικών ινών που θα προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης στο Ιντερνετ. Και σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, η απόφαση της Nova δεν είναι ειλημμένη αφού, όπως ξεκαθαρίστηκε, «αν υπάρξει υπερβολική δικτυακή υποδομή θα είναι ενδεχομένως καλύτερο να επικεντρωθούμε στη λιανική, αν όχι θα επενδύσουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι νωρίς για να πάρουμε και να ανακοινώσουμε τις σχετικές αποφάσεις».

Αλλωστε σημαντικός στόχος για την εταιρία αποτελεί και η εξασφάλιση πρόσβασης σε ανοιχτά NGA δίκτυα και -όπου είναι εφικτό- ώστε η Nova να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν ιδανικό συνδυασμό γρήγορου Ιντερνετ, νέων τεχνολογιών και κορυφαίου περιεχομένου, αλλά και την καλύτερη εμπειρία χρήστη σε καταναλωτές και ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Τηλεπικοινωνίες: Σήμα καμπάνα από το β’ εξάμηνο του 2021

Kon

Σε ποιο κανάλι θα βλέπουμε τα ματς της super league 1 – Η πρόταση της Cosmote που αλλάζει τα δεδομένα

Novachristmas: Benigni και Zellweger στο γιορτινό πρόγραμμα [βίντεο]   

Δημήτρης Ντόγκας

NOVA: Σε ταυτόχρονη προβολή με ΗΠΑ ο δεύτερος κύκλος του «His Dark  Materials»

Δημήτρης Ντόγκας

Οριστικό: Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην ΝΟVA

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Διευκρινιστική ανακοίνωση της NOVA για Παναθηναϊκό: Δεν υπήρξε πρόθεση για σύγχυση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κρούσμα κοροναϊού και στη Forthnet

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Κατερίνα Κασκανιώτη στο TV Κους Κους: Στη Nova κάθε μέρα είναι η Ημέρα της Γυναίκας

Απάντηση Μπέου στη Nova για τα τηλεοπτικά του Βόλου

Δημήτρης Κατσάκος